1. Home
  2. Nieuws
  3. Studenten tonen ondernemerstalenten tijdens finale Student Company

Studenten tonen ondernemerstalenten tijdens finale Student Company

Vijf totaal verschillende start-ups worden tijdens de finale van het project Student Company door ambitieuze businessstudenten gepitcht aan juryleden uit het werkveld. Het wordt een spannende finale, en team Lock & Go gaat er uiteindelijk met de hoofdprijs vandoor. Student Pim Koopman van het winnende team: “De winst geeft een extra drijfveer om door te gaan met onze onderneming.”

Hoog niveau in de finale

In de spannende finale geven vijf student companies een pitch en beantwoorden zij de kritische vragen van de juryleden. Dat het spannend zou worden, komt voor docent Willem Dresselhuys niet als een verrassing: “Het selecteren van vijf finalisten uit de tien halve finalisten was nog een hele uitdaging door het hoge niveau. De studenten laten zien dat ze over veel ondernemerstalenten beschikken!”

Door de coronamaatregelen kan de finale niet op locatie plaatsvinden, maar worden de ideeën digitaal gepitcht aan de drie juryleden. Geen probleem voor de ondernemers in de dop. Student Boy Masius: “Het is jammer dat we niet kunnen presenteren voor een groot publiek, maar ik zie het als een leermoment; in het bedrijfsleven zul je ook vaak online presentaties moeten geven. Een goede gelegenheid om dit alvast te oefenen dus!”

Creatieve concepten

Alle vijf de finalisten hebben totaal verschillende concepten: van een bedrijf dat start-ups helpt op het gebied van marketing en sales tot aan een kapperscape waar je je mobiele telefoon doorheen kunt zien. En van een stropdas met bijpassend pochet tot duurzame inktpatronen. Maar het beste idee komt van studenten Fenna Snelderwaard, Jasha de Goede, Lucas van Rijswijk en Pim Koopman van Tio Amsterdam. Zij bemachtigen met hun bedrijf Lock & Go de eerste prijs.

Lock & Go: handige strandlockers

Ken je dat probleem dat je op het strand bent en je spullen eigenlijk niet durft achter te laten als je naar de zee wilt gaan? De strandlockers van Lock & Go bieden de oplossing: je bergt je spullen op in de locker, sluit de locker met een 4-cijferige pincode en via het betalingssysteem worden de kosten automatisch afgeschreven van je pinpas. Volgens de jury een mooi tastbaar concept dat er goed uitziet en wat haalbaar is om uit te voeren in Europa. De groep is hartstikke blij met dit resultaat én met de € 500,- die ze in de wacht hebben gesleept. Pim: “Dat bedrag gebruiken we misschien wel als extra startkapitaal, want de winst geeft een extra drijfveer om door te gaan met onze onderneming.”

Ondernemerschap stimuleren

Het daadwerkelijk opstarten van een onderneming van begin tot eind is natuurlijk heel erg leerzaam. Zo vindt ook jurylid Henry Groeneveld, directeur van Atthis: “Het is goed dat Tio met dit project ondernemerschap stimuleert, door studenten te laten nadenken over zaken als propositie, doelgroep, levensvatbaarheid en de route naar succes. Zelf iets opstarten is toch anders dan lezen over de grote tops als Coolblue, Amazon en Thuisbezorgd.”

Over het project Student Company

De start-up Business & Results eindigt vandaag op de tweede plek en Inkt4You wordt derde. Tijdens het project Student Company krijgen tweedejaarsstudenten International Business Management de opdracht om een product te bedenken, marktonderzoek uit te voeren, een ondernemingsplan op te stellen en uiteindelijk de onderneming ook echt te starten.

Lees meer over: student company