1. Home
  2. Nieuws
  3. Media berichten over mooie resultaten Tio in Keuzegids

Media berichten over mooie resultaten Tio in Keuzegids

De landelijke media pakken het nieuws op dat de hbo-opleidingen van Hogeschool Tio voor de negende keer op rij zijn uitgeroepen tot beste binnen hun vakgebied. Wat zijn we trots!

Bekijk de resultaten in de Keuzegids

Tio Hengelo heeft voor negende keer op rij beste toerisme-opleiding van Nederland

Hogeschool Tio in Hengelo heeft de beste toerisme-opleiding in Nederland. Dat blijkt uit de Keuzegids Hbo 2020. Het is niet voor het eerst dat Tio er met deze titel vandoor gaat. Al voor het negende jaar op rij wordt in Hengelo het beste toerismeonderwijs gegeven.

De lijst van de Keuzegids wordt op drie verschillende punten samengesteld. Ten eerste geven de studenten zelf de opleiding een cijfer. Ook geven externe experts hun mening en ook worden de slagingspercentages en doorstroomcijfers onder de loep genomen. "Als je het op die drie fronten goed doet, dan ben je de beste van Nederland", is de conclusie van vestigingsleider Maurice Krabbenborg.

Negende keer
Het is de negende keer op rij dat Tio er met deze prijs vandoor gaat. Krabbenborg merkt dat de lijst ook steeds belangrijker wordt. "Steeds meer ouders kiezen voor kwaliteit en kijken naar deze keuzegids. Maar voor ons is de lijst ook erg belangrijk voor de waardering voor het werk dat je doet." 

Persoonlijke aandacht
Volgens Krabbenborg is de kleinschaligheid van de school de sleutel tot succes. Hij zegt dat er maar elf leerlingen in een klas zitten, zodat ze allemaal persoonlijke aandacht kunnen krijgen.

Ook werken er docenten uit de praktijk. "Ze staan vaak parttime voor de klas, zodat ze ook nog kunnen werken in het bedrijfsleven. Zo nemen ze dagelijks actuele praktijkvoorbeelden mee de klas in."

"Beter dan Amerikaanse scholen"
"Ik heb ook in Amerika gestudeerd en ik moet wel zeggen dat Tio zelfs beter is dan Amerikaanse scholen", vertelt studente Fleur. "Ze hebben het dubbel en dwars verdiend."

Ook is ze tevreden over het lesprogramma. "We hebben natuurlijk lessen, maar ook bedrijfsbezoeken. Ook hebben we gastlessen en dan zie je opeens Floortje Dessing door de gang lopen. Ook hebben we veel projecten. Het is leren door te doen en dat is erg fijn."

Bron: RTV Oost

■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ 

TIO BESTE HOTELOPLEIDING

Particuliere opleiding Tio is volgens Keuzegids Hbo 2020 de beste opleider in de hospitalitybranche.

De hotelbranche, die al jaren kampt met personeelstekort, mag rekenen op goed opgeleid personeel. Vandaag maakte de Keuzegids Hbo 2020, die de kwaliteit van alle hbo-opleidingen vergelijkt en beoordeelt, bekend hoe de hbo-opleidingen in de hospitalitybranche scoren en welke hotelopleider het best uit de test kwam. Op nummer 1 staat hogeschool Tio met de opleiding Hotel- en Eventmanagement.

Hogeschool Tio
Tio gaat al zeven jaar aan kop en staat met 92 punten bovenaan de ranglijst. Studente Claire Luijendijk onderschrijft de positieve uitslag: “Ik koos voor een Tio-opleiding vanwege het kleinschalige en persoonlijke karakter van de school en de mogelijkheid tot versneld studeren. Alle vakken zijn direct gericht op de praktijk. Ook de docenten komen uit de praktijk.” Particuliere school Tio is te vinden op vijf vestigingen in Nederland; Amsterdam, Eindhoven, Hengelo, Rotterdam en Utrecht. Ook werd Tio met de opleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap voor de vierde keer beste in haar vakgebied en de opleiding Internationaal Toeristisch Management voor het negende jaar op rij.

Bron: Entree

Tio scoort weer

Er is ook een Utrechtse winnaar in de cijfers: de Keuzegids maakte bekend dat de beste opleidingen hotelmanagement, commerciële economie én business in Utrecht worden aangeboden op Hogeschool Tio. "De echt hoge scores vind je bij de hogescholen met maximaal 650 leerlingen. De particuliere instellingen doen het hier opvallend goed", aldus de Keuzegids. De opleiding Hotel- en Eventmanagement van Hogeschool Tio scoort al jarenlang hoog in de Keuzegids, en staat dit jaar met 92 punten op nummer 1 in Utrecht

Bron: Alles over Utrecht 

■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ 

Hotelbranche mag rekenen op goed opgeleid personeel

Hogeschool Tio op nummer 1 met de opleiding Hotel- en Eventmanagement

Keuzegids Hbo maakt beste hotelopleiders bekend

Goed nieuws voor ondernemers in de hospitalitybranche: er komt goed opgeleid personeel aan! De branche kampt al jaren met een personeelstekort. Vandaag maakte de Keuzegids Hbo 2020, die de kwaliteit van alle hbo-opleidingen vergelijkt en beoordeelt, bekend hoe de hbo-opleidingen in de hospitalitybranche scoren.

Beste hotelschool van Nederland 
Welke opleiding scoort het best? In de Keuzegids staat Hogeschool Tio op nummer 1 met de opleiding Hotel- en Eventmanagement. Deze opleiding gaat al zeven jaar aan kop en staat met 92 punten bovenaan de ranglijst. Studente Claire Luijendijk onderschrijft de positieve uitslag: “Ik koos voor een Tio-opleiding vanwege het kleinschalige en persoonlijke karakter van de school en de mogelijkheid tot versneld studeren. Alle vakken zijn direct gericht op de praktijk. Ook de docenten komen uit de praktijk. Dit heeft ook tijdens mijn stage zeker een meerwaarde gehad.”

Stagiairs
Tio-studenten lopen meerdere stages om praktijkervaring op te doen. Voor bedrijven een mooie kans om goed geschoold personeel alvast aan hen te binden! Bedrijven die geïnteresseerd zijn in een stagiair van Tio, kunnen contact opnemen via bedrijven@tio.nl.

Bron: congreswereld.nl

■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ 

Tio Hengelo heeft volgens Keuzegids beste toeristische opleiding

HENGELO - Hogeschool Tio heeft volgens de Keuzegids Hbo 2020 de beste toeristische opleiding van Nederland in huis. Het gaat om Internationaal Toeristisch Management in Hengelo.

De keuzegids beoordeelt en vergelijkt jaarlijks de kwaliteit van alle hbo-opleidingen op basis van onafhankelijk vastgestelde criteria. De particuliere hogeschool, die meerdere vestigingen heeft, staat steevast hoog op de ranking met de in Hengelo gegeven opleiding Internationaal Toeristisch Management.

Tevreden studenten
De hoogste notering is volgens Tio vooral gebaseerd op tevredenheid van de studenten als het gaat om de inhoud van het lesprogramma, de docenten en faciliteiten. Ook de andere hbo-opleidingen van Tio halen hoge scores. De hogeschool breidt haar aanbod komend schooljaar uit met Hbo Rechten en Bedrijfseconomie.

Bron: Tubantia / AD / De Stentor

■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ 

Tio op één in Hbo Keuzegids 2020

De hotelopleiding van Hogeschool Tio en de Amsterdamse campus van de HTH delen de eerste plek in de Hbo Keuzegids 2020. Beiden halen 92 uit 100 punten. 

De Keuzegids Hbo 2020 presenteert de resultaten van haar jaarlijkse studentendonderzoek. Bij de hotelscholen scoren, net als voorgaande jaren, Hogeschool Tio en HTH erg goed.

In zeven jaar staat Hogeschool Tio met de opleiding Hotel- en Eventmanagement in Utrecht voor de zesde keer bovenaan, met 92 van de 100 punten. Ook de Amsterdamse campus van HTH scoort 92 punten en staat daarmee voor het tweede jaar op rij bovenaan. 

Elke opleiding wordt in de Keuzegids Hbo 2020 op verschillende aspecten beoordeeld. De studentenoordelen, studiesuccescijfers én expertoordelen van de accreditatieorganisatie NVAO.

Bron: Misset Horeca 

Tio op de radio