1. Home
  2. Hbo Rechten

Hbo Rechten hbo

Nieuw-stickerOnder voorbehoud van accreditatie

Hbo Rechten

Een online aankoop, je mobiele contract of een sportabonnement: je komt recht overal tegen. Ben jij geïnteresseerd in de wereld van het recht, bekijk je zaken graag van verschillende kanten en ben je oplossingsgericht? Dan is de juridische wereld op zoek naar jou! Schakel tussen het recht en de praktijk en maak het verschil door mensen en bedrijven van gericht, juridisch advies te voorzien. 
Je kunt de opleiding Hbo Rechten vanaf september 2020 volgen bij Hogeschool Tio (onder voorbehoud van accreditatie door de NVAO).  

Past deze opleiding bij jou?

Tio’s hbo-opleiding Rechten biedt je een stevige juridische basis met als extra aspect ondernemerschap. Passen de volgende termen bij jou? Ben jij:

Een ware detective?

Zoek jij zaken graag tot de bodem uit en vind jij het leuk om casussen te analyseren? Geen casus is te ingewikkeld voor jou. En dankzij je hands-on-mentaliteit weet je iedere cliënt te helpen.

Een pietje precies?

Werk jij nauwkeurig en ben jij altijd diegene die anderen op hun fouten moet wijzen? Dan ben je een ware jurist, want die ziet werkelijk niets over het hoofd.

Ondernemend?

Heb jij een ondernemende houding en zie jij altijd en overal kansen? Een bedrijf in crisis zie jij als een uitdaging. Met jou ondernemende houding ga je aan de slag met het oplossen van deze bedrijfscrisis. 

Een taalpurist?

Heb jij gevoel voor de Nederlandse taal? En ben je dol op Het Groot Dictee der Nederlandse Taal? Als jurist weet jij de Nederlandse taal te waarderen en draai jij je hand niet om voor wat juridische vaktaal. 

Adviesvaardig?

Ben jij altijd behulpzaam en wil je mensen graag voorzien van advies? Mensen komen naar jou toe vanwege je kennis en verstand van zaken als juridisch expert. 

Overtuigend?

Kan jij anderen goed overtuigen? Dan hebben we een mooie uitdaging voor jou! Strijd mee in de Pleitwedstrijd. Bereid je zaak goed voor en overtuig de jury met het beste pleidooi. 

Een echte puzzelaar?

Ben jij dol op sudoku? En zie jij een probleem als een puzzel? Dan ben jij geschikt voor werken in de juridische branche. Jij weet de onderste steen boven te krijgen.

Rechtvaardig?

Wil jij graag weten wat je rechten zijn? Schrikken algemene voorwaarden jou niet af? Welkom in de juridische branche, jij gaat hier je plekje wel vinden.

Herken jij jezelf in bovenstaande termen? Voor meer informatie bekijk je het studieprogramma. Of kom sfeer proeven en maak kennis met studenten en docenten op de open dag. 

De branche

De opleiding Hbo Rechten is breed waardoor je op veel plekken terechtkunt. Als praktijkgerichte jurist verwelkomen het bedrijfsleven en de overheid je maar al te graag. Ook in de sociaal juridische dienstverlening kun je direct aan het werk. Ga bijvoorbeeld aan de slag als juridisch adviseur, bedrijfsjurist, rechtshulpverlener of mediator. Of start je toch liever je eigen bedrijf?

Hbo in 3 of 4 jaar

Deze hbo-opleiding wordt aangeboden onder voorbehoud van accreditatie door de NVAO. De verwachting is dat deze opleiding medio 2020 geaccrediteerd zal worden. De opleiding Hbo Rechten leidt je in drie of vier jaar op voor de erkende titel Bachelor of Laws (LLB). Je kunt de opleiding Rechten ook als Associate degree volgen, dan duurt de opleiding slechts 2 jaar. De opleiding Hbo Rechten is gebaseerd op het landelijk opleidingsprofiel Hbo Rechten.

Ontdek meer

Hbo Rechten iets voor jou?

Hbo Rechten bij Hogeschool Tio
Hbo Rechten bij Hogeschool Tio
Projecten bij Hbo Rechten-opleiding
Werken na hbo-opleiding rechten
Bedrijfsjurist Nienke aan het werk bij TAF!

Topopleidingen

De opleiding Hbo Rechten is de nieuwste opleiding van Hogeschool Tio. In de Nationale Studenten Enquête komen Tio’s opleidingen uitstekend uit de bus. Daarnaast behalen ze al jarenlang de hoogste scores in de Keuzegids.

Op de hoogte

Denk je dat dit dé opleiding voor jou is? Blijf dan op de hoogte door onderstaand formulier in te vullen en je zult nooit meer nieuws over deze nieuwe opleiding missen.