1. Home
  2. Financial Business Management

Financial Business Management hbo

Nieuw-stickerCROHO-nummer 35531

In het kort

Financiële analyses maken, handelen in aandelen, advies uitbrengen en zorgen dat je als bedrijf in control bent. Zie jij dat wel zitten? Dan is de opleiding Financial Business Management echt iets voor jou! Begrotingen, jaarstukken en investeringsplannen: na de hbo-opleiding Financial Business Management kent de financiële wereld voor jou geen geheimen meer.
Ga bijvoorbeeld aan de slag als financieel adviseur, CFO, business controller/analist, accountmanager of vermogensbeheerder. Of start je eigen onderneming.  

Meer weten? Vraag vliegensvlug de studiegids aan

Past deze opleiding bij jou?

Tio’s hbo-opleiding Financial Business Management biedt je een stevige juridische basis met als extra aspect ondernemerschap. Passen de volgende termen bij jou? Ben jij:

Graag met cijfers bezig?

Als finance professional ben je de spil in elke organisatie en vertaal je cijfers naar advies op managementniveau. Het is jouw taak om zakelijk succes inzichtelijk te maken en bedrijfsprocessen te optimaliseren. Dat doe je door informatie goed te interpreteren en daar de juiste conclusies uit te trekken.

Een pietje precies?

Werk jij nauwkeurig en heb je een kritische blik? Dat is een eigenschap van een ware bedrijfseconoom! Met jouw nauwkeurigheid blijft je bedrijf in control en hebben ze de juiste cijfers voor handen.

Kostenbewust?

Ben jij iemand die zogezegd 'op de kleintjes let'? Je bent je bewust van de waarde van geld en let je op de kosten. Een must voor een controller! Een controller is zich bewust van het budget en houdt in de gaten dat er geen kostenoverschrijding ontstaat. 

Analytisch ingesteld?

Financiële analyses maken is een belangrijk onderdeel van jouw werk. Jij zorgt ervoor dat je als bedrijf in control bent. Uiteraard leer je bij de opleiding Financial Business Management hoe je zulke analyses en dashboards maakt.

Adviesvaardig?

Ben jij altijd behulpzaam en wil je mensen graag voorzien van advies? Mensen komen naar jou toe vanwege je kennis en verstand van zaken als bedrijfseconoom. Jij voorziet ze van een onderbouwd advies waar zij in hun werkzaamheden voordeel uit kunnen halen. 

Geïnteresseerd in handelen op de beurs?

Wil jij alles weten over obligaties, aandelen, opties en futures? Je leert stapsgewijs de zaken die belangrijk zijn om de eerste stappen te kunnen zetten als belegger. Tijdens het project Financial instruments ga je handelen in geld, obligaties, aandelen en leningen. Zo leer je hoe je deze financiële instrumenten kunt inzetten in de praktijk.

In control?

Ben jij graag in control? Voor jou geen verrassingen! Jij houdt van overzicht, daarom heb je een dashboard ingericht en heb je de cijfers onder controle. Je zorgt ervoor dat alle financiële informatie van een bedrijf inzichtelijk is. 
Tijdens het project Controlling ga je een week lang voor een externe opdrachtgever de financiële administratie in te richten. Denk bijvoorbeeld aan het inrichten van een administratie voor start-ups.  

Geïnteresseerd de financiële wereld?

Wil jij aan het werk als financieel analist, risk manager, controller, compliance officer of treasurer? De behoefte aan hoogopgeleide starters met financiële kennis is hoog. Na de opleiding Financial Business Management kun je met jouw kennis op het gebied van finance, ICT en informatievoorziening en jouw analytische blik in veel verschillende functies terechtkomen. 

Herken jij jezelf in bovenstaande termen? Voor meer informatie bekijk je het studieprogramma. Of kom sfeer proeven en maak kennis met studenten en docenten op de open dag.

Financial Business in de praktijk

Dit is Financial Business Management
Dit is Financial Business Management
Tio-student Thomas runt zijn eigen game bedrijf FruskyGames
Learning by doing is the way to go at Financial Business Management
Welke beroepen kun je beoefenen na Financial Business Management?
Stage Financial Business Management bij Hogeschool Tio
Career as Controller at Elbuco BV.
Working at PwC after studying at Tio

Een pro in finance

Als finance professional ben je de spil in elke organisatie en vertaal je cijfers naar advies op managementniveau. Het is jouw taak om zakelijk succes inzichtelijk te maken en bedrijfsprocessen te optimaliseren. Dat doe je door informatie goed te interpreteren en daar de juiste conclusies uit te trekken.

Waardevol diploma

Met de opleiding Financial Business Management ben je verzekerd van een waardevol diploma: Tio staat bekend om haar excellente onderwijskwaliteit. Dit blijkt onder meer uit de hoge scores die Tio's opleidingen behalen in diverse rankings, zoals de Keuzegids.

Waarom kiezen studenten voor Financial Business Management?

  1. Je kunt bij Tio versneld studeren: hbo in 3 jaar en ad in 2 jaar.
  2. Er is grote behoefte aan finance professionals. Vacatures zijn vaak moeilijk te vervullen, door een tekort aan financieel specialisten.
  3. Je volgt meerdere studieonderdelen in het buitenland.
  4. Je leert de financiële wereld, zowel in Nederland als wereldwijd, door en door kennen.
  5. Het startsalaris voor een pas afgestudeerden ligt rond de € 2.441,- bruto p.m.
  6. Na afronding van deze opleiding ben je breed inzetbaar.
  7. Bij Tio is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en begeleiding.

Na de studie

Je kunt veel kanten op met je hbo-diploma Financial Business Management. Wat dacht je bijvoorbeeld van consultant bij KPMG of ga aan de slag als beleggingsadviseur bij SNS. Of ga aan het werk als ondernemer. Wil je weten wat je allemaal kunt worden? 

De bacheloropleiding Financial Business Management (CROHO-nummer 35531) is door de NVAO geaccrediteerd en leidt je in drie of vier jaar op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Science (BSc). De opleiding is gebaseerd op het landelijk opleidingsprofiel Finance & Control. Het Associate degree-diploma Finance & Control (CROHO-nummer 80065) kun je in twee jaar behalen.