1. Home
  2. Nieuws
  3. Combineer je topsport met je studie

Op Tio combineer je topsport met je studie

Sport je op hoog niveau en investeer je daar veel tijd en energie in, maar zou je ook graag een waardevol diploma halen? Kiezen hoeft niet meer! Dankzij de persoonlijke benadering kan Hogeschool Tio je naast je topsportprogramma een studieprogramma op maat aanbieden. “Docenten houden rekening met mijn trainingen en wedstrijden”, zegt student en topsporter Willem Meijer. 

Sporten én studeren

Een topsportcarrière combineren met een studie, waarbij je opleiding rekening houdt met jouw trainings- en wedstrijdschema: op Tio kan dat. Hotelmanagementstudent en autocoureur Willem Meijer: “Op mijn vorige school konden ze niet meewerken aan een topsportprogramma, daarom studeer ik nu aan Tio in Eindhoven. Hier wordt er wél goed mee omgegaan; de docenten houden rekening met mijn trainingen en wedstrijden. Zo is het goed te combineren.”

Programma op maat

Als topsporter maak je veel trainings- en wedstrijduren. Het is daarom fijn als je samen met je studiecoach kunt bekijken hoe je je studie het beste kunt indelen. Diverse Nederlandse topsporters volgen, mede dankzij de persoonlijke begeleiding, een studie aan Tio. Zoals bijvoorbeeld Fleur Kok, die in de hoofdklasse in Laren hockeyt: “Dankzij de topsportregeling kan ik de lessen van mijn studie International Business Management vaak zelf inplannen. Ook is bijvoorbeeld voor mij geregeld dat ik alle stages in Nederland kan lopen, om mij volledig op het hockey te kunnen richten.”

Waardevol diploma

Het combineren van een studie met een topsportcarrière vergt natuurlijk wel wat discipline en doorzettingsvermogen. Maar met een waardevol diploma in het vooruitzicht, weet je waarvoor je het doet. Student Rowen van de Mheen, die vorig jaar zilver won op het EK springen voor pony’s: “Ook al moet ik wat harder werken in het weekend, ik heb het er zeker voor over. Als ik hard werk, ben ik met twee jaar al klaar met mijn studie Commercieel Business Management!”

Lees meer over autocoureur Willem
Lees meer over hockeyster Fleur
Lees meer over ruiter Rowen
Lees meer over: maatwerk, topsport