1. Home
  2. Nieuws
  3. Warm welkom voor nieuwe Tio-studenten op de vestigingen

Warm welkom voor nieuwe Tio-studenten op de vestigingen

Na een lange zomer vol thuiszitten en andere coronabeperkingen staan de nieuwe eerstejaars te trappelen: ze mogen weer naar school! De kersverse Tio-studenten worden met open armen, figuurlijk natuurlijk, ontvangen tijdens de Welcome Days. Met 1,5 meter afstand en andere coronaregels zijn de introductiedagen op de vestigingen een tikkeltje anders dan anders, maar niet minder feestelijk. Klaar voor een onvergetelijk studiejaar!

Amsterdam: coronaregels, fotoplezier en nieuwe vriendschappen

Tio-docent Carlo van Rantwijk: “Als op maandag 24 augustus de deuren van Tio Amsterdam weer open mogen, druppelen 181 nieuwe eerstejaarsstudenten een voor een binnen. We beginnen met praktische zaken als Blackboard, Presto en Intranet, maar er is ook aandacht voor corona. Iedereen is heel blij dat we bij Tio weer fysieke lessen kunnen verzorgen en dat willen we graag zo houden. Dus: afstand houden, handen wassen en vooral rekening houden met elkaar. Studente Charlotte na afloop: ‘Deze ochtend was heel informatief en praktisch; een goed begin!’ Studente Charlotte (we hebben er twee in deze groep) vult aan: ‘Het voelde erg gastvrij.’

Na een goedverzorgde lunch is het tijd voor plezier. We stappen op de trein naar Amsterdam CS voor een fotowedstrijd. De studenten moeten allerlei opdrachten uitvoeren. Met een wildvreemde op de foto, met een ijsje op de foto, met een KFC-medewerker op de foto en zelfs op de kop op de foto: de studenten doen het allemaal. ‘Business with a smile’, zegt student Berard Paul. ‘Het is ook belangrijk om plezier te hebben, aangezien we hier zijn om onszelf te ontwikkelen.’ Aan het eind van de middag nemen we de pont naar Undercurrent waar we onder het genot van een drankje bijkomen van een leuke middag en de eerste vriendschappen worden gevormd. Een prima start van het schooljaar!”

Eindhoven: rondleidingen, handige studietips en nieuwe vrienden

Ook de Eindhovense eerstejaars staan leerzame maar vooral gezellige dagen te wachten op de Brabantse vestiging. De studenten leren vandaag de staf, studiecoaches en docenten kennen, worden rondgeleid door de vestiging, ontvangen handige studietips, worden bijgespijkerd over begrippen als Blackboard en Presto én maken kennis met het toekomstig werkveld. Hierbij worden natuurlijk wel alle geldende coronaregels in acht genomen. De sfeer zit er goed in en aan het einde van de dag zijn de eerste vriendschappen al gesloten.

Hengelo: sportieve activiteiten, mollenstreken en een recordaantal eerstejaars

Tio-docent Dick Schlüter: “Op maandag 24 augustus worden 54 eerstejaars – een record! – verwelkomd op de vestiging. Nadat vestigingsmanager Maurice Krabbenborg iedereen welkom heeft geheten en op de geldende regels en looplijnen heeft gewezen, zijn er verschillende bijeenkomsten waarbij docenten de studenten kennis laten maken met Blackboard, Presto en het reilen en zeilen op de vestiging, inclusief coronaregels. Na de lunch wordt de dag afgesloten met een ijsje. ‘Mooi dat we vandaag ondanks corona de kans krijgen om op de vestiging kennis te maken met onze medestudenten’, vindt IBM-student Rob Brandriet. Ook SRH-studente Xandra van Dijk bevalt de dag goed: ‘Ik ben al vanaf het voorjaar thuis en ben wel weer toe aan vastigheid in de vorm van les op school.’

Om elkaar beter te leren kennen wordt er woensdag door de eerstejaars niet alleen een 'vorkje geprikt' en een glas fris geheven, maar worden er ook allerlei spelen gedaan waarbij samenwerken belangrijk is. Intussen zijn er ook mollen actief die de boel proberen te saboteren. Na de prijsuitreiking wordt iedereen uitgenodigd voor een barbecue. Volgens Cognatio-lid Rosan Steffens, die vandaag meehelpt bij de spelen, tonen veel eerstejaars belangstelling om lid te worden van de vereniging. Tio-docent en evenementenmanager Gebert Janssen, die de organisatie van vandaag op zich nam: ‘Ik heb de indruk dat de eerstejaars elkaar vandaag goed hebben leren kennen. Kortom, een goede start voor volgende week wanneer de colleges gaan beginnen!’”

Utrecht: goede sfeer, handige tips & tricks en een toffe speurtocht

Studiecoach Olga Boekhoorn: “Het is een bijzonder jaar. Met de coronazomer nog vers in het geheugen zijn we extra blij om de introductiedagen op veilige wijze op Tio Utrecht te mogen organiseren! Hoewel het aan het begin van de eerste dag nog wat stilletjes is in de aula, zit de sfeer er al gauw goed in. Er wordt vrolijk gekletst en er worden allerlei tips & tricks over Utrecht met elkaar gedeeld. HEMe-student Wouter Hess: ‘Een superinformatieve, vriendelijke en persoonlijke omgeving.’

Dan gaan de studenten per groep uiteen om een startpakket aan informatie van hun studiecoaches te ontvangen. Ook krijgen de eerstejaars enthousiaste presentaties van de al ervaren Tio-studenten en Tio-alumni. Student-presentatoren Merel Wensink en Anique Boelens: “Superleuk om de nieuwe studenten op Tio te verwelkomen en onze ervaringen te delen!” De Welcome Days worden vervolgens afgesloten met een toffe speurtocht georganiseerd door Cognatio. De eerste zaadjes voor een Tio-leven vol nieuwe vriendschappen zijn geplant!”

Rotterdam: véél informatie, Tio-hoodies en pittige quizvragen

Tio-docent Jolanda Bouman: “Het is ’s ochtends nog wat stil; de meeste studenten zien elkaar vandaag pas voor het eerst omdat het introductiekamp vanwege corona niet door kon gaan. Vestigingsmanager Jan-Willem ten Broek heet iedereen hartelijk welkom, stelt de studiecoaches, staf en aanwezige docenten voor, legt het hybride lesgeven uit en licht de coronaregels toe. En hij doet een belofte: ‘Het is afwachten hoe alles gaat lopen, maar we gaan zeker kijken of we later in het jaar iets leuks kunnen organiseren om het gemiste Ardennenkamp te compenseren.’ Dan volgt een informatief ochtendprogramma. De reacties van de studenten naderhand zijn vrijwel unaniem. ‘Heel veel informatie, dat ga ik nooit allemaal onthouden!’ Maar ook: ‘Ik ben heel blij dat er gewoon fysieke lessen zijn.’ Er zijn nog leuke filmpjes van gastsprekers die de studenten een inkijkje in hun toekomstige werkveld geven. En ook de verrassing – een Tio-hoodie – valt in de smaak!”

Tio-docent Jordana Veltman: “Tijdens de lunch kunnen de studenten genieten van een lunchpakket en alvast energie opdoen voor de quiz die studentenvereniging Cognatio voorbereid heeft. In deze quiz komen verschillende thema’s als Tio, Rotterdam en Cognatio voorbij. De vragen worden in rap tempo voorgelezen en je merkt al direct de goede samenwerking tussen de groepjes studenten en de mentaliteit om te winnen. We kunnen wel zeggen dat de vragen behoorlijk pittig zijn en de quiz is dan ook een leuke manier om deze dag af te sluiten!”

Lees meer over: studiekeuze, welcome days