1. Home
  2. Bedrijfseconomie

Bedrijfseconomie hbo

Nieuw-stickerOnder voorbehoud van accreditatie

Bedrijfseconomie

Financiële analyses maken, handelen in aandelen, advies uitbrengen en zorgen dat je als bedrijf in control bent. Zie jij dat wel zitten? Dan is de opleiding Bedrijfseconomie echt iets voor jou! Balansen, begrotingen, jaarstukken en investeringsplannen: na de hbo-opleiding Bedrijfseconomie kent de financiële wereld voor jou geen geheimen meer.
Je kunt de hbo-opleiding Bedrijfseconomie vanaf september 2020 volgen bij Hogeschool Tio (onder voorbehoud van accreditatie door de NVAO).  

Past deze opleiding bij jou?

Tio’s hbo-opleiding Bedrijfseconomie biedt je een stevige juridische basis met als extra aspect ondernemerschap. Passen de volgende termen bij jou? Ben jij:

Graag met cijfers bezig?

Als finance professional ben je de spil in elke organisatie en vertaal je cijfers naar advies op managementniveau. Het is jouw taak om zakelijk succes inzichtelijk te maken en bedrijfsprocessen te optimaliseren. Dat doe je door informatie goed te interpreteren en daar de juiste conclusies uit te trekken.

Een pietje precies?

Werk jij nauwkeurig en heb je een kritische blik? Dat is een eigenschap van een ware bedrijfseconoom! Met jouw nauwkeurigheid blijft je bedrijf in control en hebben ze de juiste cijfers voor handen.

Kostenbewust?

Ben jij iemand die zogezegd 'op de kleintjes let'? Je bent je bewust van de waarde van geld en let je op de kosten. Een must voor een controller! Een controller is zich bewust van het budget en houdt in de gaten dat er geen kostenoverschrijding ontstaat. 

Analytisch ingesteld?

Financiële analyses maken is een belangrijk onderdeel van jouw werk. Jij zorgt ervoor dat je als bedrijf in control bent. Uiteraard leer je bij de opleiding Bedrijfseconomie hoe je zulke analyses en dashboards maakt.

Adviesvaardig?

Ben jij altijd behulpzaam en wil je mensen graag voorzien van advies? Mensen komen naar jou toe vanwege je kennis en verstand van zaken als bedrijfseconoom. Jij voorziet ze van een onderbouwd advies waar zij in hun werkzaamheden voordeel uit kunnen halen. 

Geïnteresseerd in handelen op de beurs?

Wil jij alles weten over obligaties, aandelen, opties en futures? Je leert stapsgewijs de zaken die belangrijk zijn om de eerste stappen te kunnen zetten als belegger. Tijdens het project Financial instruments ga je handelen in geld, obligaties, aandelen en leningen. Zo leer je hoe je deze financiële instrumenten kunt inzetten in de praktijk.

In control?

Ben jij graag in control? Voor jou geen verrassingen! Je hebt een dashboard ingericht en hebt de cijfers onder controle. Je zorgt ervoor dat alle financiële informatie van een bedrijf inzichtelijk is. 
Tijdens het project Controlling ga je een week lang voor een externe opdrachtgever de financiële administratie in te richten. Denk bijvoorbeeld aan het inrichten van een administratie voor start-ups.  

Geïnteresseerd de financiële wereld?

Wil jij aan het werk als financieel analist, risk manager, controller, compliance officer of treasurer? De behoefte aan hoogopgeleide starters met financiële kennis is hoog. Na de opleiding Bedrijfseconomie kun je met jouw kennis op het gebied van finance, ICT en informatievoorziening en jouw analytische blik in veel verschillende functies terechtkomen. 

Herken jij jezelf in bovenstaande termen? Voor meer informatie bekijk je het studieprogramma. Of kom sfeer proeven en maak kennis met studenten en docenten op de open dag. 

De branche

Als finance professional kun je aan de slag bij elk bedrijf dat een gezonde financiële bedrijfsvoering nastreeft, van mkb tot multinational en goede doelen tot overheidsinstanties. De opleiding is breed, waardoor je op verschillende functies terecht kunt komen. Ga bijvoorbeeld aan de slag als financieel analist, risk manager, controller of adviseur, of start je eigen onderneming.

Hbo in 3 of 4 jaar

Deze hbo-opleiding wordt aangeboden onder voorbehoud van accreditatie door de NVAO. De verwachting is dat deze opleiding medio 2020 geaccrediteerd zal worden.
De hbo-opleiding bedrijfseconomie leidt je in drie of vier jaar op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Science (BSc). Je kunt de opleiding bedrijfseconomie ook als Associate degree volgen, dan duurt de opleiding slechts 2 jaar. De hbo-opleiding bedrijfseconomie is gebaseerd op het landelijk opleidingsprofiel Finance & Control. 

Bedrijfseconomie in de praktijk

Bedrijfseconomie in de praktijk
Bedrijfseconomie in de praktijk
Beroepen in Bedrijfseconomie
Stages in Bedrijfseconomie
Career as Controller at Elbuco BV.
Working at PwC after studying at Tio

Topopleidingen

De hbo-opleiding Bedrijfseconomie is een nieuwe opleiding van Hogeschool Tio. In de Nationale Studenten Enquête komen Tio’s opleidingen uitstekend uit de bus. Daarnaast behalen ze al jarenlang de hoogste scores in de Keuzegids.

Op de hoogte

Denk je dat dit dé opleiding voor jou is? Blijf dan op de hoogte door onderstaand formulier in te vullen en je zult nooit meer nieuws over deze nieuwe opleiding missen.