1. Home
 2. Contact
 3. Meelopen & proefstuderen

Meeloopdagen en proefstuderen

Een goed beeld van de opleiding krijg je tijdens de lessen zelf. Kies voor een meeloopdag, waarbij je een dagje meeloopt met een student tijdens zijn of haar lessen. Of kies voor een proefstudeerdag bij Tio. Tijdens een proefstudeerdag volg je samen met andere proefstudeerders een aantal proeflessen. Even binnenkijken bij Tio dus! 

Proefstuderen

Tijdens een proefstudeerdag op Tio volg je samen met andere proefstudeerders een aantal proeflessen uit het eerste studiejaar. Aangezien iedereen op zoek is naar een opleiding, kun je ook ervaringen met elkaar delen.

Waar en wanneer? 

Hieronder staat aangegeven wanneer de proefstudeerdagen plaatsvinden. 
P.S. Er is ook een programma voor ouders. Zij hebben hun eigen programma, je hoeft dus niet bang te zijn dat je met je vader of moeder in de klas zit. 

Heb je dieetwensen, vul dit dan in op het aanmeldformulier onder het kopje ‘Opmerking’.

 • Programma proefstudeerdag

  Hieronder vind je globaal het programma van de proefstudeerdag:

  10:15u

  Inloop

  10:30u

  Ontvangst en centrale aftrap


  Rondleiding

  10:55u

  Les 1

  11:45u

  Les 2

  12:35u

  Lunch (gratis)
  - Meet & greet met studenten

  13:05u

  Les 3

  13:55u

  Afsluitend drankje

  Dit programma kan per vestiging afwijken. Na aanmelding krijg je enkele dagen voor de proefstudeerdag een programma toegestuurd afgestemd op jouw voorkeuren. 

 • Programma voor ouders

  Voor ouders is er een speciaal programma op de proefstudeerdag. Want het is natuurlijk heel leuk voor uw kind om te proeven aan het studeren bij Tio en als ouder wilt u ook graag weten waar uw kind terecht komt. Het programma voor ouders loopt parallel aan de proefstudeerdag van uw kind, we houden dezelfde tijden van de lessen/pauzes aan.

  Het programma voor ouders bestaat uit een informatief deel met aanvullende informatie over persoonlijke ontwikkeling & Tio en het volgen van proeflessen. Mocht u als ouder mee willen komen, dan kunt u dit aangeven in de initiële aanmelding van uw kind door het vakje bij 'Mijn ouder(s)/verzorger(s) komen mee naar de proefstudeerdag' aan te vinken. 

Deelname aan een proefstudeerdag is gratis. Per opleiding is er een programma samengesteld, dit betekent dat je slechts één richting kunt volgen. Kun je nog geen keuze maken tussen twee opleidingen, kom dan gerust naar een tweede proefstudeerdag.

Meeloopdag

Tijdens een meeloopdag loop je mee met een student van de opleiding van je keuze. De student neemt je mee naar zijn lessen, geeft je een rondleiding door de vestiging en beantwoordt al je vragen over de opleiding en het studeren bij Tio.

Aangezien onze studenten op dit moment tentamenweken hebben en daarna stage lopen is het vanaf medio september weer mogelijk om een dag met de Tio-studenten mee te lopen. We ontvangen je graag op onze vestigingen voor een proefstudeerdag: Meld je hier aan voor een proefstudeerdag.

Wat moet je weten over een meeloopdag?

 • Tijdens een meeloopdag wordt er gezorgd voor een (gratis) lunch.
 • Hoe laat de meeloopdag begint is afhankelijk van het rooster van de student waarmee je meeloopt. Dit rooster is verschillend per vestiging en per opleiding.
  Na aanmelding ontvang je een e-mail met het rooster en met welke student je gaat meelopen van de desbetreffende vestiging.
 • Bij het aanmelden voor de meeloopdag kun je een voorkeursdag opgeven. De vestiging probeert je zoveel mogelijk in te plannen op de voorkeursdag. 


Bezoekers aan het woord

“Leuk! Ik vond het goed geregeld en de lessen waren duidelijk. Het viel mij op dat de docenten erg betrokken zijn met hun vak en de studenten. Het viel mij op dat de opleiding veel structuur heeft en dat er geen lesuitval is.”
Marijn
“De proefstudeerdag was boven verwachting. Had alleen informatie verwacht, maar we gingen ook rollenspellen doen en moesten door een microfoon praten alsof je reisleidster was. Spaans was ook erg leuk!”
Mariska
“Ik had verwacht dat alles mooier gemaakt zou worden, maar dat was niet zo. Je krijgt echt een goed beeld van het leven hier op school.”
Jolijn
“Super leerzame meeloopdag gehad, heb een goed beeld van het vakkenpakket van Hotelmanagement gekregen en heb leuke lessen bijgewoond. Daarnaast was de ontvangst van Joran en zijn klasgenoten super! Ze hebben goed antwoord gegeven op al mijn vragen (geldt overigens ook voor alle leraren).”
Yaniek
“Leuke meeloopdag, hele gezellige school. Klein, iedereen kent elkaar. Interessante vakken, goede manier van lesgeven. Ik heb goed kunnen zien hoe de manier van lesgeven is. Het is veel student-gerichter dan andere hogescholen."
Irene
“Ik vond de proefstudeerdag erg leerzaam, aangezien je een goede indruk krijgt van het lesprogramma en de manier van lesgeven. Vandaag werd me nogmaals duidelijk dat het heel erg persoonlijk is vergeleken met andere Hbo-scholen en je krijgt goede ondersteuning bij je studie.”
Michelle
“Vandaag is me goed duidelijk geworden wat het grote verschil is tussen grote hbo-opleidingen en een kleine zoals Tio.”
Leonie
“Alles op de proefstudeerdag was heel goed georganiseerd. Ik vond het heel fijn dat je gelijk bij de ingang werd opgewacht en meteen gezellig met de leraren, studenten en andere proefstudeerders kon praten. De lokalen waren heel leuk ingericht voor de praktijk, wat ik niet van tevoren had gedacht.”
Marina
“Het was een leuke, leerzame meeloopdag. Ik heb nu meer inzicht gekregen over hoe de opleiding International Business Management eruitziet. Mijn keuze staat nu zeker vast.”
Simone