1. Home
  2. Nieuws
  3. Ben jij de business- en financeprofessional van de toekomst?

Ben jij de business- en financeprofessional van de toekomst?

We gaan steeds meer richting een datagedreven samenleving. Dat vraagt om nieuwe vaardigheden. Bij de hbo-opleiding Financial Business Management van Tio word je opgeleid tot finance professional van de toekomst. Maak jij later het verschil met jouw analyses? En weet jij binnen topbedrijven wat er nodig is voor meer winst en betere bedrijfsresultaten? 

Na de opleiding Financial Business Management ben je helemaal klaar om je onmisbaar te maken in de (internationale) financiële wereld. Als finance professional ben je de spil in elke organisatie en vertaal je cijfers naar praktisch advies op managementniveau. Zakelijk succes inzichtelijk maken? Dat kun jij als geen ander. En ook handelen op de beurs kent voor jou geen geheimen. Domeincoördinator en docent Ron Baas vertelt over het studieprogramma én de mogelijkheden na de studie.  

Het werkveld in 

De financiële administratie voor een start-up inrichten, de leiding nemen over de financiële afdeling van een hotel, de bedrijfsprocessen van een bedrijf onderzoeken, inschatten hoe waardevol een overname kan zijn en onderzoek doen naar de data en algoritmes van bedrijven. Dankzij het praktijkgerichte onderwijs van de opleiding Financial Business Management doe je het allemaal. 

“De opleiding staat voor een groot deel in het teken van de praktijk”, vertelt Ron enthousiast. “Digitale innovatie gaat zo snel tegenwoordig. Het is binnen de wereld van big data, IT en ICT belangrijk om bij te blijven. Met actuele lesstof, gastcolleges van experts uit het werkveld, stages, studiereizen en leuke projecten voor echte bedrijven zorgen we dat onze studenten helemaal bij zijn.” 

Docenten uit de praktijk 

Waar je op Tio ook veel van kan leren: de docenten! “Alle docenten komen uit de praktijk en vaak staan we zelfs nog met een been in het werkveld. Zelf woonde en werkte ik bijvoorbeeld jarenlang in China, en momenteel ben ik nog actief in de value chain management. Over mijn ervaringen kan ik veel vertellen in de lessen; het geeft de lesstof verdieping. De studenten vinden dat leuk; het leidt tot veel interactie en leuke gesprekken in de les. Daar is bij Tio dankzij de kleine klassen en het persoonlijke onderwijs ruimte voor.” 

Veel vraag naar business professionals 

“Bij Financial Business Management word je opgeleid tot allround business professional, vervolgt Ron. “De mogelijkheden zijn heel breed. Behoefte aan goed opgeleide business professionals met financiële en bedrijfseconomische kennis is er eigenlijk binnen alle bedrijven en bedrijfstakken wel. In binnen- én buitenland. Denk aan functies als consultant, business controller, data-analist, operationeel manager of beleggingsadviseur. Je kan dan bijvoorbeeld werken bij multinationals, banken, investeringsmaatschappijen, luchtvaartmaatschappijen of overheidsinstanties. Of je start je eigen onderneming.” 

Streepje voor op de arbeidsmarkt 

“De wereld verandert snel, we gaan steeds meer richting een datamaatschappij. Er is veel vraag naar goede data-analisten en financieel deskundigen en dat wordt in de toekomst alleen maar meer”, zegt Ron tot slot. “Bovendien geloof ik dat Tio-studenten na hun studie, dankzij hun brede financiële en bedrijfseconomische kennis en ruime praktijkervaring, echt een streepje voor hebben op de arbeidsmarkt.”