Studeren aan het hbo: “Schoevers was een goede stap voor mij”

Al op het vmbo had Lizzy Stengs een doel voor ogen: studeren aan het hbo. Inmiddels staat haar cv vol toffe werkervaringen bij onder andere Viktor&Rolf en anna+nina én heeft ze met een Associate degree haar zo gewenste hbo-diploma op zak. Maar de ambitieuze Lizzy wil meer en is onlangs gestart met de hbo-bachelor Executive Officemanagement van Schoevers. “Dankzij mijn stages weet ik dat ik de werkzaamheden van een officemanager supertof vind.”

Van vmbo naar hbo

Lizzy wist altijd al dat ze graag een hbo-opleiding wilde volgen, vertelt ze. “Na het vmbo heb ik eerst een mbo-opleiding voor directiesecretaresse gedaan. Daarna wilde ik graag verder in die richting en hoorde toen van de Hbo Associate degree Officemanagement van Schoevers, dat dat echt een megagoede vervolgstap zou zijn. Toen ik naar een open dag ging, voelde ik gelijk een klik bij Schoevers. Het voelde goed en ik besloot ervoor te gaan.”

Schoevers: kleinschalig en persoonlijk

En van die beslissing heeft Lizzy geen spijt gehad, vertelt ze. Haar Associate degree heeft ze inmiddels behaald en onlangs is ze gestart met Schoevers’ hbo-opleiding Executive Officemanagement. “Schoevers was een goede stap voor mij, zeker weten. Het is heel kleinschalig, met kleine klassen en persoonlijke begeleiding”, legt ze uit. “Tijdens de lessen is er echt ruimte om vragen te stellen of met elkaar in discussie te gaan, ik ervaar dat als heel prettig. En als ik vragen heb kan ik ook altijd bij mijn studiecoach terecht, zelfs via WhatsApp, dat is heel fijn.”

Stage als officemanager

Deze zomer liep Lizzy stage als officemanager bij Het PR bureau in Amsterdam. “Mijn werkzaamheden waren heel gevarieerd. Denk aan agendabeheer, vergaderingen bijwonen, klanten ontvangen, telefoontjes aannemen, administratieve werkzaamheden, perspakketten inpakken, facturen afhandelen en nog verschillende kleine projecten. Superafwisselend dus.” Lizzy moet lachen. “Nee, geen dag was hetzelfde! Het was ontzettend leuk om overal bij betrokken te worden en mee te mogen denken.”

In het diepe gegooid

“Ik vond het supertof”, gaat Lizzy enthousiast verder. “Ik ben tijdens mijn stage echt in het diepe gegooid en werd heel vrij gelaten; ze hadden veel vertrouwen in mij. Best spannend natuurlijk, maar ik heb er zo veel van geleerd. Ik ben sowieso heel goed ontvangen bij Het PR bureau; vanaf dag één was ik onderdeel van het team. Verder spraken de werkzaamheden me erg aan. Tijdens deze stage ben ik er echt achter gekomen dat ik het ontzettend leuk vind om anderen te ondersteunen en met veel dingen tegelijkertijd bezig te zijn.”

Klaar voor de toekomst

Dat het onderwijs op Schoevers erg praktijkgericht is met veel stagemogelijkheden, speelde zeker mee bij Lizzy’s studiekeuze, vertelt ze tot slot. “Ik merkte op het mbo al dat ik het heel fijn vond om stage te lopen. Op die manier kun je goed kijken of een bepaalde functie of branche bij je past. Dat je bij Schoevers meerdere stages mag doen, sprak me dus wel aan. Het is superleerzaam en je kunt zo alvast richting geven aan je loopbaan. En dankzij mijn laatste stage weet ik zeker dat ik verder wil in de richting van Officemanagement!”

Lees meer over: officemanagement, schoevers, stage