1. Home
  2. International Business Management
  3. Beste studie

International Business Management hbo

8 jaarCROHO-nummer 34144

Waarom kiezen voor International Business Management?

Waarom kiezen voor Hogeschool Tio en de opleiding International Business Management? Omdat de businesswereld staat te springen om goed opgeleide jonge mensen zoals jij. En omdat deze hbo-opleiding voor het achtste jaar op rij is uitgeroepen tot beste businessopleiding van Nederland (Keuzegids).

Hieronder lees je waarom studenten voor deze unieke hbo-opleiding bij Hogeschool Tio kiezen.

Beste businessopleiding van Nederland

Beste businessopleiding volgens de keuzegids, al jaren op rijTio’s hbo-opleiding International Business Management is voor het zevende jaar op rij uitgeroepen tot beste businessopleiding van Nederland. De Keuzegids schrijft over deze businessopleiding:

  • "De studenten zijn zeer tevreden over de haalbaarheid van de opleidingen. Ook de faciliteiten zijn tot in de puntjes verzorgd.”  
  • "De studenten zijn tevreden tot laaiend enthousiast over de onderwijskwaliteit. De programma’s zijn uitdagend, studenten leren nuttige vaardigheden en worden goed voorbereid op de beroepspraktijk, en ze krijgen les van bevlogen docenten.” 
  • “Vooral over Tio zijn ze [de studenten] enthousiast: alle beoordeelde opleidingen scoren top. Er zijn vooral complimenten voor de toetsing die goed aansluit op de stof. En ook de faciliteiten zijn tot in de puntjes verzorgd.”

Studente Femke: “Het bevalt goed, je leert veel hier. De docenten komen echt uit de praktijk. Daarnaast worden er boeiende gastcolleges georganiseerd en hebben we leerzame projecten. En we mogen ieder jaar naar het buitenland.”   

Studente Valérie Michel: “Tio is een gezellige school, waar ook het contact met de docenten prettig is. Er is bovendien veel aandacht voor de praktijk en internationale mogelijkheden.”

Bron: Keuzegids Hbo

Specialisatie finance

Finance loopt als een rode draad door de opleiding. Zo leer je tijdens de projecten Stocks & bonds en Trading & securities alles over aandelen, obligaties, futures en securities.

Internationaal

De opleiding International Business Management biedt veel internationale mogelijkheden. Je kunt stage lopen in het buitenland, studeren aan een van de internationale partneruniversiteiten van Tio en gaat op internationale studiereis.

Entrepreneurship

Tijdens de opleiding International Business Management ontwikkel je je ondernemersvaardigheden, zodat je van elke onderneming een succes kunt maken.

Hoog startsalaris

Het startsalaris voor een pas afgestudeerde IBMS-student ligt rond de € 2.580,- bruto per maand (Keuzegids Hbo 2022).

Uitstekende werkgelegenheid

Alleen al in Nederland is internationale handel verantwoordelijk voor meer dan 30% van het bruto binnenlands product. Er is veel werk en goed opgeleide jonge mensen hebben veel kansen op de arbeidsmarkt.

Samenwerking met de branche

Tio werkt nauw samen met het bedrijfsleven en de Tio-docenten komen uit de praktijk. Het studieprogramma is opgezet in overleg met brancheverenigingen zoals Sales Management Association en Ecommerce Foundation en experts uit de praktijk. Hierdoor sluit het aan bij de behoefte van de branche en bij de laatste trends.

Interessante projecten

Tijdens de Sales week en Finance week zie je wat er komt kijken bij internationaal zakendoen. De managementgame helpt je beslissingen te nemen op gebied van financiën en HR. Je zet een eigen onderneming op en leert alles over aandelen.

Hoogwaardig diploma

Tio borgt de kwaliteit en het eindniveau van het onderwijs uitstekend. Zo ben je verzekerd van een waardevol diploma. Tio-studenten staan daarnaast bekend om hun inzet en uitstekende communicatieve vaardigheden.

Tio's businessstudent op bezoek bij Mercedes-Benz

Specialisatie e-commerce

Veel handel gebeurt online. Cross channeling wordt steeds populairder. E-commerce is daarom een belangrijk onderdeel van de hbo-opleiding International Business Management.

Breed inzetbaar

De opleiding International Business Management is een brede studie en leidt op voor een carrière bij zowel het MKB als multinationals. Je leert internationaal zakendoen, en kunt deze kennis ook op nationaal niveau inzetten. Misschien wel in je eigen bedrijf als zelfstandig ondernemer.

Leren door doen

Zo'n 60% van de opleiding International Business Management staat in het teken van de praktijk: projecten en praktijkvakken. Je zet je eigen bedrijf op tijdens het project Student company en loopt twee stages.


Netwerken

Door de goede contacten met het bedrijfsleven, je stages en de studiereis krijg je volop de kans een groot netwerk op te bouwen.

Kleine klassen

Je volgt de lessen met maximaal zo’n 16 studenten en praktijklessen met 10. Het gewogen gemiddelde voor International Business Management over het studiejaar 2018-2019 was – over heel Tio gemeten – 12 studenten per les.

Snel studeren

Je kunt je hbo-diploma in slechts drie jaar halen en je Associate degreediploma in twee jaar.

Veel begeleiding

Gemiddeld heb je zo’n 24 tot 26 contacturen per week, met uitzondering van het laatste studiejaar waarin je afstudeert. Door de kleine klassen krijg je veel persoonlijke aandacht. Ook bij projecten en stages krijg je een uitstekende begeleiding.

Nederlands- en Engelstalig

Je kunt International Business Management op alle vestigingen in het Nederlands volgen. De Engelstalige variant volg je in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam of Utrecht.

Lesgarantie

Lessen die uitvallen worden gegarandeerd ingehaald.

Deze Tio-opleiding scoort een 4,3 uit 5 op basis van 16 beoordelingen.