1. Home
 2. associate-degree
 3. International Business Management

International Business Management

Hbo Associate degree Business & Ondernemen 2 jaar

International Business Management Associate degree

Zit jij vol ambitie, en droom je van internationaal succes in de businesswereld? Geef je carrière een kickstart met de Associate degree International Business Management! Je leert kansen creëren, internationale contacten leggen en succesvol handelen. Onderzoek jij straks je businessopties in Azië, of sluit je een grote deal met een Amerikaans bedrijf?
Zet je business skills na je opleiding in als sales- of marketingcoördinator, accountmedewerker of finance professional. Of word eigen baas en start je eigen onderneming!

Meer weten? Vraag vliegensvlug de studiegids aan

Past deze opleiding bij jou?

 Na Tio’s Associate degree-opleiding International Business Management ben je helemaal thuis in international business. Je leert alles over zakendoen en economie, met extra aandacht voor ondernemerschap en finance. Ben jij:

 • Een echte winnaar?

  Heb jij een echte winnaarsmentaliteit, en wil je jouw bedrijf zo succesvol mogelijk maken? Zet je internationale netwerk en kennis in bij je eigen onderneming of bij een multinational, en spring direct in op alle trends en kansen die voorbijkomen. Scoor die deals!

 • Benieuwd naar de beleggingswereld?

  Durf jij een beetje risico te nemen op de beurs? Leer alles over obligaties, opties, futures en aandelen, en bepaal de beste beleggingsstrategie. Neem het op tegen je medestudenten tijdens project Stocks & Bonds en strijd om het hoogste rendement. Na deze Associate degree kent de beleggingswereld geen geheimen meer voor jou

 • Goed met cijfers?

  Valt het jou meteen op als er geld is gestort op je bankrekening? En loop jij wel warm voor het analyseren van (bedrijfs)statistieken? Dan kun je met de Associate degree International Business Management je hart ophalen. Je leert waar je op moet letten in de cijfers over je bedrijf, en hoe je actie onderneemt als bijvoorbeeld je omzet niet is zoals verwacht.

 • Geïnteresseerd in internationaal zakendoen?

  Kent jouw netwerk geen grenzen, en doe jij het liefst zaken met het buitenland? Pak je paspoort en zet je business skills in over de hele wereld! Tijdens de opleiding zet je de eerste stap, en doe je internationale werkervaring op tijdens je stage.

 • Een echte ondernemer?

  Denk jij erover om je eigen bedrijf op te richten? Maak dan een vliegende start tijdens je opleiding! In het project Student Company richt je samen met je medestudenten een onderneming op. Vraag Tio’s docenten om advies, gebruik Tio’s uitgebreide netwerk en maak van jouw onderneming een succes!

 • Benieuwd naar cultuurverschillen?

  Ben jij benieuwd naar andere mensen en culturen? Leer tijdens de Associate degree hoe je jouw mensen- en cultuurkennis inzet om succesvol zaken te doen. Draai jij straks mee in de top van de internationale wereldhandel?

 • Een control freak?

  Ben jij graag in control, en hou je ervan om anderen aan te sturen? In de Ad-opleiding International Business Management ontwikkel je je leidinggevende capaciteiten, zodat je straks aan de slag kunt als leidinggevende bij toonaangevende bedrijven.

 • Een netwerker?

  Weet jij hoe je jezelf moet presenteren, en bouw je in een mum van tijd een waardevol netwerk op?

  Handig, want dat netwerk gaat je helpen in je carrière! Tijdens deze opleiding leer je je netwerk succesvol uit te bouwen en in te zetten om jouw doelen te behalen.

Passen deze eigenschappen bij jou? Bezoek dan een open dag en duik in de wereld van Tio! Proef de Tio-sfeer, stel je vragen aan studenten en docenten en kom alles te weten over de opleiding.

International Business Management in beeld

 • Dit is International Business Management
  Dit is International Business Management
 • Tio-student Thomas runt zijn eigen game bedrijf FruskyGames
  Tio-student Thomas runt zijn eigen game bedrijf FruskyGames
 • Projecten bij International Business Management
  Projecten bij International Business Management
 • Stages bij International Business Management
  Stages bij International Business Management
 • Study trip to Riga!
  Study trip to Riga!
 • Business and Marketing in the Big Apple
  Business and Marketing in the Big Apple
 • Het ontwikkelen van je eigen start-up
  Het ontwikkelen van je eigen start-up
 • Do you want to study abroad?
  Do you want to study abroad?
 • International Business Management: Private Banking stage
  International Business Management: Private Banking stage
 • Former Tio students at work
  Former Tio students at work
 • Business stage lopen? Ja natuurlijk in het buitenland
  Business stage lopen? Ja natuurlijk in het buitenland
 • Business: leren door doen
  Business: leren door doen
 • International Business Management: student company Paraclick
  International Business Management: student company Paraclick

Waarom kiezen studenten voor International Business Management?

 1. Je studeert aan de beste hogeschool van Nederland, die staat voor persoonlijk, excellent en ondernemend onderwijs.
 2. Bij Tio kun je je Associate degree-diploma al in 2 jaar op zak hebben.
 3. Jij maakt straks van elke onderneming een succes, omdat je je in de Associate degree specialiseert in ondernemerschap.
 4. In internationale handel is veel werk te vinden. Een goede opleiding geeft je een flinke streep voor!
 5. Tijdens Tio’s projectweken doe je al veel praktijkervaring op. Richt bijvoorbeeld je eigen bedrijf op tijdens Student Company, leer de ins en outs van de aandelenbeurs in Project Stocks en Bonds en leer verkopen als een pro tijdens de Sales Week!
 6. De opleiding is breed, waardoor je straks met je diploma veel kanten op kunt. Goed opgeleid personeel wordt met open armen ontvangen op de arbeidsmarkt!
 7. Je krijgt les in kleine klassen van docenten uit de praktijk.

Na de studie

Associate degree-diploma op zak? Tijd voor het echte werk! Ga bijvoorbeeld aan de slag als commercieel medewerker bij ABN AMRO, of zet je leidinggevende kwaliteiten in als marketingsupervisor bij de Kamer van Koophandel in Amerika. Benieuwd naar jouw toekomst?  

De Associatie degree-opleiding International Business Management is geaccrediteerd door de NVAO (CROHO-nummer 80106). De opleiding is gebaseerd op het landelijk opleidingsprofiel International Business. Het Associate degree-diploma International Business Management kun je in twee jaar behalen. Na afronding van de opleiding ontvang je het felbegeerde getuigschrift van Hogeschool Tio