1. Home
  2. Nieuws
  3. Online strijden voor een reis

Online strijden voor een reis

Tio’s eerstejaars toerismestudenten bogen zich de afgelopen weken voor het project Incentive & Event Travel over een interessante opdracht: maak voor architectenbureau Architekton een incentivereis. Ze presenteerden hun reis in een filmpje, en de finalisten stonden op donderdag 16 april voor de online jury om te strijden om de winst! Welke reizen hebben zij bedacht?

Knappe chauffeurs en tuctuctours

Jordy Gorseling, Milou Sengers en Noah Suurmond van Tio Amsterdam hebben een prachtige reis samengesteld naar Puglia: Fra i Sassi lin Puglia. Door middel van fietstours, tuctuctours en door hun knappe chauffeur Leonardo leren zij de architecten de hele steek kennen. Ook hebben ze diners tussen de rotsen en verblijven zij in een hotel dat in de rotsen gemaakt is.

Historische reis vol architectuur

Build your way through Valencia: deze culturele en historische reis vol architectuur is gemaakt door Amsterdamse studenten Hamza Aulad, Mai Oord en Floor Berkhof. Met verschillende teambuildingsopdrachten, kookworkshops en een museumbezoek leren de architecten de prachtige stad Valencia kennen.

Winkelen in Istanbul

Larissa Kraaijenbrink en Manal Bennani (Tio Eindhoven) nemen de architecten mee door de 1001 nachten van Istanbul. Deze reis begint al thuis, waar de reizigers er aan de hand van verschillende hints al achter kunnen komen waar de reis naartoe gaat. En wie dit het eerst raadt… krijgt een tegoedbon om lekker te gaan winkelen in de Bazaar in Istanbul, waar de architecten ook gekke teambuildingsopdrachten moet gaan uitvoeren.

Architectuurstijlen leren kennen in Wenen

Als er in één stad veel architectuur te vinden is, dan is dat wel in Wenen. Bennet Vels, Lize Wouda en Veronique Rietveld van Tio Hengelo namen de architecten mee naar de Oostenrijkse hoofdstad om hen verschillende stijlen te laten zien. De toepasselijke naam van hun reis is dan ook: The Visible Vibe of Vienna. Omdat er natuurlijk nog meer architectuurstijlen zijn, nemen zij de architecten ook nog een dag mee naar Bratislava om hen nog meer te laten verdiepen in de verschillende stijlen.

Hot tubs en musea in Kopenhagen

Rotterdamse studenten Rachel Hahn en Rahima Rozsa hebben een goede incentive naar Kopenhagen gemaakt voor de architecten: Sprookjesachtig Kopenhagen. Tijdens deze reis leren de reizigers zowel de stad als elkaar goed kennen. Met stadswandelingen en fietstour, het bezoek aan het Hans Christian Andersen museum en genieten van een heerlijke hot tub.

Out of the box in Sint Petersburg

Daliah Tol, Isa Sluijs en Helen Wu (Tio Utrecht) stapten out of the box door de architecten mee te nemen naar Sint Petersburg. Voor ieder is er wat wils: zo is er een boottour met diner en live jazzmuziek, een stadstour vanaf verschillende daken in de stad en een volksdansshow.

En de winnaar is…

De winnaar mag de reis zelf gaan uitvoeren; er staat dus nogal wat op het spel! Tot de laatste minuut is de jury in beraad geweest, om uiteindelijk unaniem tot 1 winnaar te komen: Fra i Sassi Iin Puglia! Door het oog voor detail, de verschillende teambuildingactiviteiten en de originaliteit hebben de Amsterdamse studenten een echte professionele incentive ontworpen. Milou Sengers van het winnende team: “Het is nu echt de ontlading, we hebben zo veel gebeld, de communicatie was nu vooral heel erg belangrijk”. En hoe wordt de winst gevierd? Docente Marion Ariëns weet het wel: “We gaan het nu vieren tijdens een zoomborrel!”.

Ook de nummer twee van deze finale mag mee op reis. Wie gaat er mee naar Puglia? Na een lang overleg en goede argumenten roept de jury het team van Sprookjesachtig Kopenhagen uit tot tweede plaats. Van harte gefeliciteerd!