1. Home
  2. Makelaardij en Vastgoed
  3. Waarom deze studie?

Makelaardij en Vastgoed 

Nieuw-stickerCROHO-nummer 39203

Waarom kiezen voor Makelaardij en Vastgoed bij Hogeschool Tio

Waarom kiezen voor Hogeschool Tio en de opleiding Makelaardij en Vastgoed? Omdat je je specialiseert in een vakgebied dat staat te springen om young professionals zoals jij. En omdat Hogeschool Tio behoort tot de beste hogescholen van Nederland. 

Hieronder lees je waarom studenten voor deze unieke Makelaarsopleiding bij Hogeschool Tio kiezen.

Specialisatie ondernemerschap

Wil je na je hbo-opleiding aan de slag als zelfstandig makelaar of een eigen makelaarskantoor opzetten? Word dan registermakelaar wonen! De benodigde kennis leer je bij Tio’s opleiding Makelaardij en Vastgoed. Na je diploma en enige maanden werkervaring hoef je alleen nog het praktijkexamen te halen.

Internationale ervaring

Ga op internationale studiereis, loop een stage in het buitenland of volg een deel van je opleiding aan een partneruniversiteit in een ander land. Zo doe je internationale ervaring op, én bouw je aan je netwerk!

Interessante projecten

In de Vastgoedweek leer jij in de praktijk wat er bij het werk als makelaar of vastgoedbeheerder komt kijken: creativiteit, mensenkennis, locatieontwikkeling, bouwkunde. En tijdens de Salesweek ontdek jij hoe je succesvol onderhandelt. Wat heb jij te bieden?

Breed inzetbaar

Met een hbo-opleiding Makelaardij en Vastgoed kun je op veel plekken aan de slag. Denk aan makelaarskantoren, vastgoedbeheerorganisaties, taxatiebureaus, organisaties in projectontwikkeling of woningcorporaties.

Leren door doen

De opleiding combineert theoretische kennis met praktische projecten en lesvormen. Zo leer je de theoretische kennis toepassen in de praktijk. Zo’n 55% van de opleiding Makelaardij en Vastgoed staat in het teken van de praktijk: projecten en praktijkvakken. Bovendien krijg je les van docenten uit de praktijk, loop je twee stages en kun je kiezen voor een praktijkgerichte minor.

Hoogwaardig diploma

Tio borgt de kwaliteit en het eindniveau van het onderwijs uitstekend. Zo ben je verzekerd van een waardevol diploma. De slagingspercentages zijn bij Tio hoog: ruim 70%.

Veel begeleiding

Gemiddeld heb je zo’n 23 tot 25 contacturen per week, met uitzondering van het laatste jaar, waarin je afstudeert. Dankzij de kleine klassen en je eigen studiecoach krijg je veel persoonlijke aandacht. Ook bij projecten en stages. De NVAO beoordeelt de begeleiding als ‘excellent’.

Samenwerking branche

Tio werkt nauw samen met brancheverenigingen en netwerkorganisaties. Je studie sluit dus altijd aan bij de laatste trends en ontwikkelingen.

Kleine klassen

Je volgt de lessen met maximaal 16 studenten en praktijklessen met 10. Het gewogen gemiddelde over het studiejaar 2020-2021 is – over heel Tio gemeten – 10 studenten per les. Docenten kennen je dus bij naam: je bent bij Tio geen nummer.

Snel studeren

Je kunt bij Tio je Bachelor of Business Administration in slechts drie jaar halen en je Associate degree-diploma in twee jaar.

Lesgarantie

Lessen die uitvallen worden gegarandeerd ingehaald.

Keuzevrijheid

Je kunt 40% van de inhoud van je opleiding zelf bepalen: je stageplek, je rol bij projecten, de minor die bij je past en je afstudeerthema.