1. Home
 2. Start up family business management

Business Management - Specialisatie Start-up & Family Business

Hbo Bachelor Business & Ondernemen 3 jaar

Business Management - Specialisatie Start-up & Family Business

Heb jij echt ondernemersbloed en ben jij het liefst je eigen baas? Dan zit je hier goed! Onze hbo-opleiding Business Management met specialisatie Start-up & Family Business is speciaal ontworpen voor jonge, ambitieuze toekomstige ondernemers. Of je nu droomt van het opzetten van je eigen onderneming of het leiden en uiteindelijk overnemen van een gevestigd familiebedrijf, deze unieke bacheloropleiding biedt de ideale basis. 

Deze opleiding wordt aangeboden onder voorbehoud van NVAO-accreditatie. 

Meer weten? Vraag vliegensvlug de studiegids aan

Past deze opleiding bij jou?

Tio’s hbo-bacheloropleiding Business Management leidt je op tot businesprofessional met kennis van ondernemen en future business development. Herken jij jezelf in één of meer van deze eigenschappen? Dan is deze studie iets voor jou! 

 • Ik heb een passie voor ondernemerschap
 • Ik denk ondernemend, zie kansen en houd van innovatie
 • Ik ben proactief én klantgericht
 • Ik bedenk creatieve oplossingen voor complexe problemen
 • Ik heb de zelfdiscipline om een bedrijf te starten of te kunnen leiden
 • Ik heb goede communicatieve vaardigheden
 • Ik vind het leuk om leiding te geven
 • Ik houd van netwerken
 • Ik heb financieel inzicht
 • Ik heb een goed zakelijk inzicht

Herken jij jezelf in bovenstaande termen? Bekijk dan het studieprogramma. Of kom sfeer proeven en maak kennis met studenten en docenten van deze opleiding op de open dag

Start-up & Family Business

De opleiding Business Management combineert kennis van management, strategie en operatie. Van trends in de markt tot interne processen: als bedrijfskundige zie je waar kansen liggen, hoe een bedrijf beter kan presteren en op welke manieren de meeste groei kan worden bereikt.

We combineren een brede bedrijfskundige basis met modules als organisatiekunde, management, marketing, finance, personeelszaken, met een sterke focus op ondernemersvaardigheden. Je leert hoe je succesvolle bedrijven opzet en laat groeien met de juiste kennis en skills, sterk leiderschap en scherp zakelijk inzicht. Wat maakt onze opleiding uniek? Je leert van praktijkgerichte docenten, die vaak zelf een onderneming hebben, dompelt jezelf onder in een praktijkprogramma en loopt stages die volledig gericht zijn op ondernemerschap binnen start-ups en/of familiebedrijven.

Start-up of familiebedrijf

Tijdens deze opleiding leer je essentiële vaardigheden zoals het opstellen van een solide businessplan, het ontwikkelen van een doeltreffende strategie en het creëren van een sterke basis voor je bedrijf. Je leert doelen te bereiken met behulp van bijvoorbeeld doelgericht projectmanagement, marketing en future business development.

Je leert niet alleen hoe je een onderneming opricht, maar je krijgt ook inzicht in hoe je deze succesvol maakt. Je ontdekt hoe je je bedrijf kunt laten groeien, hoe je de markt kunt benaderen en hoe je waarde kunt creëren voor je klanten. Marketing en sales spelen een cruciale rol bij het presenteren van jouw producten of diensten aan de juiste doelgroep. Uiteraard zijn ook inzicht in finance en goede communicatie, managementvaardigheden en leiderschap essentieel voor een succesvolle ondernemer.

Je leert te denken en werken vanuit verschillende perspectieven door stages, projecten en je minor, en krijgt daarmee een brede kijk op management en ondernemerschap.

Laat je carrière groeien

Niet alleen het opzetten, ook het succesvol maken van je onderneming komt aan bod. Je leert hoe je jouw bedrijf kunt laten groeien, hoe je de markt kunt benaderen en hoe je waarde kunt creëren voor je klanten. Hierbij is aandacht voor marketing en sales van groot belang om jouw producten of diensten onder de aandacht te brengen bij de juiste doelgroep. Leer door stages, projecten en je minor verschillende kanten van de markt kennen, of stem alles af op dat ene businessdoel dat je voor ogen hebt. Jouw succesvolle toekomst? Die bepaal jij helemaal zelf.

Ontdek de ondernemer in jou

De hbo-opleiding Business Management met de specialisatie Start-up & Family Business is een brede bedrijfskundige opleiding met focus op ondernemerschap. Deze specialisatie biedt je een sterke allround-basis met de juiste verdieping om je verder te brengen op de weg naar een succesvolle toekomst als ondernemer. Dé opleiding voor jou wanneer je bijvoorbeeld het bedrijf van je ouders wil overnemen of een eigen bedrijf wil opzetten. Of als je al een (beginnende) onderneming hebt.

Ontdek deze opleiding en kom een dagje proefstuderen
Proefstuderen

Waarom kiezen studenten voor Start-up & Family Business?

 1. Je studeert aan de beste hogeschool van Nederland, die staat voor persoonlijk, excellent en ondernemend onderwijs.
 2. Je kunt bij Tio versneld studeren: hbo-bachelor in 3 jaar.
 3. Je specialiseert je in Start-up & Family Business met onderwerpen als verandermanagement, future business en de toekomst van ondernemen.
 4. Je bouwt aan een sterk (internationaal) netwerk en stoomt jezelf klaar voor de dynamische businessbranche.
 5. Je duik meteen de echte wereld in! Tijdens projectenstages en businesscases ontwikkel je de skills die je tijdens je hele carrière inzet.
 6. Jouw persoonlijke studiecoach begeleidt je tijdens je hele studie en je krijgt les in kleine klassen van gemiddeld 10 studenten.
 7. Je krijgt les van de beste docenten die in de praktijk werken of recentelijk hebben gewerkt, vaak met een eigen onderneming. 

Na de studie

De specialisatie Start-up & Family Business voegt een extra dimensie toe aan je hbo-diploma Business Management en opent de deur naar talloze carrièremogelijkheden. Je ontwikkelt je als professional, leider en mens. Je bereidt je voor op een veelzijdige carrière als ondernemer, of je nu de basis legt voor je eigen onderneming of of in de voetsporen van eerdere generaties treedt in het familiebedrijf. Onze topdocenten stomen jou klaar voor de carrière die het best bij jou past! 

Bekijk jouw toekomstperspectief
Deze opleiding wordt aangeboden onder voorbehoud van accreditatie. De hbo-bacheloropleiding Business Management leidt je in drie jaar of vier jaar op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Science (BSc). Kies je voor de specialisatie Start-up & Family Business, dan komt deze specialisatie als aantekening op je diploma te staan. De opleiding is gebaseerd op het landelijk opleidingsprofiel Bedrijfskunde (CROHO-nummer 34035). Na afronding van de opleiding ontvang je het felbegeerde getuigschrift van Hogeschool Tio.