1. Home
  2. Nieuws
  3. Wat is het verschil tussen de hbo business-opleidingen?

Bedrijfseconomie, Commerciële Economie en Ondernemerschap, of International Business Management?

De hbo-businessopleidingen van Tio op een rijtje

De businessopleidingen van Tio lijken op het eerste gezicht misschien wat op elkaar. Toch zijn ze verschillend. Maar wat zijn nu precies die verschillen? En welke toekomstperspectieven heb je met deze opleidingen? Tio helpt je een handje. Lees hieronder meer over de businessopleidingen van Tio! 

Bedrijfseconomie - Hbo BE - (BEC, vanaf september 2020)

Hbo Bedrijfseconomie bij Hogeschool TioWat? – Als finance professional ben je de spil in elke organisatie en vertaal je cijfers naar advies op managementniveau. Het is jouw taak om zakelijk succes inzichtelijk te maken en bedrijfsprocessen te optimaliseren. De opleiding focust zich op informatievoorziening en inrichting en optimalisatie van de (financiële) processen.

Hoe? – De studie is breed opgezet en zit op het raakvlak tussen bedrijfskunde en economie. Je krijgt niet alleen financiële vakken, maar werkt ook aan vaardigheden op het gebied van management, communicatie en ICT.

Voor wie? – Studenten die graag met cijfers werken en het leuk vinden met hun financiële kennis en inzicht een bijdrage te leveren aan het zakelijke succes van een organisatie, kunnen met Bedrijfseconomie hun hart ophalen!

En daarna? – Als finance professional kun je op de financiële afdeling van uiteenlopende bedrijven en organisaties terecht, van mkb tot multinational en van goede doelen tot overheidsinstanties. Ga bijvoorbeeld aan de slag als risk manager, financieel analist, controller of adviseur, of start je eigen onderneming.


Commerciële Economie en Ondernemerschap - Hbo CE - (CEO)

Hbo-opleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap bij Hogeschool Tio (Marketing)Wat? – Online business is booming! Leer de kneepjes van het (online) marketingvak en maak ondernemingen winstgevend met jouw commerciële inzicht en kennis van e-commerce. Na de studie weet je als geen ander hoe je consumentengedrag moet interpreteren én hoe je succesvolle marketingcampagnes ontwikkelt.

Hoe? – De studie CEO is, in tegenstelling tot Bedrijfseconomie, wat minder op (financiële) cijfers gericht en wat meer op (online) marketing, e-commerce en sales. Je werkt aan je commerciële vaardigheden en leert daarnaast hoe je producten of diensten in een internationale markt zet.

Voor wie? – Nieuwsgierig naar de (online) wereld van marketing en sales? Graag creatief bezig en ben je commercieel en ondernemend ingesteld? Dan is CEO echt iets voor jou!

En daarna? – Na je opleiding weet je hoe je online en offline verkopen een flinke boost kunt geven, zowel in het mkb als voor een multinational. Ga bijvoorbeeld aan de slag als salesmanager, accountmanager, online marketeer, communicatieadviseur. Of start je liever je eigen bedrijf?


International Business Management - Hbo IBMS - (IBM)

International Business Management opleiding bij Hogeschool TioWat? – De hbo-opleiding IBM stoomt je klaar voor een glansrijke carrière in de internationale businesswereld. Waag je aan internationale onderhandelingen, zet je financiële expertise in en sluit uiteindelijk de beste deal. 

Hoe? – IBM is meer internationaal georiënteerd dan de andere twee businessopleidingen van Tio. Het vakkenpakket bestaat uit de onderdelen financiële expertise, business & entrepreneurship en international management. Je doet meerdere buitenlandervaringen op én werkt aan management- en ondernemersvaardigheden.

Voor wie? – Zie jij altijd en overal kansen, ben je ondernemend ingesteld, werk je graag met cijfers, ben je internationaal georiënteerd én geïnteresseerd in andere culturen? Dan is IBM jou op het lijf geschreven.

En daarna? – Na de opleiding heb je volop (internationale) werkervaring opgedaan en weet je hoe je zaken moet doen in binnen- én buitenland. Je bent breed opgeleid en kunt, in Nederland of daarbuiten, bij verschillende soorten (internationale) organisaties aan de slag als bijvoorbeeld accountmanager, financieel manager, commercieel adviseur, sales- of marketingmanager. Of start je eigen onderneming.