1. Home
 2. Marketing en Communicatie

Marketing en Communicatie

Mbo Marketing, Sales & Communicatie 2 jaar

Marketing en Communicatie in 1 of 2 jaar

Tio Business School wordt beoordeeld als Uitmuntend door de KeuzegidsCreatief denken, marktonderzoek doen en customer journeys in kaart brengen: hoe overtuig je jouw doelgroep om een product of dienst te kopen? De mbo4-opleiding Marketing en Communicatie leert je alles over succesvolle reclame, communicatie en marketing.
Ga bijvoorbeeld aan de slag als (online) marketeer, grafisch vormgever, communicatiespecialist of socialmediamedewerker. Of start je eigen onderneming. Als je deze opleiding afgerond hebt, heb je je mbo4-diploma Marketing & Communication Specialist (BOL - crebocode: 25727).

Meer weten? Vraag vliegensvlug de studiegids aan

Past deze opleiding bij jou?

Tio’s mbo-opleiding Marketing en Communicatie leidt je op tot allround marketing- en communicatiespecialist. Herken jij jezelf in één of meer van deze eigenschappen? Dan is deze studie iets voor jou!  

 • Ik ben en denk creatief
 • Ik ben proactief
 • Ik werk nauwkeurig
 • Ik kan me goed inleven in anderen
 • Ik ben een makkelijke prater
 • Ik ben flexibel
 • Ik vind social media interessant
 • Ik houd van reclame (maken)
 • Ik vind verhalen vertellen leuk
 • Ik ben sociaal

Meer weten? Bekijk voor meer informatie het studieprogramma. Of kom sfeer proeven en maak kennis met studenten en docenten van deze opleiding op de open dag.

Marketing en Communicatie in beeld

 • Marketing en Communicatie in 1 of 2 jaar (mbo4)
  Marketing en Communicatie in 1 of 2 jaar (mbo4)
 • Anne loopt stage bij WebNL op de marketingafdeling
  Anne loopt stage bij WebNL op de marketingafdeling

Wat ga je leren?

Jij stelt straks mooie marketingplannen op en communiceert online en offline: van vloggen tot TikTok en van klantcontact tot search engine marketing. Daarnaast leer je over het belang van de identiteit, het imago en de reputatie van een bedrijf én duik je in de wereld van communicatie tussen culturen. Ook ontwikkel je jezelf op persoonlijk én professioneel gebied. Met de skills die jij opdoet, schud jij de beste teksten en reclamecampagnes in no-time uit je mouw.

Waarom kiezen studenten voor Marketing en Communicatie?

 1. Je bent verzekerd van een waardevol diploma: de Keuzegids mbo heeft Tio’s opleidingen meerdere malen uitgeroepen tot uitmuntend binnen eigen vakgebied.
 2. Mbo4 in 1 of 2 jaar: bij Tio kun je versneld studeren.
 3. Jouw eigen persoonlijke studiecoach heeft veel kennis van de opleiding en de branche zodat je optimaal wordt begeleid.
 4. De marketing- en communicatiebranche is altijd in beweging en er is veel vraag naar goed opgeleide mbo’ers op het gebied van marketing en communicatie.   
 5. Je duikt gelijk de marketingwereld in! Ruim 60% van de opleiding staat in het teken van de praktijk: projecten, stages en trainingen. 
 6. Door samenwerking met brancheverenigingen sluit het studieprogramma naadloos aansluit bij de laatste trends en ontwikkelingen.
 7. Bij Tio is er veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en begeleiding. Les in klassen van gemiddeld 10 studenten. 

Studenten aan het woord

Ik heb voor Tio gekozen vanwege de ervaren docenten die in de praktijk succes hebben behaald. Het is leuk dat je wat je hebt geleerd tijdens de vakken zelf in de praktijk brengt tijdens je stage.
Tijn Calis | Tio-student
"De kleinschaligheid van Tio is heel fijn. Iedereen in de klas helpt elkaar en je hebt echt het gevoel dat je erbij hoort."
Julie Versluis | Tio-student
"Dat ik mijn mbo-diploma in één jaar kan halen en daarna in het tweede jaar van de hbo-opleiding kan instromen, was voor mij extra motivatie om voor Tio te kiezen."
Rutger de Weert | Tio-student

Na de studie

Social media, online ontwikkelingen en een wereld die steeds verandert: de marketing- en communicatiebranche is altijd in beweging. Je kunt veel kanten op met je mbo-diploma Marketing en Communicatie. Wat dacht je bijvoorbeeld van (online) marketeer bij een bedrijf als Grolsch, communicatiemedewerker bij een innovatieve start-up of ga aan de slag als content- of socialmediamedewerker. Wil je weten wat je allemaal kunt worden?

Bekijk je toekomstperspectief!

Deze mbo-opleiding, Marketing en Communicatie, is door de Onderwijsinspectie erkend en leidt in één of twee jaar op voor de kwalificatie Marketing & Communication Specialist (BOL - crebocode: 25727) op niveau 4. Na afronding van de opleiding ontvang je het felbegeerde diploma van Tio.