1. Home
  2. Nieuws
  3. Waarom particulier onderwijs?

Particulier onderwijs: wat is het en wat levert het je op?

Particulier onderwijs wordt niet bekostigd door de overheid. Dit betekent dat je het collegegeld zelf betaalt. Maar studeren aan een particuliere onderwijsinstelling zoals Hogeschool Tio levert je veel op en dankzij de hbo-studiefinanciering van DUO is Tio betaalbaar voor iedereen. Oud-student Selwin: “Als je bij Tio slaagt, is je diploma echt iets waard.”

Particulier = persoonlijk onderwijs

Het onderwijs van Tio is van hoge kwaliteit met persoonlijke aandacht voor iedere student. “Ik heb voor Tio gekozen vanwege de hoge kwaliteit van het onderwijs”, vertelt studente Deanne, die International Tourism Management studeert. “De persoonlijke aandacht vind ik prettig. Ik ben vaak snel afgeleid, dus dan zijn de kleine klassen erg fijn.”

Particulier = studeren op maat

Dankzij de persoonlijke aandacht kan Tio onderwijs op maat aanbieden. De docenten stimuleren studenten om te excelleren, ook als ze bijvoorbeeld al ondernemer zijn, of topsporter. “Ondanks mijn trainingsschema is de sport goed te combineren met mijn studie”, vertelt Daphne, die op hoog niveau schoonspringt. “Ik ben blij dat Tio zo goed meedenkt en dat er mogelijkheden zijn mijn rooster aan te passen.”

Particulier = docenten uit de praktijk

Tio-docenten zijn specialisten binnen hun vakgebied, het zijn professionals uit de praktijk. Praktijkverhalen vinden studenten altijd interessant, weet docent Carlo, die een jarenlange ervaring als international sales manager en export manager heeft. Carlo: “Natuurlijk moet je de theorie kennen, maar je wil vooral weten hoe het er in de praktijk aan toegaat. De kleinschaligheid is heerlijk; dankzij de kleine klassen zijn de studenten erg gemotiveerd. Er is veel ruimte voor interactie.” 

Particulier = snel studeren

Het persoonlijke en intensieve onderwijs maakt het mogelijk om versneld te studeren. Doordat je veel les hebt en in de zomer stage loopt, kun je in drie jaar je hbo-diploma halen en in één jaar je mbo4-diploma. “Het fasttrackprogramma heeft mijn doorzettingsvermogen een boost gegeven”, vertelt RTL-presentatrice Liselotte. Zij studeerde Hotelmanagement aan Tio Eindhoven. “Ik had een enorme drive om de opleiding binnen één jaar te halen.”

Particulier = betaalbaar voor iedereen

Het kwaliteitsonderwijs van Tio is betaalbaar voor iedereen. De hbo-studiefinanciering van DUO is toereikend om Tio te betalen. Ruim driekwart van de hbo-studenten betaalt de opleiding (deels) zelf en is daardoor extra gemotiveerd. “Studeren aan Tio is het geld zeker waard. Het staat goed op je cv, en je hebt daarnaast meer kennis en praktijkervaring”, zegt Hotel- en Eventmanagementstudent Flip. En in het mbo? “Ik betaal de helft van mijn opleiding zelf”, vertelt Justin, student Commercieel Business Management. “Ik heb hiervoor een lening bij DUO. Je krijgt er veel voor terug. Tio staat goed op je cv. Mensen zien dat en denken: ‘Die heeft potentie en heeft geïnvesteerd in zijn onderwijs.’ Dat is heel wat waard.”