Topstudenten tijdens diploma-uitreiking in Hengelo

Tijdens een sfeervolle diploma-uitreiking op de vestiging Hengelo werden twee studenten als toppers in het zonnetje gezet. Emma Wolters (Commercieel Business Management) en Roos van der Laan (Hotel- en Eventmanagement) kregen vanwege hun excellente studieresultaten een speciale sjerp omgehangen. 

Cum laude

Emma Wolters is, samen met Melanie Moesman, de eerste mbo-student van Tio die cum laude afstudeert. Haar cijferlijst was gemiddeld hoger dan een 8 en er was sprake van een uitstekende stage bij de CliniClowns in Amersfoort. Tijdens een vergadering van studentenvertegenwoordigers, vestigingsmanagers, studiecoaches en directeur Mark Duthler kaartte Emma het onderwerp aan. Emma: “Mijnheer Duthler was het met me eens dat zo’n regeling ook voor mbo-studenten moest gelden. Hij heeft dat toen direct in gang gezet. Wie had gedacht dat ik ook nog de eerste zou zijn?”

Emma gaat verder studeren op de Hogeschool Saxion richting sociaal werk. “Ja, die richting heeft Tio jammer genoeg niet, anders zou ik het wel weten”, aldus Emma.

Uitstekende Engelstalige scriptie

Hbo-studente Roos van der Laan ontving de sjerp van topstudent voor haar hoge gemiddelde van 7,83 en de uitstekende Engelstalige afstudeerscriptie die ze schreef. Roos zette de kroon op haar studie in Berlijn. Ze onderzocht in opdracht van hotel H1O op de Kurfürstendamm wie de concurrenten op de MICE-markt waren en hoe het hotel een groter marktaandeel zou kunnen verwerven.

Roos: “Ik heb besloten om eerst op reis te gaan naar Nieuw-Zeeland en vervolgens begin ik in Groningen aan een premaster. Mijn doel is om in september te beginnen aan de studie International Development Economics."

Volg Emma en Roos op LinkedIn. 

Lees meer over: afstuderen, excellent