1. Home
  2. Over Tio
  3. Keuzegids Hbo 2016: "Tio beste kleine hogeschool"

Keuzegids Hbo 2016: "Tio beste kleine hogeschool"

Geweldig! Opnieuw is Tio door de Keuzegids Hoger Onderwijs uitgeroepen tot beste van Nederland. Dit keer gaat het om de titel ‘Beste kleine hogeschool van Nederland’. Een resultaat waar Tio zeer trots op is.


De Keuzegids Hbo 2016 over de opleidingen van Hogeschool Tio: “De toppers in de ranking zijn vertrouwde namen. Dit zijn scholen met hoge ambities die grote inzet van hun studenten vragen. De particuliere hogeschool Tio scoort volgens onze criteria het hoogst.” Studente Lisa Edelijn kan deze nummer 1-positie wel verklaren: “Hogeschool Tio is een school voor gemotiveerde studenten die een streepje voor willen op de werkvloer na hun studie. Doordat je in kleine groepen les krijgt, pak je de stof beter en sneller op.” Studente Robin Geurts zegt: “De kleinschaligheid, het persoonlijke karakter, de vele mogelijkheden en de combinatie tussen hotel- en eventmanagement maken Tio uniek.”Alle hbo-opleidingen op 1
Tio staat met haar
opleiding Hotel- en Eventmanagement met alle vijf vestigingen in de top 5. Voor de opleiding Internationaal Toeristisch Management geldt dat er vier Tio-vestigingen in de top vijf staan. Ook International Business Management heeft opnieuw de eerste positie weten te bemachtigen van alle IBMS-opleidingen in Nederland.


Uitstekende beoordelingen

Tio scoort op alle onderdelen binnen alle hbo-opleidingen goed tot uitstekend. Zo zijn er hoge scores voor de inhoud van de opleiding, de docenten, de vaardigheden die studenten leren, de voorbereiding op de loopbaan en de communicatie. “Ook de vele mogelijkheden om naar het buitenland te gaan, maken Tio onderscheidend,” zegt oud-studente Ilse Wijnen. “Net als de studiereizen en de diversiteit aan projecten met voldoende diepgang.” Studente Robin Geurts voegt toe: “Ik vind het fijn dat Tio zo hoog staat aangeschreven. Ik ben trots dat ik kan zeggen dat ik aan Tio studeer.”


‘Beste kleine Hogeschool van Nederland’

De titel ‘Beste kleine hogeschool van Nederland’ is een optelsom van de uitstekende resultaten van alle hbo-opleidingen bij Tio. Tio behaalde eerder al nummer 1-noteringen in de Nationale Studenten Enquête, JOB-Monitor, Elsevier en goede beoordelingen bij accreditaties door de Onderwijsinspectie en NVAO. En is nu dus gekozen tot de ‘beste kleine hogeschool van Nederland’.Bron: Keuzegids Hbo 2016