1. Home
  2. Nieuws
  3. Hoogtepunten van de opleiding

Hoogtepunten van de opleiding Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess)

“Het is leuk bij Tio. De lessen zijn kleinschalig, praktijkgericht en doelgericht, het contact met docenten is heel gezellig en open”, vindt Tio-student Mark Iven. Hij volgt de opleiding Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess) aan Tio Eindhoven. Binnenkort begint hij aan een nieuw avontuur: stage bij KLM.

Mark is onlangs verhuisd van Gemert naar Haarlem. “In verband met mijn stage bij KLM. Ik ga onder meer passagiers inchecken in de vertrekhal, vragen beantwoorden en assisteren bij de incheckconsoles.” Via de studiecoach van Tio was er een voorselectie van studenten die mochten solliciteren bij luchtvaartmaatschappijen, legt Mark uit. En hij was een van de gelukkigen. “Ik ben heel blij dat ik bij KLM ga stagelopen!”

Flight Safety Training

Er zijn meer praktijkgerichte vakken waarover Mark enthousiast vertelt. “Heel veel hotelbezoeken natuurlijk, zoals het Pullman Eindhoven. Of de Open Schipholdag, waar grote hotels zich presenteren aan potentiële stagiairs. Dit studiejaar zijn we op studiereis geweest naar Krakau in Polen, waar we zelf in groepjes een stadtour organiseerden en uitvoerden. Allemaal mooie ervaringen, maar mijn hoogtepunten zijn mijn twee stages en natuurlijk de flight safety training. Ik wil graag steward worden en je maakt dan in het echt mee wat je in de lessen in theorie hebt geleerd: het brandblussen, de deuren openen in een noodsituatie, het gebruik van de glijbaan... Aan het eind kregen we een certificaat. We werden dus wel beoordeeld.”

Verantwoordelijkheid

Mark heeft het goed naar zijn zin op Tio. De lange lestijden zijn wellicht een nadeel, “maar dat wist ik van tevoren, dus dat zit me niet in de weg”, zegt hij. “Het is goed dat je veel praktijkervaring kunt opdoen. Mijn vorige stage, bij Grand Hotel Belle Vue in België, was ook al zo’n hoogtepunt. Het klikte goed met de familie die het hotel runt en ik had ontzettend veel vrijheid en verantwoordelijkheden. Na een week kreeg ik al de sleutel en mocht ik alles doen.”

Volg Mark op LinkedIn