1. Home
  2. Nieuws
  3. Masterclass van reisfanaten Floortje Dessing & Chris Zegers

Masterclass van reisfanaten Floortje Dessing & Chris Zegers

Toerismestudenten vallen met hun neus in de boter: op Tio Amsterdam kunnen zij een wel heel bijzondere masterclass bijwonen! Niemand minder dan reispresentatrice en –producer Floortje Dessing staat op het podium, en wordt geïnterviewd door collega Chris Zegers. Floortje: “Als je weet wat je wilt, ga er dan voor!”

In een boyband

“We kennen elkaar heel erg goed”, trapt Floortje de masterclass af. En dat is te merken! Vragen en antwoorden vliegen over en weer, en ze sparen elkaar niet. Wist je bijvoorbeeld dat Chris ooit in een (geflopte) boyband zat? Of dat Floortje inmiddels al meer dan 140 landen heeft bezocht, maar ook een eigen camping in Nederland heeft? “Ik ben een ondernemer in hart en nieren”.

Volg je dromen

Zowel Floortje als Chris blijken aardig wat detours te hebben gemaakt voordat ze als reispresentatoren aan de slag gingen. Hoe hebben ze hun doel bereikt? “Het gaat allemaal om het volgen van je dromen,” vertelt Chris. Floortje vult aan: “Als je iets echt wilt, ga er dan voor en work your ass off!”

Laat je niet leiden door kritiek

Maar als reispresentator sta je wel vaak in de spotlights. Een vraag van de studenten uit het publiek is dan ook: hoe ga je om met feedback? Floortje: “Laat je niet te veel leiden door feedback op bijvoorbeeld social media. Natuurlijk kun je leren van kritiek, maar onthoud ook dat degene die de kritiek geeft daarna alweer met zijn eigen zaken bezig is, terwijl het bij jou nog lang in je hoofd kan blijven hangen. Recht je rug, leer ervan en ga door.”

Je mag onzeker zijn

Een andere vraag: zijn jullie nooit onzeker? Zeker wel, vertelt Floortje. Vroeger was ze vrij verlegen, maar als je echt iets wilt moet je daarvoor soms uit je comfort zone stappen. Tegelijkertijd mag je ook best je kwetsbaarheid laten zien, vult Chris aan. Toerisme-studente Caroline is blij met deze boodschap: “Vaak hoor ik dat je altijd zelfverzekerd over moet komen, maar ik kan me veel meer vinden in wat Chris zegt: dat je gewoon open en jezelf mag zijn.” Commerciële Economie-student Bastiaan vult aan: “Goed om te horen dat het oké is om onzeker te zijn, maar ook dat je daar overheen kunt stappen.”

Heb een open mind

Floortje heeft nog een belangrijke tip voor de studenten: “Ik hoop dat jullie een open mind hebben; houd tijdens het reizen altijd je ogen open voor andere landen, culturen en mensen. Wij zijn zo gewend aan onze welvaart en vergeten wel eens dat een heel groot deel van de wereld het veel slechter heeft dan wij. Wat ik eigenlijk wil zeggen: care for other people around you. Als we dat allemaal doen, maken we de wereld samen een stukje beter.”

Vol inspiratie

Studenten zitten vol inspiratie na de masterclass: “Het was heel inspirerend, omdat ze veel meer ervaring hebben dan wij.” Internationaal Toeristisch Managementstudente Shannon: “Het was top! Leuk dat je de ervaringen van Floortje en Chris kunt horen, en dat ze zo open zijn.”

Sta jij op de foto met Floortje en Chris?

+46
Lees meer over: excellent, masterclass, toerisme