1. Home
  2. Nieuws
  3. Duizenden nieuwe banen bij webwinkels

Duizenden nieuwe banen bij webwinkels

Winkelen via internet is booming business. Daardoor ontstaat een groot tekort aan goede mensen met een gedegen e-commerce-opleiding. De thuiswinkelorganisatie gaat om die reden, samen met Hogeschool Tio, een hbo-opleiding 'Commerciële Economie en Ondernemerschap' met extra aandacht voor e-commerce / online marketing opzetten. Het is de eerste stap op weg naar een e-Academy.

Dat nieuws kwam naar buiten op de Nieuwsjaarsbijeenkomst van Thuiswinkel.org. "Het is van groot belang dat hierin wordt geïnvesteerd", zegt Ed Nijpels, voorzitter van de brancheorganisatie. "We hebben dringend behoefte aan toptalent." Het zou gaan om zeker 10.000 banen.

Volgens de organisatie is het Nederlandse onderwijssysteem nog niet aangepast aan de snelle, digitale realiteit. Nijpels: "Schoolverlaters worden te weinig voorbereid op de vele specialistische beroepen die de afgelopen jaren zijn ontstaan in de wereld van e-commerce. Er ontstaan beroepen waar nog niemand van heeft gehoord."

E-commerce is topsport, zegt Thuiswinkel.org. De digitale ontwikkelingen volgen elkaar in sneltreinvaart op en stellen hoge eisen aan managers en medewerkers.

Bron: nos.nl

Lees meer over: beste studie, e-commerce