Accreditatiepanel zeer positief over Hbo Rechten

Goed nieuws: het accreditatiepanel van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) is zeer positief over de nieuwe bacheloropleiding Hbo Rechten van Hogeschool Tio. Daarmee zijn de toekomstige rechtenstudenten op Tio verzekerd van kwalitatief goed onderwijs. Tio biedt de opleiding Hbo Rechten aan per september 2020.

Accreditatie voor bachelor

Het panel was erg positief over de bacheloropleiding Hbo Rechten; volgens hen zit de opleiding zeer goed in elkaar. Zo waren de panelleden onder de indruk van de sterke leerdoelen en het sterke curriculum, de ambities die zeer goed passen bij hbo’ers en de vormgeving van de opleiding: deze is strak en uniek, en helemaal passend in de Tio-huisstijl, aldus het panel. Ook op andere criteria is Tio positief beoordeeld.

Panel ook positief over Tio

Ook over Tio in het algemeen waren de panelleden alleen maar positief. Enkele punten die naar voren kwamen: strakke organisatie, goede kwaliteitszorg, praktijkgerichte docenten en een mooi 6-ogen-principe in toetsing. Over de motivatie van de Tio-docenten, de wil om de schouders eronder te zetten, was het panel zeer te spreken.

Definitief oordeel

De NVAO buigt zich de komende tijd over het rapport van het panel, dus het is nog even wachten op het definitieve oordeel. Tio gaat ervan uit dat de accreditatie met vlag en wimpel behaald gaat worden!

Over de accreditatie

De NVAO is een kwaliteitszorgorganisatie die de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen borgt. Nieuwe en bestaande opleidingen van zowel door de overheid bekostigde als particuliere hogescholen zoals Tio worden op onafhankelijke wijze beoordeeld. Wanneer een opleiding aan de door de overheid vastgestelde minimale kwalitatieve maatstaven voldoet, wordt door de NVAO een accreditatie toegekend. Dit door de NVAO toegekende keurmerk is zes jaar geldig.

Lees meer over: rechten