1. Home
  2. Over Tio
  3. Investering in toekomst

De investering waard

Een opleiding bij Tio Business School is een investering in jezelf en in je toekomst. Als particuliere opleider bieden wij uitstekend onderwijs én meer. Het collegegeld bedraagt € 22.250 per jaar, all-in. Kies je voor Tio, dan kies je voor de beste hogeschool van Nederland.

Wil jij les van topdocenten? Een studieprogramma volgen dat is opgezet met het bedrijfsleven? In kleine klassen, vol aansprekende projecten en onvergetelijke ervaringen?

"Ik heb voor Tio gekozen omdat je direct aan je netwerk bouwt."
Pauline, student

Particulier onderwijs

Tio is een particuliere onderwijsinstelling. Met meer budget kan Tio extra investeren in kleinere klassen, aansprekende projecten, uitstekende docenten en meer lessen. De aandacht die Tio besteedt aan de kwaliteit van het onderwijs resulteert in tevreden studenten en kwalitatief hoogstaand onderwijs. Bovendien zijn we altijd dichtbij: met zes centrale vestigingen op nog geen tien minuten lopen van een station ben jij in een mum van tijd waar je moet zijn: bij Tio!

Les van de besten

Onze succesvolle docenten uit de praktijk maken plek in hun drukke agenda om jou de kneepjes van het vak te leren. Je leert van hen de theorie en maakt meteen de vertaalslag naar de praktijk. Hun waardevolle ervaringen in het bedrijfsleven maken van jou een allround professional met zakelijke voelsprieten én talent. Een jonge professional die in het bedrijfsleven met open armen wordt ontvangen.

Studieprogramma opgezet met het bedrijfsleven

Wij maken niet zomaar een studieprogramma; al onze lessen sluiten aan op de praktijk en haken in op actuele ontwikkelingen. De studieprogramma’s van alle opleidingen zijn opgezet in samenwerking met branche- en netwerkorganisaties en experts uit de praktijk.

Ieder jaar wordt het programma onder een vergrootglas gelegd. Voldoet het nog aan de eisen van het bedrijfsleven? Zijn er nieuwe trends en ontwikkelingen? Een team van onderwijskundigen, domeincoördinatoren en docenten voert belangrijke veranderingen in de branche meteen door. En de werkveldadviescommissie doet een laatste check: hierin zitten deskundigen uit het bedrijfsleven die Tio advies geven over de inhoud van de opleidingen.

Bij Tio krijg je waar voor je geld. Je volgt gemiddeld 27 tot 30 contacturen per week. Als je dat vergelijkt met het regulier onderwijs, dan krijg je daar minder les: 15 tot 20 contacturen per week. En mocht een les uitvallen? Dan wordt die altijd ingehaald.

Kleine klassen

Wat Tio uniek maakt zijn haar kleine klassen. Bij ons geen volle collegezalen. Je volgt op onze kleinschalige vestigingen lessen in klassen met gemiddeld tien studenten. Daardoor is er veel aandacht voor jou en voor jouw persoonlijke leerreis. Wie jij bent, vinden wij belangrijk. En jouw dromen en ambities geven we graag samen vorm. Bij ons staat jouw persoonlijke begeleiding op nummer één.

Aansprekende masterclasses en onvergetelijke ervaringen

Tijdens je gehele opleiding kom je in aanraking met het bedrijfsleven: onze docenten nemen hun ervaring mee en je volgt masterclasses, geniet van gastcolleges, gaat op (internationale) stages en pakt je podium tijdens praktijkgerichte projecten. Op basis van een case of vraagstuk adviseer jíj een echt bedrijf en luisteren ze naar jóuw ideeën.

En bij de beste opleiding hoort een fantastische stage-ervaring. Werkervaring opdoen, binnenkijken bij topbedrijven en ontdekken waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Tijdens je stage breng je je kennis in de praktijk en zet je jouw eerste stappen op weg naar een succesvolle carrière.

Eerder beginnen met werken

Tio staat hoog aangeschreven bij het bedrijfsleven, waardoor Tio-afgestudeerden vaak snel een baan vinden. En als je het versnelde studieprogramma volgt, kun je eerder beginnen met werken. Dit levert meteen geld op:  je bent sneller klaar voor de arbeidsmarkt en begint met een mooi startsalaris. Ook groei je vaak eerder door binnen een organisatie. Sommige studenten starten al met ondernemen tijdens hun studie. Allemaal voordelen waarmee je de investering in jezelf en in jouw toekomst snel kunt terugverdienen.

Kickstart van je carrière

De kwaliteit van de Tio-opleidingen is hoog. Zo is Tio door de Keuzegids hbo uitgeroepen tot ‘beste kleine hogeschool’ en zijn veel hbo- en mbo-opleidingen al jarenlang ‘de beste opleiding in haar vakgebied’: een waardevol diploma, dus. De Keuzegids hbo is gebaseerd op de resultaten van de onafhankelijke Nationale Studenten Enquête, die elk jaar door meer dan 289.000 hbo- en wo-studenten wordt ingevuld. Ook ontving Tio als school het mbo-Keuzegidspredicaat ‘Uitmuntend in eigen vakgebied’. De Keuzegids mbo is gebaseerd op de resultaten van de onafhankelijke JOB-monitor, die tweejaarlijks door meer dan 220.000 mbo-studenten wordt ingevuld. Een resultaat waar wij trots op zijn en dat voor jou als student van enorme toegevoegde waarde is: het opent deuren en via onze brede internationale contacten in het bedrijfsleven bouw je direct aan jouw eigen netwerk. Een mooie start van je carrière!

"Als ik zie hoeveel (internationale) kansen ik bij Tio krijg, hoeveel ik geleerd heb en hoeveel ik gegroeid ben, dan vind ik het collegegeld het zeker waard."
Latascha van der Vliet, Tio-alumna