1. Home
  2. Nieuws
  3. Stage bij ABN AMRO Sustainable Banking

Stage bij ABN AMRO Sustainable Banking

Businessstudente Sophie van Sonsbeek loopt stage bij ABN AMRO: “De bank heeft veel impact op alles wat er in de wereld speelt, dus is het heel mooi om ervaring op te doen bij ABN AMRO Sustainable Banking. Wat ik bijzonder vond is dat ik enorm goed ben begeleid en met open armen ben ontvangen, terwijl het zo’n groot bedrijf is. “

Stakeholder dialoog

Ik werk tijdens mijn stage bij ABN AMRO aan twee projecten die allebei gerelateerd zijn aan stakeholder dialogen. Bij de eerste leer ik het stapsgewijs organiseren van een stakeholder dialoog: van het opstellen van een gastenlijst tot de inhoud en de logistieke organisatie. Het andere project gaan we met de jonge generatie in gesprek. Het belangrijkste voor mij is dat ik het beste uit deze ervaring heb gehaald, zoals hoe het is om te werken bij een grote bank en natuurlijk mijn professionele ontwikkeling.

Projectmanagement

"In het project waaraan ik werkte was mijn doel heel ambitieus. Ik heb geleerd dat je je doel soms moet bijstellen, maar ook hoe je de regie over een project houdt. Het idee waaraan ik werkte is heel toekomstgericht en innovatief en mogelijk is het nog te vroeg om het plan te implementeren. Desondanks stimuleerde mijn coach me er verder aan te werken, omdat het ontzettend waardevol is dat de eerste belangrijke stap in het transitieproces staat."

Corporate social responsiblity

“Ik heb vanuit mijn opleiding een goede basis meegekregen.” Het studieprogramma van de hbo-opleiding International Business Management is heel veelzijdig. Tijdens haar stage heeft Sophie heel gehad aan de vakken corporate communication, creative concept design, corporate social responsiblity en organizational behavior.

Excellentie stimuleren

“Mijn omgeving stimuleert mij enorm om het beste uit mezelf en mijn leerervaring bij de bank te halen. Ik heb geluk met twee ontzettend goede coaches. Ik krijg ruimte om mijn creativiteit in te zetten in de projecten die ik doe. Daarnaast krijg ik de ervaring en verantwoordelijkheid hoe je samen met verschillende partijen en belanghebbende zowel intern als extern een project opzet binnen de bank.

We hebben Sophie gevraagd hoe zij haar hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Goed
  • Hoe beoordeel je Tio? Goed

Volg Sophie op LinkedIn.

Lees meer over: beste studie, business, ratings, stage