1. Home
 2. Start up family business management

Business Management - Specialisatie Start-up & Family Business Hbo Bachelor

Business Management - Specialisatie Start-up & Family Business

Zit jij nooit stil en ben je het liefst je eigen baas? Dan past de hbo-opleiding Business Management met specialisatie Start-up & Family business perfect bij jou. Een sterke allround-basis met de juiste verdieping brengt je verder op de weg naar jouw succesvolle toekomst. 
Bereid je voor op een carrière als ondernemer, of je nu zelf iets begint of in de voetsporen van eerdere generaties treedt in het familiebedrijf.

Meer weten? Vraag vliegensvlug de studiegids aan

Past deze opleiding bij jou?

Tio’s hbo-bacheloropleiding Business Management leidt je op tot businesprofessional met kennis van ondernemen en future business development. Herken jij jezelf in één of meer van deze eigenschappen? Dan is deze studie iets voor jou! 

 • Ik wil later voor mezelf aan de slag
 • Ik denk in mogelijkheden
 • Ik wil graag weten hoe een bedrijf in elkaar steekt
 • Ik ben ambitieus
 • Ik neem graag het voortouw
 • Ik ben en denk creatief
 • Ik ben op zoek naar nieuwe ervaringen
 • Ik bekijk uitdagingen van verschillende kanten
 • Ik ben alert op verbeteringen

Herken jij jezelf in bovenstaande termen? Bekijk dan het studieprogramma. Of kom sfeer proeven en maak kennis met studenten en docenten van deze opleiding op de open dag

Start-up & Family business

Misschien ben je van plan om later het bedrijf van je ouders over te nemen, of heb je zelf al een (beginnende) onderneming. Wanneer jij kiest voor de specialisatie Start-up & Family Business leer je naast de brede kennis en vaardigheden van de studie Business Management de fijne kneepjes van ondernemen.

Je leert hoe je een gedegen businessplan opstelt, een strategie ontwikkelt en een solide basis creëert voor je bedrijf. Bereik je doelen door gericht projectmanagement en future business development. Hoe richt je een onderneming op, en hoe zorg je dat het een succes wordt?

Laat je carrière groeien

Niet alleen het opzetten, ook het succesvol maken van je onderneming komt aan bod. Je leert hoe je jouw bedrijf kunt laten groeien, hoe je de markt kunt benaderen en hoe je waarde kunt creëren voor je klanten. Hierbij is aandacht voor marketing en sales van groot belang om jouw producten of diensten onder de aandacht te brengen bij de juiste doelgroep. Leer door stages, projecten en je minor verschillende kanten van de markt kennen, of stem alles af op dat ene businessdoel dat je voor ogen hebt. Jouw succesvolle toekomst? Die bepaal jij helemaal zelf.

Waardevolle opleiding

Met Tio’s opleiding Business Management ben je verzekerd van een waardevol diploma: Tio staat bekend om haar excellente onderwijskwaliteit. Dit blijkt onder meer uit de hoge scores die Tio’s opleidingen al twaalf jaar op rij behalen in diverse rankings, zoals de Keuzegids hbo.

Waarom kiezen studenten voor Business, Start-up & Family business?

 1. Je studeert aan de beste hogeschool van Nederland, die staat voor persoonlijk, excellent en ondernemend onderwijs.
 2. Je kunt bij Tio versneld studeren: hbo-bachelor in 3 jaar.
 3. Je specialiseert je in Start-up & Family business met onderwerpen als verandermanagement, future business en de toekomst van ondernemen.
 4. Je bouwt aan een sterk (internationaal) netwerk en stoomt jezelf klaar voor de dynamische businessbranche.
 5. Je duik meteen de echte wereld in! Tijdens projecten, stages en businesscases ontwikkel je de skills die je tijdens je hele carrière inzet.
 6. In kleine klassen van gemiddeld 10 studenten heb je bij Tio 24-26 contacturen per week.
 7. Bij Tio ben je geen nummer, er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en begeleiding. 

Na de studie

De specialisatie Start-up & Family business voegt een extra dimensie toe aan je hbo-diploma Business Management en opent de deur naar talloze carrièremogelijkheden. Je ontwikkelt je als professional, leider en mens. Je bereidt je voor op een carrière als ondernemer, of je nu zelf iets begint of in de voetsporen van eerdere generaties treedt in het familiebedrijf. Onze topdocenten stomen jou klaar voor de carrière die het best bij jou past! 

Bekijk jouw toekomstperspectief

Deze hbo-opleiding wordt aangeboden onder voorbehoud van accreditatie. Deze hbo-bacheloropleiding Business Management (CROHO-nummer 34035) leidt je in drie jaar of vier jaar op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Science (BSc). Kies je voor de specialisatie Start-up & Family business, dan komt deze specialisatie als aantekening op je diploma te staan. De opleiding is gebaseerd op het landelijk opleidingsprofiel Bedrijfskunde. Na afronding van de opleiding ontvang je het felbegeerde getuigschrift van Hogeschool Tio.