Starten zonder startkapitaal

Naast het lenen bij DUO, is het mogelijk om de opleiding te financieren via VDZ. Zo kun je zonder startkapitaal een Tio-opleiding volgen. Per studiejaar kunnen jij of je ouders bij VDZ een lening aanvragen. De bank betaalt aan het begin van het studiejaar het collegegeld aan de kredietaanvragers. Aangezien het collegegeld ineens wordt betaald, wordt er door Tio een korting van € 350,- verleend.

Naast het lenen bij DUO, is het mogelijk om de studie te financieren via financiële dienstverlener Van der Zee (VDZ). Zo kun je zonder startkapitaal een Tio-opleiding volgen. Per studiejaar kunnen jij of je ouders bij VDZ een lening aanvragen. De bank betaalt aan het begin van het studiejaar het collegegeld aan de kredietaanvragers.

Over VDZ

VDZVDZ heeft meer dan 20 jaar ervaring in het adviseren en bemiddelen van financieringen. Voor specifieke doeleinden, bijvoorbeeld een opleiding bij Tio, zijn maatwerk oplossingen ontwikkeld. VDZ stelt het klantbelang centraal.
VDZ werkt samen met diverse banken, maar is zelf onafhankelijk. Speciaal voor Tio-studenten zijn er betaalplannen ontwikkeld. Ieder huishouden heeft echter zijn eigen financiële 'karakter'. U kan daarom een advies op maat verwachten over het VDZ - Tio betaalplan.

Contact met VDZ

Tio-betaalplannen

Speciaal voor de Tio-opleidingen biedt VDZ financieringsmogelijkheden. Deze financieringen sluiten aan bij het karakter en duur van de verschillende opleidingen. We houden rekening met de overige kosten van het volgen van een studie, maar ook met de mogelijkheden van DUO.

Onderstaand zijn voorbeelden om de studiekosten te financieren verwerkt. Er zijn echter (veel) meer mogelijkheden. Zo kunt u denken aan het meefinancieren van excursies, extra vakken of schoolbenodigdheden. Ook vinden wij het verstandig om de gemiddelde studiekosten per maand mee te nemen in het advies. Investeren in een Tio-opleiding wordt zo verantwoord.

Uitgaven


Tio-collegegeld1 1e studiejaar

€ 20.900,-

  1. inclusief studiematerialen, exclusief keuzevakken en keuzetalen.

Persoonlijke lening

Kenmerken van een persoonlijke lening zijn:

  • Boetevrij aflossen
  • Geen mogelijkheid tot opname
  • Vaste rente

Persoonlijke lening

1 jaar

2 jaar

Kredietlimiet

€ 20.900,-

€ 41.800,-

Effectieve rente op jaarbasis1

4,1%

3,6%

Maandbedrag 
 (o.b.v. 60 maanden)

€ 385,14

€ 761,21

Totale prijs van het krediet (60 maanden)

€ 23.108,40

€ 45.672,60

Maandbedrag (o.b.v. 120 maanden) (max. looptijd)

€ 211,85

€ 414,17

Totale prijs van het krediet (120 maanden)

€ 25.422,00

€ 49.700,40

  1. Het rentepercentage is afhankelijk van uw persoonlijke situatie; uw inkomsten, uitgaven, overige financieringen, uw gezinssituatie en eventuele andere leningen die u hebt gehad en het nieuw te financieren bedrag. Het is mogelijk dat het percentage afwijkt van wat hierboven wordt genoemd.

Een optie is om gebruik te maken van een persoonlijke lening. Een opleiding volgen is een investering in je toekomst, daar kan een lening met een lange looptijd goed bij aansluiten. Dit zorgt voor een lage maandlast. Na het afronden van de opleiding kan deze naar wens worden aangepast. Sneller aflossen zorgt voor een uiteindelijk kortere looptijd. De maandlasten stijgen dus, indien de klant hiervoor kiest, na afloop van de opleiding.

Meer weergeven Minder weergeven

Doorlopend krediet

Kenmerken van een doorlopend krediet zijn:

  • Boetevrij aflossen
  • Mogelijkheid tot opname (t/m het 3e jaar van de looptijd)
  • Variabele rente

Doorlopend krediet

1 jaar

2 jaar

Kredietlimiet

€ 20.900,-

€ 41.800,-

Effectieve rente op jaarbasis1

4,7%

4,5%

Looptijd Tio-betaalplan (theoretisch)

78 maanden

77 maanden

Maandbedrag (o.b.v. 1,5% van het kredietlimiet)

€ 313,50

€ 627,00

Totale prijs van het krediet

€ 24.183,14

€ 48.036,10

  1. Het rentepercentage is afhankelijk van uw persoonlijke situatie; uw inkomsten, uitgaven, overige financieringen, uw gezinssituatie en eventuele andere leningen die u hebt gehad en het nieuw te financieren bedrag. Het is mogelijk dat het percentage afwijkt van wat hierboven wordt genoemd.

Lening op maat

Tevens is er de mogelijkheid een concept op maat te maken in samenspraak met de student en/of ouders. Als de student minderjarig is, zullen de ouders de financiering aangaan. Minderjarige studenten mogen van overheidswege geen financiële verplichtingen aangaan. Het op maat gemaakte betaalplan houdt onder andere rekening met de gewenste maandtermijn en looptijd van de financiering.

Meer weergeven Minder weergeven

Lening aanvragen

Om in aanmerking te komen voor het VDZ - Tio-betaalplan zijn er acceptatierichtlijnen opgesteld voor de aanvrager(s). Bij het aangaan van een financiering krijgt VDZ graag de beschikking over enkele documenten. Hierover wordt u uiteraard geïnformeerd. 

Contact

Heeft u verdere vragen of wenst u een vrijblijvende offerte aan te vragen? Dan kunt u contact opnemen met VDZ via onderstaande contactgegevens. VDZ kan u ook contact met u opnemen via onderstaande button:

Contactgegevens

Hazenweg 110
7556 BM  Hengelo
074 - 377 11 75
tio@vdz.nl

VDZ is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 21:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 14:00 uur.