1. Home
  2. Nieuws
  3. Marketingmanager op Curaçao

Marketingmanager op Curaçao

Hotel- en Eventmanagement-studente Fleur Lentjes vond vrij snel na haar afstuderen op de vestiging Hengelo een baan op Curaçao. Zij past in het beeld dat Tio-studenten vaak snel een baan vinden.

Wanneer en op welk onderwerp ben jij afgestudeerd?

“Onlangs ben ik afgestudeerd aan Hogeschool Tio in Hengelo op het onderwerp ‘Digital marketing’. Ik heb dat onderzoek gedaan voor een Evenementenbureau in Noord-Holland.”

Waar ben je nu aan het werk en wat is je functie?

“In oktober ben ik begonnen als assistent general manager en marketing manager bij het resort La assistent general manager en marketing manager bij het resort La Maya Beach Maya Beach gelegen op het prachtige eiland Curaçao! La Maya Beach is een kleinschalig resort, waar uiteraard kwaliteit en de gast centraal staan. Bij mijn functie komt veel kijken; boekingen verwerken, de communicatie met gasten voordat we ze daadwerkelijk als gast ontvangen, administratie, stagiaires begeleiden, de house keeping controleren, planningen maken, de marketing van het resort en ga zo maar door! Super afwisselend werk, dat is ook wat het voor mij zo leuk maakt. En in het algemeen is Curaçao als startpunt geen straf.”

Hoe komt je studie jou van pas in je huidige werk?

“Bijna de gehele opleiding komt nu terug tijdens mijn werk inclusief mijn afstudeeronderwerp, alleen de ‘eventkant’ iets minder. Maar er komen hier regelmatig bruidsparen voor een huwelijksreis waarvoor we een ‘extraatje’ organiseren om hun verblijf in het resort nog meer cachet te geven.”

Hoe zie jij je toekomst met het Tio-diploma in de achterzak?

De toekomst... Tja, wie weet wat die mij allemaal nog zal brengen. Ik ben benieuwd! In eerste instantie kijk ik aan hoe lang ik het werken bij La Maya Beach en op het eiland Curaçao leuk blijf vinden. Zodra die uitdaging voor mij weg is, is het tijd voor iets nieuws. Mijn droom is om ooit terug te gaan naar Malaga in Spanje. Hier heb ik toen ik 17 was een half jaar gewoond. Echter lijkt het mij een goed plan om na Curaçao, in Nederland of waar dan ook in de wereld, ervaring op te doen in een baan in de evenementenbranche en niet alleen in de hotellerie te werken, zodat ik een breed CV te bieden heb als ik op zeker moment weer van baan verwissel.”

Hoe kijk je in het algemeen terug op je Tio-tijd?

“Mijn drie jaar Tio was een leuke, gezellige en leerzame tijd.”

Heb je nog met veel voormalige medestudenten contact?

“Toevallig komt een oud klasgenootje van mij, Laura te Welscher, vrijdag aan op Curaçao om bij een ander resort te gaan werken. Zij komt ook bij mij wonen, super gezellig! Verder heb ik met nog een aantal mensen uit mijn oude klas contact, niet iedereen natuurlijk want ik ben hier vooral om te werken en zicht te krijgen op wat ik in de toekomst nog allemaal wil doen en bereiken.”

Volg Fleur op LinkedIn.

Lees meer over: alumni, manager, marketing