1. Home
  2. Nieuws
  3. Van mbo doorstromen naar hbo

Van mbo doorstromen naar hbo

Businessstudent Maurits Meiboom heeft zijn mbo-diploma Commercieel Business Management op zak en volgt nu de hbo-opleiding International Business Management. “Ik wilde altijd al graag mijn hbo-diploma halen. Mede de goede leerkrachten, het kwalitatief goede onderwijs en de kleinschaligheid, zorgen ervoor dat ik graag aan Tio studeer.”

Brede, praktijkgerichte opleiding

Maurits wist nog niet goed welke richting hij uiteindelijk op wilde voor hij startte aan Commercieel Business Management. “De studie bleek een echte eyeopener. Ik zit helemaal op mijn plek. Het internationale handelen, de vakken over export, finance & accounting, allemaal heel boeiend. Het is een brede, praktijkgerichte opleiding, waar je bijvoorbeeld ook bedrijfsresultaten leert berekenen en je verdiept in communicatie en cultuurvakken.”

International Business Management logische vervolgstap

De keuze voor de hbo-opleiding International Business Management was voor Maurits een logische vervolgstap. “Met het juiste vakkenpakket, is het voor mij de ideale verdieping op mijn mbo-opleiding. Door mijn functiebeperking dyslexie, heb ik bewust voor de Nederlandstalige variant gekozen. Dankzij de extra tijd die ik krijg voor tentamens, kan ik me goed focussen op de studie. Daarnaast staan de docenten ook altijd klaar om mij te helpen.”

Japan

Elke Tio-student doet internationaal ervaring op. Ook Maurits gaat naar het buitenland. “Ik wil me graag richten op de internationale markt in Azië. Mijn interesse ligt erg in de techniek, dus het lijkt mij interessant om in een land als Japan te werken. Hier zijn namelijk alle grote technologiebedrijven gevestigd, zoals bijvoorbeeld Sony. In de zomer ga ik vijf weken naar Japan om Japans te leren. Ik hoop dat ik in deze periode ook alvast in contact kan komen met interessante bedrijven.”

Leren in de praktijk

Ook het opdoen van praktijkervaring is een speerpunt van Tio. Maurits kan dit alleen maar bevestigen. “Vooral van het project mini-onderneming heb ik veel geleerd. Het hele proces rond het starten van een bedrijf komt aan bod. Het opzetten ervan, het zoeken naar aandeelhouders, de inkoop, het klantencontact, maar ook de rol van een manager. Het project heeft me zo enthousiast gemaakt, dat ik in de toekomst graag een eigen onderneming wil beginnen.”

Het financiële project Stocks & Bonds inspireerde Maurits ook. “Ik ben derde geworden in de finale”, zegt hij trots. “Ik heb veel geleerd over de aandelenhandel. Zelf ben ik er nu ook mee begonnen. Het is een spannende manier van geld verdienen.”

Volg Maurits op LinkedIn