1. Home
 2. Commerciële Economie en Ondernemerschap

Commerciële Economie en Ondernemerschap

Hbo Bachelor Marketing, Sales & Communicatie 3 jaar

Commerciële Economie en Ondernemerschap

Beste opleiding Commerciële Economie van Nederland volgens de Keuzegids HboDe online marketingwereld is op zoek naar jou! Speel als ondernemende professional in op de (internationale) markt, en bedenk succesvolle campagnes voor bijvoorbeeld Coolblue. Na de opleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap weet je hoe je online en offline verkopen een flinke boost kunt geven, zowel in het MKB als voor een multinational.
Ga bijvoorbeeld aan de slag als accountmanager, (online) marketeer, communicatieadviseur of salesmanager. Of start je eigen onderneming!

Meer weten? Vraag vliegensvlug de studiegids aan

Past deze opleiding bij jou?

Tio’s hbo-opleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap met als extra aspect e-commerce oftewel online marketing. Passen de volgende eigenschappen bij jou? Ben jij:

 • Commercieel?

  Heb je gevoel voor commercie, weet jij wat verkoopt, ben je (graag) op de hoogte van de laatste (online) trends? Dan past de hbo-opleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap bij jou. Tijdens de opleiding leer je hoe je een onderneming winstgevend maakt met jouw commerciële inzicht.

 • Geïnteresseerd in de online wereld?

  Ben jij altijd online te vinden op je mobiel of laptop? Vraag jij je af hoe je het beste online verkopen kunt binnenhalen? En vind jij de impact van social media interessant? Perfect match! Je eigen digital start-up oprichten is onderdeel van het studieprogramma en ook het boosten van je online verkopen via bijvoorbeeld Google.

 • Ondernemend?

  Zie jij altijd en overal kansen? En altijd al de droom gehad om later een eigen bedrijf op te richten? Bij Commerciële Economie en Ondernemerschap ben je aan het juiste adres! Zo ga je in het tweede jaar werken aan een digital start-up. Bouw je eigen digitale onderneming op en schrijf een businessplan!

 • Salesgericht?

  Pitch jij het beste verkoopidee en laat jij de concurrentie ver achter je? Je sales skills worden ontwikkeld en op de proef gesteld tijdens o.a. de E-commerceweek en de finale van het project Digital start-up.

 • Creatief?

  Ben je creatief en kun je “out of the box” denken? Ga aan de slag met ontwikkelen van je eigen merk, van logo tot complete huisstijl.

 • Actiegericht?

  Steek je graag de handen uit de mouwen en neem jij vaak de leiding? Ontwikkel de ultieme zomeractie en geef de ijsverkoop van een bedrijf als Ola een boost. Zomaar een voorbeeld van een toekomstige opdracht.

 • Goed in nieuwe concepten bedenken?

  Hoe kun je meer websitebezoekers trekken voor een webshop? Of door middel van welk concept weet jij een (digitale) onderneming te laten groeien? Bij Commerciële Economie en Ondernemerschap leer je om out of the box te denken om met de beste nieuwe concepten te komen.

 • Social media-expert?

  De mogelijkheden van social media zijn oneindig. En er komen nog steeds nieuwe apps bij. Jij weet hoe je social media inzet voor campagnes en analyseert de impact. Ga je voor naamsbekendheid, leads of sales?

Herken jij jezelf in bovenstaande eigenschappen? Voor meer informatie bekijk je het studieprogramma. Of kom sfeer proeven en maak kennis met studenten en docenten van deze opleiding op de open dag. 

Commerciële Economie in 2 minuten

 • Dit is Commerciële Economie en Ondernemerschap
  Dit is Commerciële Economie en Ondernemerschap
 • Celine en Anouk lopen stage op de marketingafdeling van Grolsch
  Celine en Anouk lopen stage op de marketingafdeling van Grolsch
 • Stages bij Commerciele Economie
  Stages bij Commerciele Economie
 • Tio-student Thomas runt zijn eigen game bedrijf FruskyGames
  Tio-student Thomas runt zijn eigen game bedrijf FruskyGames
 • Projecten bij Commerciële Economie en Ondernemerschap
  Projecten bij Commerciële Economie en Ondernemerschap
 • Opleiding Commerciële Economie: carrière en baankansen
  Opleiding Commerciële Economie: carrière en baankansen
 • Branding: Wat is een merk?
  Branding: Wat is een merk?
 • Bekijk hoe een Marketing en Sales stage eruit kan zien
  Bekijk hoe een Marketing en Sales stage eruit kan zien

Beste opleiding Commerciële Economie

De Keuzegids hbo heeft Commerciële Economie en Ondernemerschap al acht jaar op rij benoemd tot beste hbo-opleiding Commerciële Economie. Ook scoort de opleiding al jarenlang de hoogste cijfers in de Nationale Studenten Enquête. En het Elsevier-onderzoek ‘Beste studies’ bekroont de opleiding met een gouden medaille.

Commercieel talent

Heb jij gevoel voor sales, ben je ondernemend en denk je out of the box? Benut je talenten en kies voor de hbo-opleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap. Je stelt marketingplannen op, ontwikkelt online campagnes, specialiseert je in e-commerce en sluit de beste deals.

Met je netwerk, heldere toekomst- visie en ondernemerschapsskills maak jij het verschil! In je eigen bedrijf, of voor een van de grote (internationale) spelers.

Waarom kiezen studenten voor Commerciële Economie en Ondernemerschap?

 1. Je studeert aan de beste Commerciële Economie-opleiding van Nederland (al 8 jaar op rij, Keuzegids Hbo).
 2. Je kunt bij Tio versneld studeren: hbo-bachelor in 3 jaar en hbo-ad in 2 jaar.
 3. Vanuit de arbeidsmarkt is er veel behoefte aan (online) marketeers.
 4. In kleine klassen van gemiddeld tien studenten heb je per week 24-26 contacturen.
 5. Door Tio's samenwerking met o.a. Thuiswinkel.org voldoet de opleiding aan de wensen van werkgevers in de (online-)marketingwereld.
 6. Meer dan de helft van de studie staat in het teken van de praktijk, zodat jij echt ervaring op kunt doen. 
 7. Bij Tio ben je geen nummer, er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en begeleiding. 

Na de studie

Je kunt veel kanten op met je hbo-diploma Commerciële Economie en Ondernemerschap. Wat dacht je bijvoorbeeld van sales executive bij een bedrijf als Nespresso of aan de slag als accountmanager bij Cola-Cola. Wil je weten wat je allemaal kunt worden? Bekijk dan hier je baankansen!

Bekijk jouw baankansen
Deze hbo-opleiding is door de NVAO geaccrediteerd. De bacheloropleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap (CROHO-nummer 30119) leidt je in drie of vier jaar op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Science (BSc). De opleiding is gebaseerd op het landelijk opleidingsprofiel Commerciële Economie. Het Associate degree-diploma Commerciële Economie & Ondernemerschap (CROHO-nummer 80171) kun je in twee jaar behalen. Na afronding van de opleiding ontvang je het felbegeerde getuigschrift van Hogeschool Tio.