Meeloopdagen en proefstuderen

Een goed beeld van de opleiding krijg je tijdens de lessen zelf. Kies voor een meeloopdag, waarbij je een dagje meeloopt met een student tijdens zijn of haar lessen. Of kies voor een proefstudeerdag bij Hogeschool Tio. Tijdens een proefstudeerdag volg je samen met andere proefstudeerders een aantal proeflessen. Even binnenkijken bij Tio dus!

Bezoekers aan het woord

“Leuk! Ik vond het goed geregeld en de lessen waren duidelijk. Het viel mij op dat de docenten erg betrokken zijn met hun vak en de studenten. Het viel mij op dat de opleiding veel structuur heeft en dat er geen lesuitval is.”
Marijn
“De proefstudeerdag was boven verwachting. Had alleen informatie verwacht, maar we gingen ook rollenspellen doen en moesten door een microfoon praten alsof je reisleidster was. Spaans was ook erg leuk!”
Mariska
“Ik had verwacht dat alles mooier gemaakt zou worden, maar dat was niet zo. Je krijgt echt een goed beeld van het leven hier op school.”
Jolijn
“Super leerzame meeloopdag gehad, heb een goed beeld van het vakkenpakket van Hotelmanagement gekregen en heb leuke lessen bijgewoond. Daarnaast was de ontvangst van Joran en zijn klasgenoten super! Ze hebben goed antwoord gegeven op al mijn vragen (geldt overigens ook voor alle leraren).”
Yaniek
“Leuke meeloopdag, hele gezellige school. Klein, iedereen kent elkaar. Interessant vakken, goede manier van lesgeven. Ik heb goed kunnen zien hoe de manier van lesgeven is. Het is veel student-gerichter dan andere hoge scholen."
Irene
“Ik vond de proefstudeerdag erg leerzaam, aangezien je een goede indruk krijgt van het lesprogramma en de manier van lesgeven. Vandaag werd me nogmaals duidelijk dat het heel erg persoonlijk is vergeleken met andere Hbo-scholen en je krijgt goede ondersteuning bij je studie.”
Michelle
“Vandaag is me goed duidelijk geworden wat het grote verschil is tussen grote hbo-opleidingen en een kleine zoals Tio.”
Leonie
“Alles op de proefstudeerdag was heel goed georganiseerd. Ik vond het heel fijn dat je gelijk bij de ingang werd opgewacht en meteen gezellig met de leraren, studenten en andere proefstudeerders kon praten. De lokalen waren heel leuk ingericht voor de praktijk, wat ik niet van tevoren had gedacht.”
Marina
“Het was een leuke, leerzame meeloopdag. Ik heb nu meer inzicht gekregen over hoe de opleiding International Business Management eruitziet. Mijn keuze staat nu zeker vast.”
Simone

Proefstuderen

Tijdens een proefstudeerdag op Hogeschool Tio volg je samen met andere proefstudeerders een aantal proeflessen uit het eerste studiejaar. Aangezien iedereen op zoek is naar een opleiding, kun je ook ervaringen met elkaar delen.

Waar en wanneer? 

Op onze kleinschalige vestigingen worden proefstudeerdagen georganiseerd. Hieronder staat aangegeven op welke dag en op welke vestiging de proefstudeerdag plaatsvindt. Je kunt je tot 3 werkdagen voorafgaand aan de proefstudeerdag aanmelden.

Vestiging

Datum

Amsterdam

Vrijdag 25 november 2022

Eindhoven  

Dinsdag 18 oktober 2022

Groningen

Donderdag 10 november 2022

Hengelo

Woensdag 9 november 2022

Rotterdam

Donderdag 24 november 2022

Utrecht

Dinsdag 15 november 2022

Heb je dieetwensen, vul dit dan in op het aanmeldformulier onder het kopje ‘Opmerking’.

Programma proefstudeerdag

Hieronder vind je globaal het programma van de proefstudeerdag:

10:00u

Ontvangst met koffie en thee

10:15u

Centrale aftrap

10:30u

Les 1

11:30u

Les 2

12:30u

Lunch (gratis)

13:00u

Les 3

14:00u

Les 4

15:00u

Rondleiding

15:30u

Afsluiting (incl. fris en hapjes)

16:00u

Einde

Deelname aan een proefstudeerdag is gratis. Per opleiding is er een programma samengesteld, dit betekent dat je slechts één richting kunt volgen. Kun je nog geen keuze maken tussen twee opleidingen, kom dan gerust naar een tweede proefstudeerdag.

Meer weergeven Minder weergeven

Meeloopdag

Tijdens een meeloopdag loop je mee met een student van de hbo- of mbo-opleiding van je keuze. De student neemt je mee naar zijn lessen, geeft je een rondleiding over de vestiging en beantwoordt al je vragen over de opleiding.


Wat moet je weten over een meeloopdag?

  • Tijdens een meeloopdag wordt er gezorgd voor een (gratis) lunch.
  • Hoe laat de meeloopdag begint is afhankelijk van het rooster van de student waarmee je meeloopt. Dit rooster is verschillend per vestiging en per opleiding.
    Na aanmelding ontvang je een e-mail met het rooster en met welke student je gaat meelopen van de desbetreffende vestiging.
  • Bij het aanmelden voor de meeloopdag kun je een voorkeursdag opgeven. De vestiging probeert zoveel mogelijk je in te plannen op de voorkeursdag.