1. Home
  2. Bedrijfseconomie

Bedrijfseconomie hbo

Nieuw-stickerOnder voorbehoud van accreditatie

Bedrijfseconomie

Financiële analyses maken, handelen in aandelen, advies uitbrengen en zorgen dat je als bedrijf in control bent. Zie jij dat wel zitten? Dan is de opleiding Bedrijfseconomie echt iets voor jou! Balansen, begrotingen, jaarstukken en investeringsplannen: na de hbo-opleiding Bedrijfseconomie kent de financiële wereld voor jou geen geheimen meer.
Je kunt de hbo-opleiding Bedrijfseconomie vanaf september 2020 volgen bij Hogeschool Tio (onder voorbehoud van accreditatie door de NVAO).  

Past deze opleiding bij jou?

Als finance professional ben je de spil in elke organisatie en vertaal je cijfers naar advies op managementniveau. Het is jouw taak om zakelijk succes inzichtelijk te maken en bedrijfsprocessen te optimaliseren. Dat doe je door informatie goed te interpreteren en daar de juiste conclusies uit te trekken. 

De branche

Als finance professional kun je aan de slag bij elk bedrijf dat een gezonde financiële bedrijfsvoering nastreeft, van mkb tot multinational en goede doelen tot overheidsinstanties. De opleiding is breed, waardoor je op verschillende functies terecht kunt komen. Ga bijvoorbeeld aan de slag als financieel analist, risk manager, controller of adviseur, of start je eigen onderneming.

Hbo in 3 of 4 jaar

Deze hbo-opleiding wordt aangeboden onder voorbehoud van accreditatie door de NVAO. De verwachting is dat deze opleiding medio 2020 geaccrediteerd zal worden.
De hbo-opleiding bedrijfseconomie leidt je in drie of vier jaar op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Science (BSc). Je kunt de opleiding bedrijfseconomie ook als Associate degree volgen, dan duurt de opleiding slechts 2 jaar. De hbo-opleiding bedrijfseconomie is gebaseerd op het landelijk opleidingsprofiel Finance & Control. 

Bedrijfseconomie in de praktijk

Bedrijfseconomie in de praktijk
Bedrijfseconomie in de praktijk
Beroepen in Bedrijfseconomie
Stages in Bedrijfseconomie
Career as Controller at Elbuco BV.
Working at PwC after studying at Tio

Topopleidingen

De hbo-opleiding Bedrijfseconomie is een nieuwe opleiding van Hogeschool Tio. In de Nationale Studenten Enquête komen Tio’s opleidingen uitstekend uit de bus. Daarnaast behalen ze al jarenlang de hoogste scores in de Keuzegids.

Op de hoogte

Denk je dat dit dé opleiding voor jou is? Blijf dan op de hoogte door onderstaand formulier in te vullen en je zult nooit meer nieuws over deze nieuwe opleiding missen.