1. Home
  2. Hbo Rechten

Hbo Rechten hbo

Opleiding Hbo Rechten

Een online aankoop, je mobiele contract of een sportabonnement: je komt recht overal tegen. Ben jij geïnteresseerd in de wereld van het recht, bekijk je zaken graag van verschillende kanten en ben je oplossingsgericht? Dan is de juridische wereld op zoek naar jou! Schakel tussen het recht en de praktijk en maak het verschil door mensen en bedrijven van gericht, juridisch advies te voorzien. 
Je kunt de opleiding Hbo Rechten vanaf september 2020 volgen bij Hogeschool Tio.  

Past deze opleiding bij jou?

Als hbo-jurist weet jij regels en wetten moeiteloos te vertalen naar de praktijk. Mensen komen naar jou toe vanwege je kennis en verstand van zaken. Geen casus is te ingewikkeld voor jou en dankzij je hands-on-mentaliteit weet je iedere cliënt te helpen en van passend advies te voorzien.

De branche

De opleiding Hbo Rechten is breed waardoor je op veel plekken terechtkunt. Als praktijkgerichte jurist verwelkomen het bedrijfsleven en de overheid je maar al te graag. Ook in de sociaal juridische dienstverlening kun je direct aan het werk. Ga bijvoorbeeld aan de slag als juridisch adviseur, bedrijfsjurist, rechtshulpverlener of mediator. Of start je toch liever je eigen bedrijf?

Hbo in 3 of 4 jaar

Deze hbo-opleiding wordt aangeboden onder voorbehoud van accreditatie door de NVAO. De verwachting is dat deze opleiding medio 2020 geaccrediteerd zal worden.
De opleiding Hbo Rechten leidt je in drie of vier jaar op voor de erkende titel Bachelor of Laws (LLB). Je kunt de opleiding Rechten ook als Associate degree volgen, dan duurt de opleiding slechts 2 jaar.  

Ontdek meer

Hbo Rechten iets voor jou?

Hbo Rechten bij Hogeschool Tio

Topopleidingen

De opleiding Hbo Rechten is de nieuwste opleiding van Hogeschool Tio. In de Nationale Studenten Enquête komen Tio’s opleidingen uitstekend uit de bus. Daarnaast behalen ze al jarenlang de hoogste scores in de Keuzegids.

Op de hoogte

Denk je dat dit dé opleiding voor jou is? Blijf dan op de hoogte door onderstaand formulier in te vullen en je zult nooit meer nieuws over deze nieuwe opleiding missen.