1. Home
  2. Nieuws
  3. De sfeer en collegialiteit vind ik hartstikke leuk

De sfeer en collegialiteit binnen Tio vind ik hartstikke leuk

Bonno Bloksma is een van de medewerkers die het langst bij Tio werkt. Als senior systeembeheerder is hij, achter de schermen, een belangrijke schakel binnen de hogeschool. En in de ruim 30 jaar dat hij bij Tio werkt, heeft hij behoorlijk wat zien veranderen. Bonno: “Destijds werkten we nog met het besturingssysteem MS-DOS.”

Bonno werkt als senior systeembeheerder op Tio Eindhoven. “Ik ben, kort gezegd, verantwoordelijk voor de ICT-infrastructuur op Tio”, vertelt hij. “Dus ik zorg er bijvoorbeeld voor dat de verbindingen goed zijn, dat alle servers in de lucht zijn, dat de website online is en dat er anti-virus is. Als alles vlot loopt en de gebruiker ervaart geen problemen, dan doe ik mijn werk goed.”

Razendsnelle ontwikkelingen

Bonno heeft veel plezier in zijn werk. “Het leukste vind ik dat we bij Tio vaak nieuwe technieken toepassen. Om alles nóg beter, mooier en sneller te laten verlopen, zonder dat de gebruiker hinder van de werkzaamheden ondervindt. De ontwikkelingen binnen de ICT-wereld gaan razendsnel, je moet continu bijblijven. Dat maakt het werk uitdagend. In tegenstelling tot sommige scholen die graag vasthouden aan het oude en vertrouwde, is Tio wat dat betreft erg vooruitstrevend.”

Altijd up-to-date

“We blijven ons hier continu ontwikkelen en zoeken altijd naar nieuwe en betere technieken”, gaat Bonno verder. “Intranet hebben we bijvoorbeeld al heel vroeg geïntroduceerd; voor die tijd een geavanceerd systeem. En vorig jaar hebben we TOPdesk ingevoerd. Dat is een universele plek waar studenten en docenten eenvoudig problemen kunnen melden, van een kapotte lamp tot een slechte wifi-verbinding, waarbij de melding direct bij de verantwoordelijke medewerker terechtkomt.”

Tio toen en nu

“Toen ik in 1989 voor Micro-Teach (bedrijf dat Tio later overnam, red.) begon te werken, parttime en als student, zou het aanvankelijk maar voor een half jaartje zijn”, blikt Bonno terug. Hij moet lachen. “Nu, 30 jaar later, werk ik nog steeds voor Tio. Er is zo veel veranderd in die tijd. Ik moest mensen destijds primair uitleggen wat computers waren. We werkten nog met MS-DOS, dat kennen veel studenten vast niet meer. En internet en mobiele telefoons bestonden in Nederland nog niet eens.”

“Tegenwoordig kan ik mijn werk overal doen, dat was toen ondenkbaar”, gaat Bonno verder. “Dankzij virtualisatie kun je veel meer op afstand beheren. Het maakt dus niet meer uit waar ik mijn werk doe. Behalve de stekker in het stopcontact steken, kan alles nu op afstand.”

Tio in ontwikkeling

Ondanks dat er in al die jaren veel veranderd is, heeft Bonno het nog erg naar zijn zin op Tio. “Ik vind het nog steeds een fijn bedrijf om voor te werken. De sfeer en de collegialiteit vind ik hartstikke leuk. En als je een goed idee hebt wordt daar naar geluisterd. Tio staat open voor vernieuwing, is vooruitstrevend en altijd in ontwikkeling.” Dat belooft dus nog wat voor de toekomst!

Volg Bonno op Linkedin.

Lees meer over: werken bij Tio