1. Home
 2. Financial Business Management

Financial Business Management

Hbo Bachelor Business & Ondernemen 3 jaar

Financial Business Management

Tio is de beste kleine hogeschool van Nederland volgens de Keuzegids HboAnalyses maken, kansen ontdekken en het management van een bedrijf adviseren hoe ze meer winst kunnen maken: jouw specialiteit, na de hbo-opleiding Financial Business Management. Jij zorgt dat bedrijven hun financiële processen en data optimaal inrichten, voor het beste bedrijfsresultaat.
Ga bijvoorbeeld werken als business analist, financieel specialist, accountmanager of controller. Of start je eigen onderneming.   

Meer weten? Vraag vliegensvlug de studiegids aan

Past deze opleiding bij jou?

Tio’s hbo-opleiding Financial Business Management biedt je brede basis en een goed financieel inzicht. Herken jij jezelf in één of meer van deze eigenschappen? Dan is deze studie iets voor jou! Ben jij:

 • Graag met cijfers bezig?

  Als finance professional ben je de spil in elke organisatie en vertaal je cijfers naar advies op managementniveau. Het is jouw taak om zakelijk succes inzichtelijk te maken en bedrijfsprocessen te optimaliseren. Dat doe je door informatie goed te interpreteren en daar de juiste conclusies uit te trekken.

 • Een pietje precies?

  Werk jij nauwkeurig en heb je een kritische blik? Dat is een eigenschap van een ware bedrijfseconoom! Met jouw nauwkeurigheid blijft je bedrijf in control en hebben ze de juiste cijfers voor handen.

 • Kostenbewust?

  Ben jij iemand die zogezegd 'op de kleintjes let'? Je bent je bewust van de waarde van geld en let je op de kosten. Een must voor een controller! Een controller is zich bewust van het budget en houdt in de gaten dat er geen kostenoverschrijding ontstaat. 

 • Analytisch ingesteld?

  Financiële analyses maken is een belangrijk onderdeel van jouw werk. Jij zorgt ervoor dat je als bedrijf in control bent. Uiteraard leer je bij de opleiding Financial Business Management hoe je zulke analyses en dashboards maakt.

 • Adviesvaardig?

  Ben jij altijd behulpzaam en wil je mensen graag voorzien van advies? Mensen komen naar jou toe vanwege je kennis en verstand van zaken als bedrijfseconoom. Jij voorziet ze van een onderbouwd advies waar zij in hun werkzaamheden voordeel uit kunnen halen. 

 • Geïnteresseerd in handelen op de beurs?

  Wil jij alles weten over obligaties, aandelen, opties en futures? Je leert stapsgewijs de zaken die belangrijk zijn om de eerste stappen te kunnen zetten als belegger. Tijdens het project Financial instruments ga je handelen in geld, obligaties, aandelen en leningen. Zo leer je hoe je deze financiële instrumenten kunt inzetten in de praktijk.

 • In control?

  Ben jij graag in control? Voor jou geen verrassingen! Jij houdt van overzicht, daarom heb je een dashboard ingericht en heb je de cijfers onder controle. Je zorgt ervoor dat alle financiële informatie van een bedrijf inzichtelijk is. 
  Tijdens het project Controlling ga je een week lang voor een externe opdrachtgever de financiële administratie in te richten. Denk bijvoorbeeld aan het inrichten van een administratie voor start-ups.  

 • Geïnteresseerd de financiële wereld?

  Wil jij aan het werk als financieel analist, risk manager, controller, compliance officer of treasurer? De behoefte aan hoogopgeleide starters met financiële kennis is hoog. Na de opleiding Financial Business Management kun je met jouw kennis op het gebied van finance, ICT en informatievoorziening en jouw analytische blik in veel verschillende functies terechtkomen. 

Herken jij jezelf in bovenstaande termen? Voor meer informatie bekijk je het studieprogramma. Of kom sfeer proeven en maak kennis met studenten en docenten op de open dag.

Financial Business in de praktijk

 • Dit is Financial Business Management
  Dit is Financial Business Management
 • Tio-student Thomas runt zijn eigen game bedrijf FruskyGames
  Tio-student Thomas runt zijn eigen game bedrijf FruskyGames
 • Stages bij Financial Business Management
  Stages bij Financial Business Management
 • Projecten bij Financial Business Management
  Projecten bij Financial Business Management
 • Financial Business Management: carrière en baankansen
  Financial Business Management: carrière en baankansen
 • Working at PwC after studying at Tio
  Working at PwC after studying at Tio

Bedrijfseconomie en finance

De wereld van bedrijfseconomie en finance heeft straks geen geheimen meer voor jou. Je leert hoe je een bedrijf succesvol en financieel gezond maakt én houdt. Duik in cijfers en managementinformatie, laat je kritische blik erop los en toon met je scherpe analyses aan waar de kansen en risico’s liggen. Nu en in de toekomst. Duurzaamheid en verantwoord ondernemen staan hierbij centraal. Maar ook artificial intelligence en kennis van big data helpen jou verder als financial talent.

Je bent de spil in elke organisatie en maakt met jouw ondernemende mindset en heldere adviezen het verschil.

Waardevol diploma

Met Tio’s opleiding Financial Business Management ben je verzekerd van een waardevol diploma: Tio staat bekend om haar excellente onderwijskwaliteit. Dit blijkt onder meer uit de hoge scores die Tio’s opleidingen behalen in diverse rankings, zoals de Keuzegids hbo.

Waarom kiezen studenten voor Financial Business Management?

 1. Je studeert aan de beste hogeschool van Nederland, die staat voor persoonlijk, excellent en ondernemend onderwijs.
 2. Je kunt bij Tio versneld studeren: hbo-bachelor in 3 jaar.
 3. Er is grote behoefte aan finance-professionals. Vacatures zijn vaak moeilijk te vervullen, door een tekort aan financieel specialisten.
 4. Jouw persoonlijke studiecoach begeleidt je tijdens je hele studie en je krijgt les in kleine klassen van gemiddeld 10 studenten.
 5. Je leert de financiële wereld, zowel in Nederland als wereldwijd, door en door kennen.
 6. Ongeveer de helft van de opleiding staat in het teken van de praktijk: projecten en praktijkvakken.
 7. Je krijgt les van de beste docenten die in de praktijk werken of recentelijk hebben gewerkt, vaak met een eigen onderneming. 

Na de studie

De financiële administratie voor een start-up inrichten, de leiding nemen over de financiële afdeling van een hotel, de bedrijfsprocessen van een bedrijf onderzoeken, inschatten hoe waardevol een overname kan zijn en onderzoek doen naar de data en algoritmes van bedrijven: Je kunt veel kanten op met je hbo-diploma Financial Business Management. Wat dacht je bijvoorbeeld van consultant bij KPMG of ga aan de slag als beleggingsadviseur bij SNS. Of ga aan het werk als ondernemer. Wil je weten wat je allemaal kunt worden? 

Bekijk jouw baankansen
Deze hbo-opleiding is door de NVAO geaccrediteerd. De bacheloropleiding Financial Business Management (CROHO-nummer 35531) leidt je in drie of vier jaar op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Science (BSc). De opleiding is gebaseerd op het landelijk opleidingsprofiel Finance & Control. Na afronding van de opleiding ontvang je het felbegeerde getuigschrift van Hogeschool Tio.