1. Home
  2. Nieuws
  3. “In het toerisme heeft een Engelstalige opleiding veel voordelen”

“In het toerisme heeft een Engelstalige opleiding veel voordelen”

Het volgen van een Engelstalige opleiding vormt voor sommigen misschien een drempel, maar niet voor eerstejaarsstudente International Tourism Management Deanne van Dijk. Zij zag er juist de voordelen wel van in – zeker in de internationaal georiënteerde reiswereld. “Mijn Engels is er zoveel op vooruit gegaan. Ik zou het iedereen aanraden!”

Kleinschaligheid en persoonlijke aandacht

Vanwege haar passie voor reizen en toerisme koos Deanne vorig jaar voor de opleiding International Tourism Management. Enthousiast vertelt ze: “Ik heb voor Tio gekozen vanwege de hoge kwaliteit van het onderwijs en de docenten uit de praktijk. Je merkt echt dat ze veel praktijkervaring hebben, dat is heel fijn. Daarnaast vind ik de persoonlijke aandacht prettig. Ik ben vaak snel afgeleid, dus dan zijn de kleine klassen erg fijn.”

Internationaal georiënteerd

Hoewel Tio Internationaal Toeristisch Management ook in het Nederlands aanbiedt, koos Deanne heel bewust voor de Engelstalige opleiding. “Zeker in de reiswereld heeft zo’n Engelstalige opleiding veel voordelen,” vertelt ze. “Je kunt je veel beter internationaal oriënteren en ook later heb je er veel profijt van. In het begin was het even wennen, maar het viel me erg mee. Ik zou het andere studenten ook zeker aanraden; mijn Engels is er zoveel op vooruit gegaan!”

De wereld ontdekken

Deze zomer loopt Deanne stage in Griekenland. “Ik mag gidsen op een boot en spreek de toeristen daarbij toe in verschillende talen. Zo’n stage is ontzettend leerzaam, omdat je veel meekrijgt van een andere cultuur. Het is overal weer anders. Ik heb er heel veel zin in!”

Na haar afstuderen
wil Deanne eerst veel reizen. “En daarna, over een jaar of tien, wil ik wat meer settelen en op kantoor werken. In het management, of als inkoper voor reizen bijvoorbeeld. Maar zo ver is het nog niet. Voorlopig wil ik eerst nog een heleboel van de wereld zien!”

Volg Deanne op LinkedIn.