Hieronder vind je de toelatingseisen voor de Master of Business Administration. Bekijk of jij kan starten met deze masteropleiding.
Toelatingseisen
- Hbo-/bachelordiploma.
- Je hebt geen werkervaring nodig.
Onvoldoende vooropleiding?
Ben je ouder dan 21 jaar en voldoe je niet aan de toelatingseisen? Op basis van een assessment word je mogelijk toch tot de opleiding toegelaten.
Startmoment
Je kunt in september (maandag 30 augustus 2021) starten met deze masteropleiding
Aftrap studiejaar
Voorafgaand aan het studiejaar vinden de kick-off dag en welcome days plaats. Tio trapt het studiejaar af met een inspirerende kick-off dag op 24 augustus 2021. Studenten van alle Tio-vestigingen krijgen gastcolleges van kopstukken uit de branche.
De welcome days staan in het teken van kennismaking met medestudenten, de studiestad en studentenvereniging Cognatio, een kijkje achter de schermen bij bedrijven in de branche en vooral gezelligheid. De welcome days vinden plaats tussen 23 augustus en 27 augustus 2021.
Toelatingsprocedure
Na ontvangst van je aanmelding stuurt Tio je (mits je aan de vooropleidingseisen kunt voldoen en er geen wachtlijst is) een schriftelijke bevestiging van toelating. Wanneer je vooropleiding onvoldoende aansluit op de studie die je wilt gaan volgen, wordt er een gesprek en assessment met je gepland. De kosten voor het assessment bedragen € 80,-. De toelatingscommissie beslist of je toelaatbaar bent.
Tijdig aanmelden
Er is veel belangstelling voor de Tio-opleidingen en slechts beperkt plaats. Hierdoor ontstaan jaarlijks wachtlijsten. Ben je zeker van je keuze, meld je dan zo snel mogelijk aan. Plaatsen worden toegekend op volgorde van aanmelding.
Selectie en loting
Tio selecteert op basis van de juiste vooropleidingseisen en tijdige aanmelding. Studenten worden niet uitgeloot.
Kennismakingsgesprek
Voor de start van de opleiding word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek met je studiecoach.
Maatwerk
Dankzij de kleinschaligheid en intensieve begeleiding kan Tio je een programma op maat aanbieden.
Studeren met een functiebeperking
Heb je een functiebeperking (dyslexie, dyscalculie, lichamelijke beperking of een chronische ziekte) waarvan je hinder kunt ondervinden tijdens je studie? Tio zorgt er graag voor dat deze hinder zo beperkt mogelijk blijft. Meld je functiebeperking bij je aanmelding. Je studiecoach overlegt met je welke voorzieningen Tio kan bieden. De begeleiding van Tio aan studenten met een functiebeperking wordt uitstekend gewaardeerd. In het landelijke onderzoek door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) krijgt Tio al zes jaar het hoogste totaaloordeel van Nederland.
Excellentie en honoursprogramma
Tio kan je extra veel uitdaging bieden. Speciaal voor talentvolle studenten is er een honours programme van jaarlijks 15 EC’s. Dit programma biedt je de mogelijkheid om je verder te verdiepen in je eigen richting, door bijvoorbeeld het volgen van vakken zoals een taal op een hoger niveau en door het deelnemen aan externe competities. Je kunt er ook voor kiezen je kennis juist te verbreden, door het volgen van een extra minor, taal of vakken van een andere richting.
Flexibel programma voor topsporters
Sport je op hoog niveau? Dan kun je langer doen over je studie en is het mogelijk projecten flexibel te plannen. Sporters met status A, status B en de status high potentials van het NOC*NSF en sporters met een internationaal talentprofiel vallen onder Tio’s topsportbeleid. Voor meer informatie, kom naar één van de open dagen.
Flexibel programma voor ondernemende studenten
Ben je een actief ondernemende student en heb je een inschrijving bij de KvK? Dan kun je net als topsporters in aanmerking komen voor maatwerk. Je kunt bijvoorbeeld langer doen over je studie en is het mogelijk projecten flexibel te plannen. Voor meer informatie, kom naar één van de open dagen.
Beleid richting ouder(s)/verzorger(s)
Ook het contact van Tio met ouder(s)/verzorger(s) is maatwerk. Bij je aanmelding kun je het e-mailadres van je ouder(s)/verzorger(s) invullen en aangeven welke informatie zij wel of niet willen ontvangen, zodat Tio hen op de hoogte kan houden van bijvoorbeeld je behaalde studieresultaten en presentie. Minimaal twee keer per jaar is er een studieloopbaangesprek waarbij ook ouders, met jouw instemming, welkom zijn. Ben je meerderjarig? Dan verstrekken we zonder jouw akkoord in principe geen specifieke informatie, om jouw privacy te waarborgen.
Praktische informatie
Wat zijn de lestijden bij Tio en wanneer zijn de vakanties? En hoe gaat het bestellen van de studieboeken in z’n werk? Voor deze informatie en informatie over o.a. tentamens en inschrijven bekijk je dit onderdeel met praktische informatie.
Opbouw van het studiejaar
Afhankelijk van het gekozen traject bestaat een studiejaar over het algemeen uit twee semesters van 15 weken, een projectweek, twee hertentamenweken en minimaal 13 weken stage.
Lestijden
De lessen (1 lesuur = 50 minuten) vinden plaats van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 18.20 uur, onderbroken door pauzes. Hieronder staat weergeven wanneer de lesuren in het algemeen plaatsvinden:
1e lesuur | 09:00 - 09:50 uur |
2e lesuur | 09:50 - 10:40 uur |
Pauze | 10:40 - 10:55 uur |
3e lesuur | 10:55 - 11:45 uur |
4e lesuur | 11:45 - 12:35 uur |
Pauze | 12:35 - 13:05 uur |
5e lesuur | 13:05 - 13:55 uur |
6e lesuur | 13:55 - 14:45 uur |
7e lesuur | 14:45 - 15:35 uur |
Pauze | 15:35 - 15:50 uur |
8e lesuur | 15:50 - 16:40 uur |
9e lesuur | 16:40 - 17:30 uur |
10e lesuur | 17:30 - 18:20 uur |
Vakanties
Je hebt twee weken kerstvakantie en voorafgaand aan, of na afloop van je stage twee weken zomervakantie, mits je geen herkansingen hebt. Volg je het vierjarige programma? Dan heb je de zomermaanden juni, juli en augustus vrij (met uitzondering van het eerste jaar). Tijdens de herfst-, voorjaarsen meivakantie worden studieactiviteiten gepland.
Tentamens en toetsing
Per studiejaar zijn er 2 reguliere tentamenperioden en aansluitend 2 herkansingsperioden. In je laatste jaar heb je aan het eind van het studiejaar nog een extra herkansingsperiode. Daarnaast worden er door het jaar heen geregeld mondelingen, praktijktoetsen en deeltoetsen afgenomen.
Doorstroomeisen
Afhankelijk van je studieresultaten maak je samen met je studiecoach na het 1e semester een keuze voor het drie- of vierjarige programma. Bij de start van het 2e studiejaar maak je een definitieve beslissing. De instroomeis voor de driejarige variant is dat je het 1e studiejaar grotendeels hebt behaald op 1 oktober van het 2e studiejaar. De eis om te kunnen doorstromen naar het 2e jaar van het vierjarige traject is dat je 55 EC’s hebt behaald van het 1e jaar. Je hoeft je studie niet te beëindigen als je dit aantal niet haalt. Via een verlengde inschrijving kun je het 1e jaar alsnog afronden.
Overdoen studiejaar
Als je onverhoopt niet slaagt voor een studiejaar, bijvoorbeeld door ziekte, dan is het mogelijk het jaar aansluitend opnieuw te volgen. Je krijgt dan 50% korting op het dan te betalen collegegeld.
Verlengde inschrijving
Als je aan het einde van een studiejaar nog niet alle tentamens hebt afgerond, kun je je inschrijving verlengen. Tijdens een verlengde inschrijving mag je tentamens maken, opdrachten afronden, stage lopen en afstuderen. Daarnaast heb je (onder voorwaarden) beperkt toegang tot de lessen (maximaal 10 contacturen per week). Je kunt ook kiezen voor een verlengde inschrijving alleen voor stage of afstuderen, met als startmaand september of januari. Deze inschrijving is per maand opzegbaar.
Studiemateriaal
Als je per september start, kun je het studiemateriaal voor het eerste semester in juli bestellen. In december kun je het studiemateriaal bestellen voor het tweede semester. Als je in januari start met de opleiding kun je in december het studiemateriaal bestellen voor het eerste semester en in juli voor het tweede semester. De syllabi van Tio en boeken, benodigd voor jouw studieprogramma, zijn voor studenten die per januari 2018 of later met hun studie bij Tio starten inbegrepen bij het collegegeld. Voor het bestellen kun je gebruik maken van de bestelmodule van Tio. Binnen de Nederlandstalige opleidingen kan het voorkomen dat er gebruik wordt gemaakt van Engelstalig studiemateriaal.
Digitale leeromgeving
Tio ondersteunt je digitaal via onder meer e-learning, Blackboard, Office 365, de digitale bibliotheek, e-mail, studiewijzers, een stagebedrijvendatabase en de Tio-app. Op de Tio-vestigingen is wifi en er zijn ook voorzieningen voor het live volgen van lessen, gastcolleges en tentamenvoorbereiding via webconferencing.
Er is 1 computer per 4,7 student, landelijk is dit 1 computer per 8 studenten. Tio is aangesloten bij SURF-spot, hier kan je als student met speciale onderwijskorting soft- en hardware aanschaffen. Op de vestigingen hangen informatieschermen met actueel nieuws en vertrektijden van treinen.
Huisvesting
Tio kan aankomende studenten doorverwijzen naar kamers van (oud-)studenten of organisaties voor studentenhuisvesting. In Amsterdam en Utrecht kan Tio aankomende studenten op beperkte schaal kamers aanbieden.
Sporten met korting
Tio heeft aandacht voor gezonde en fitte studenten. Als Tio-student kun je al vanaf € 9,95 per maand onbeperkt sporten. Via Bedrijfsfitness online sport je heel voordelig; zij onderhandelen voor jou om je de scherpste abonnementstarieven van Nederland te kunnen bieden. Je kunt kiezen uit één van de partners van BedrijfsFitnessOnline die je vindt op meer dan 1.000 locaties door heel Nederland. Kijk op bedrijfsfitnessonline.nl/tio voor een overzicht van alle clubs bij jou in de buurt en de tarieven.
Meer weergevenMinder weergeven