1. Home
 2. associate-degree
 3. Associate degree Communicatie

Communicatie

Hbo Associate degree Marketing, Sales & Communicatie 2 jaar

Communicatie Associate degree

Weet jij met pakkende teksten, aansprekende campagnes en inspirerende socials jouw klanten te overtuigen? Tijdens de Associate degree-opleiding Communicatie leer je alles over dit veelzijdige vakgebied. Leer hoe je een sterk merk neerzet en hoe je met communicatie het verschil kunt maken. 
Zet je talenten in als bijvoorbeeld mediaplanner, contentmarketeer, communicatie- of PR-medewerker. Of ga aan de slag met je eigen onderneming!

Meer weten? Vraag vliegensvlug de studiegids aan

Past deze opleiding bij jou?

Tio’s Associate degree Communicatie leidt je op tot vakexpert. Leer hoe een goede contentstrategie eruitziet, hoe je pakkende teksten schrijft, wat werkt op social media en hoe je de pers in kunt zetten om jouw doel te bereiken. En ga dieper in op brand management: laat jouw merk werken! Is deze Ad-opleiding een goede match voor jou? Ben jij:

 • Goed met tekst?

  Heb jij een vlotte pen, en vind je het leuk om pakkende teksten te schrijven? Na deze opleiding weet je hoe een goede tekst eruitziet, en schrijf je met gemak een persbericht, webtekst of posts voor social media.

 • Communicatief sterk?

  Kun jij helder communiceren, stel je de juiste vragen om tot de kern te komen en kun je ingewikkelde zaken simpel uitleggen aan je doelgroep? Die eigenschappen kun je goed gebruiken als communicatie-expert!

 • Overtuigend?

  Sta jij stevig in je schoenen, en weet je welke methodes je kunt gebruiken om mensen te beïnvloeden? Tijdens de Associate degree Communicatie & PR leer je hier alles over, zodat je met jouw communicatie succesvol je doelgroep overtuigt.

 • Geïnteresseerd in vormgeving?

  Ga jij altijd voor het beste ontwerp, en zie je het direct als er iets niet klopt aan een flyer? Leer welk design echt werkt om je doel te behalen.

 • Nieuwsgierig?

  Weet jij de juiste vragen te stellen en wil je het naadje van de kous weten? Leer tijdens de PR-week hoe je een interview voorbereidt, wat een goede mediaboodschap is en hoe je omgaat met lastige vragen.

 • Gek op media?

  Duik jij graag in de wereld van de media, en weet jij je weg online goed te vinden? Tijdens deze Associate degree leer je welke media je kunt inzetten voor welk doel, hoe je de pers naar je hand zet en hoe je de reputatie van je merk in de media kunt meten. Én beïnvloeden.

 • Geïnteresseerd in taal?

  Is taal zeg maar echt jouw ding? Mooi! Want taal heb je nodig in het vakgebied van communicatie en PR. Geschreven, gesproken, ondertiteld, vertaald: taal brengt jouw boodschap over.

 • Ondernemend?

  Zie jij jezelf al een eigen PR-bureau starten, of aan de slag gaan als freelancer? Tio leert je alle kneepjes van het ondernemersvak, zodat jij na je opleiding weet hoe bedrijven werken en aan de slag kunt met je eigen onderneming.

Passen deze eigenschappen bij jou? Bezoek dan een open dag en duik in de wereld van Tio! Proef de Tio-sfeer, stel je vragen aan studenten en docenten en kom alles te weten over de opleiding.

Hbo Communicatie in 2 minuten

Waarom kiezen studenten voor hbo Communicatie?

 1. Je studeert aan de beste hogeschool van Nederland, die staat voor persoonlijk, excellent en ondernemend onderwijs.
 2. Je kunt versneld studeren: al in 2 jaar kun je je Ad-diploma op zak hebben.
 3. Er is veel vraag naar communicatieprofessionals zoals content marketeers en mediaspecialisten, dus je kunt straks op veel plekken aan de slag.
 4. Je past je kennis direct toe in de praktijk tijdens interessante projectweken. Zet in de Branding Week een sterk merk neer, en ontdek de mediawereld in de PR Week.
 5. Je leert veel over concepting: ontwikkel concepten, bedenk hoe je jouw merk het beste kunt promoten en ga aan de slag met storytelling.
 6. Jouw opleiding sluit goed aan op de laatste trends en ontwikkelingen, omdat Tio nauw samenwerkt met brancheverenigingen zoals de E-commerce Foundation.
 7. Tio staat voor persoonlijk onderwijs: docenten kennen je bij naam en je krijgt veel persoonlijke aandacht en begeleidiJe volgt interessante projecten, zo dompel je jezelf onder in de mediawereld en leer je meer over interviewen en branding van merken.

Na de studie

Het communicatievak is veelzijdig! Met je Associate degree-diploma kun je veel kanten op. Ga bijvoorbeeld aan de slag als PR-adviseur bij bol.com, toon je talenten als contentmanager bij G-Star of start je carrière als communicatieadviseur. Neem vast een kijkje in jouw toekomst!

De Associatie degree-opleiding Communicatie is geaccrediteerd door de NVAO (CROHO-nummer 80139). LOCO Landelijk Profiel (het Landelijk Overleg Communicatie Opleidingen) vormt de basis voor deze Ad-opleiding. In twee jaar kun je je Associate degree-diploma Communucatie behalen. Na afronding van de opleiding ontvang je het felbegeerde getuigschrift van Hogeschool Tio.