1. Home
  2. Nieuws
  3. Van bloemgerechten tot dinerdates

Van bloemgerechten tot dinerdates

Indrukwekkende concepten voor nieuwe horecabedrijven tijdens finale Mijn TopTent

Het is 11.00 uur en Tio-docent Ron de Jong trapt de online finale af: “We zijn bijzonder trots op de inzendingen die zijn binnengekomen en hebben vijf toppers geselecteerd voor deze finale van het project Mijn TopTent. We gaan er een prachtige finale van maken!”
Vandaag mogen vijf studenten van de mbo-opleiding Hotelmanagement hun ondernemingsplannen voor een nieuw horecabedrijf presenteren. Dit plan omvat o.a. een marketingplan, een personeelsplan, een financieel plan, huisregels en een menu- en wijnkaart.

Zon en bloem

Tio-studente Britt Bleeker van Tio Amsterdam mag het spits afbijten. Zij presenteert haar ideeën voor een zonnig en fleurig restaurantconcept. Britt gaat voor een avondvullend programma met een 5-gangendiner. Een uniek concept waarbij het draait om de verwerking van bloemen in de gerechten én live muziek! De locatie van haar restaurant is Zuid-Oost Beemster. Voor de ingrediënten zoekt ze de samenwerking met regionale boeren en bedrijven. Na haar presentatie mag de jury vragen stellen. Hoe komt Britt bijvoorbeeld aan bloemen in de winter? Britt legt uit: “Uiteraard heb ik nagedacht over de seizoensinvloeden. In de winter kan ik gebruik maken van gedroogde bloemen in de gerechten.”

Gastrobar Proef

Rutger de Weert (Tio Eindhoven), de gastvrije eigenaar van Gastrobar Proef, heet u van harte welkom in hartje Venray. Met zijn concept wil hij gasten laten genieten en heerlijke gerechten met elkaar laten delen in een sfeervolle ambiance. Hij geeft de gasten een kijkje in de open keuken. Ook hij zoekt de samenwerking met lokale bedrijven en boeren. Rutger: “Ik streef naar hoge klanttevredenheid zodat gasten graag terugkomen. Dat doe ik door te investeren in personeel, met opleiding en training, om hoge kwaliteit te waarborgen.”

Italiano Ciao Tutti

Vanwege haar liefde voor Italiaans eten kiest Hotelmanagementstudente Joyce Ruijgrok van Tio Hengelo voor een Italiaans concept. Haar restaurant Italiano Ciao Tutti staat in Deventer. Het is een Italiaans restaurant mét gastrolounge en photobooth. Het heeft een warme en moderne uitstraling en in de keuken maken ze gebruik van verse producten. Ook over het runnen van een restaurant tijdens coronatijd heeft ze nagedacht: “In coronatijd zou ik overgaan op het bezorgen van eten, zodat iedereen ook thuis kan genieten van heerlijk authentiek Italiaans eten.”

Le Noir

Restaurant Le Noir komt uit de koker van middelbare hotelschoolstudente Laura Jansen van Tio Rotterdam. Le Noir staat voor puur vakmanschap, oprechte gastvrijheid en goede service. Locatie is het Rotterdamse Park, waar zij een high-end restaurant opent met een capaciteit van 180 zitplaatsen en een ruim terras. Uniek aan Le Noir is de zwarte ambiance waar de gerechten worden geserveerd op een zwart bord, maar waarbij er juist veel kleur zit in het eten. Zoals Laura zelf zegt: “De gerechten zijn als een schilderij op het zwarte bord en daarmee een lust voor het oog!”

Dating Stylz

Utrechtse student Tijn Calis verschijnt netjes met witte blouse en vlinderdasje: “Zo zal mijn personeel er ook bij gaan lopen.” Chique hoor! Tijn richt zich op een niche: hoger opgeleide singles tussen de 25 en 50 jaar die op zoek zijn naar een vaste relatie. Qua interieur veel rood; de kleur van de liefde. De locatie is Utrecht, onder de Winkel van Sinkel, om zo de privacy van de datende gasten te waarborgen. Tijn heeft goed nagedacht over de targetting en kiest ervoor om met Lexa samen te werken, het nummer één datingmerk van Nederland‎.

Wie heeft gewonnen?

Na de presentatie gaat de jury in beraad. Waar letten ze eigenlijk op? Allereerst de originaliteit, creativiteit en haalbaarheid van het concept. Maar ook de presentatie van het plan en hoe de vragen zijn beantwoord. En tenslotte de inzendingen zoals die in de originele vorm zijn gedaan.

We laten je niet langer wachten… winnaar van het project Mijn TopTent 2020 is… Britt Bleeker van Tio Amsterdam met haar concept Zon en Bloem! Britt: “Ik ben hartstikke blij! Ik heb er veel tijd en moeite in gestoken en het is fijn dat je dat dan terugziet in de winst. Ik vond het heel leuk om na te denken over de kleine details. Wat ik met het prijzengeld ga doen? Geen idee, voorlopig maar even sparen.” Op de tweede plaats eindigt Tijn Calis met zijn datingconcept en op de derde plaats Joyce Ruijgrok met haar Italiaanse concept.

Lees meer over: hotelmanagement, project, winnaar