"Binnen Tio zit hij goed op zijn plek"

Oud-stagiair Personeel en Organisatie (P&O) Mark van de Pol wist al na een paar weken werken bij Tio dat hij hier op zijn plek zit. “Aan Hogeschool Tio heb ik een fijne stageplek; de sfeer binnen dit bedrijf is heel toegankelijk.”

Ervaring in de breedte van het vak

Mark van de Pol is momenteel derdejaarsstudent Human Resource Management aan de HAN in Nijmegen en loopt bij Tio zijn meeloopstage van 10 maanden. “De bedrijven die via school werden aangeboden spraken me niet echt aan,” legt hij uit. “Dus ben ik buiten school om gaan zoeken. Deze vacature leek me wel wat, omdat ik in de volle breedte van het vak ervaring kan opdoen, in plaats van maar op één onderdeel.”

Afwisselende stage

Sinds februari werkt hij voor Tio als P&O-stagiair. “Ik werk aan ontzettend veel verschillende dingen. Zo maak ik momenteel een format voor een stafcontract, maar werk ik ook aan administratieve zaken of doe ik selectiegesprekken.” Wat hij het leukst vindt aan zijn werk? “Als P&O-medewerker heb je erg afwisselend werk. Het vak is sociaal maar ook zakelijk. Hierin moet je een balans vinden, omdat je zowel moet denken aan de belangen van de organisatie, als van de medewerker.”

Leerzaam

De P&O-stage binnen Tio is Mark zijn eerste stage. “Op school leer ik veel over de bedrijfskundige, strategische kant van het vak, maar in de praktijk zie ik dat het er toch wel weer anders aan toegaat. Hoewel er enerzijds veel overlap is met de lesstof, werk ik toch ook aan veel dingen die ik nog nooit had gedaan. Zo leer ik alleen maar meer!”

Durf initiatief te nemen

Wat de stagiair sowieso zeker weet: binnen Tio zit hij goed op zijn plek. “Tio is een fijne stageplek. Er hangt hier een toegankelijke sfeer: als ik iets wil vragen, is er altijd wel iemand bij wie ik terecht kan. Daardoor durf ik dingen zelf op te pakken en ook wat meer initiatief te nemen.”

Volg Mark op LinkedIn.