Studenten praten mee over het Tio-beleid

“Ik vind het heel prettig om deel te nemen aan de opleidingscommissie”, zegt Hotel- en Eventmanagementstudent Henry Schouten. “Het is dé gelegenheid om vragen te stellen en je mening te geven.” De verschillende stafafdelingen van Tio en ook directeur Mark Duthler luisteren aandachtig naar de inbreng van de studenten. En vaak onderneemt Tio meteen actie.


“Als een stagebedrijf tevreden is over een Tio-student, wil hij het jaar erop vast weer een Tio-student hebben”, denkt tweedejaarsstudent International Business Management (Eindhoven) Aito Atzema. “Stuur me je idee ook per mail toe”, vraagt Mark Duthler hem geïnteresseerd. Atzema belooft dat hij zijn idee hoe stagebedrijven nog nauwer bij Tio kunnen worden betrokken, zal uitwerken en delen.


Opleidingscommissie werkt

De Keuzegids Hbo 2016 heeft Hogeschool Tio tot Beste kleine hogeschool uitgeroepen. Maar, Tio wil voortdurend verbeteren. De opleidingscommissie is daarvoor een belangrijk platform. Studenten uit alle opleidingen, jaren en vestigingen kunnen er hun mening delen met elkaar en met de vertegenwoordigers van Tio.

Zo is het aan de opleidingscommissie te danken dat doorstromers geen inschrijfgeld meer hoeven te betalen. Begin november kwamen ruim 40 studenten bijeen in Utrecht om mee te denken over het onderwijs, de marketing en de ICT van Tio.


Succes van Tio

Enkele aspecten die volgens de studenten doorslaggevend zijn voor het succes van Tio zijn de kleinschaligheid, de persoonlijke aandacht, de verbinding met de praktijk en de betaalbaarheid dankzij het nieuwe leenstelsel. ‘Tio heeft een herkenbare identiteit en geeft ook identiteit aan de student’, vindt hbo-student Bas Reutelingsperger bovendien.