1. Home
  2. International Business Management
  3. Beste studie

International Business Management hbo

Hbo topopleiding 2017CROHO-nummer 34144

Waarom kiezen voor International Business Management?

Waarom kiezen voor Hogeschool Tio en de opleiding International Business Management? Omdat de businesswereld staat te springen om goed opgeleide jonge mensen zoals jij. En omdat deze hbo-opleiding voor het derde jaar op rij is uitgeroepen tot beste businessopleiding van Nederland (Keuzegids).

Hieronder lees je waarom studenten voor deze unieke hbo-opleiding bij Hogeschool Tio kiezen.

Beste businessopleiding van Nederland

Keuzegids topopleiding 2017De hbo-opleiding International Business Management (IBM) krijgt met 94 punten voor het derde opeenvolgende jaar de vermelding beste business opleiding (IBMS). 

De Keuzegids schrijft over deze hbo-opleiding: “Bij alle Tio-locaties die groot genoeg zijn voor een betrouwbaar oordeel, zijn studenten tevreden tot zelfs dolenthousiast. De opleidingen zijn intensief, met veel lesuren, stof van hoog niveau en bevlogen docenten.” Studente Valérie Michel: “Tio is een gezellige school, waar ook het contact met de docenten prettig is. Er is bovendien veel aandacht voor de praktijk en internationale mogelijkheden.”

Bron: Keuzegids Hbo

De keuzegids schreef eerder: “Opvallend is het enthousiasme aan Hogeschool Tio, die kennelijk het geld waard is. Tijdens de vele contacturen met de opleiding vinden de studenten de communicatie wel erg soepel verlopen en er is veel deskundige begeleiding, door deskundige docenten. In Amsterdam en Rotterdam is er daarnaast veel aandacht voor vaardigheden die studenten nodig hebben voor hun toekomstige beroep.”

Specialisatie finance

Finance loopt als een rode draad door de opleiding. Zo leer je tijdens de projecten Stocks & Bonds en Trading & Securities alles over aandelen, obligaties, futures en securities.

Internationaal

De opleiding International Business Management biedt veel internationale mogelijkheden. Veel studenten lopen stage in het buitenland, je krijgt les van (internationale) gastdocenten, ontmoet andere culturen en bezoekt buitenlandse partneruniversiteiten tijdens de drie internationale studiereizen. Je kunt ook één of, als je het vierjarige traject volgt, twee semester(s) aan de internationale partneruniversiteiten van Tio studeren.

Entrepreneurship

Tijdens de opleiding International Business Management ontwikkel je je ondernemersvaardigheden, zodat je van elke onderneming een succes kunt maken.

Hoog startsalaris

Zeker niet onbelangrijk: wat ga je verdienen na je opleiding? Het startsalaris voor een pas afgestudeerde IBMS-student ligt rond de € 2.185,- bruto per maand (Keuzegids Hbo 2017).

Uitstekende werkgelegenheid

Alleen al in Nederland is internationale handel verantwoordelijk voor meer dan 50% van het bruto binnenlands product. Dit leidt tot veel banen en kansen voor goed opgeleide jonge mensen. Je Tio BBA-diploma is je eerste visitekaartje.

Samenwerking met de branche

Tio werkt nauw samen met het bedrijfsleven en de Tio-docenten komen uit de praktijk. Het studieprogramma is opgezet in overleg met brancheverenigingen en experts uit de praktijk. Hierdoor sluit het aan bij de behoefte van de branche en bij de laatste trends. En via het lectoraat loopt Tio voorop op het gebied van E-business.

Hoogwaardig diploma

Tio borgt de kwaliteit en het eindniveau uitstekend, zo ben je verzekerd van een waardevol diploma. Tio-studenten staan daarnaast bekend om hun inzet en uitstekende communicatieve vaardigheden.

Tio's businessstudent op bezoek bij Mercedes-Benz

Specialisatie e-commerce

Veel handel gebeurt online: in Nederland is de onlinemarkt verantwoordelijk voor 19% van alle bestedingen. Cross channeling wordt steeds populairder. E-commerce is daarom een belangrijk onderdeel van de opleiding International Business Management.

Breed inzetbaar

De opleiding International Business Management is een brede studie en leidt op voor bedrijfsovername, zelfstandig ondernemerschap, een carrière bij multinationals en voor functies binnen het midden- en kleinbedrijf (MKB), goed voor 60% van de Nederlandse export.

Leren door doen

Bijna 60% van de opleiding International Business Management staat in het teken van de praktijk: projecten en praktijkvakken. Bovendien zet je je eigen bedrijf op tijdens het project Student company en loop je twee stages.


Netwerken

Door de goede contacten met het bedrijfsleven, het brede stageaanbod en de studiereizen krijg je volop de kans een groot netwerk op te bouwen.

Kleine klassen

Je volgt de lessen met maximaal zo’n 18 studenten en praktijklessen met 10. Het gewogen gemiddelde over het studiejaar 2015-2016 was – over alle vestigingen gemeten – 11 studenten per les.

Snel studeren

Je kunt je hbo-diploma in slechts drie jaar halen. Hiervoor moet je uiteraard veel tijd en energie in je studie steken. Ook in de zomer, want dan loop je stage.

Veel begeleiding

Gemiddeld heb je zo’n 27 tot 30 contacturen per week, met uitzondering van het laatste studiejaar waarin je afstudeert. Door de kleine klassen krijg je veel persoonlijke aandacht. Ook bij projecten krijg je een uitstekende begeleiding. Daarnaast kun je kiezen voor huiswerkbegeleiding.

Nederlands- en Engelstalig

Je kunt International Business Management op alle vestigingen in het Nederlands volgen. De Engelstalige variant is op Tio Amsterdam en Tio Utrecht te volgen.

Ja, ik accepteer cookies om optimaal van de mogelijkheden van Hogeschool Tio gebruik te kunnen maken. Accepteer cookies