Communicatie Hbo

Communicatie

Tio is de beste kleine hogeschool van Nederland volgens de Keuzegids HboBouw aan ijzersterke merk- en communicatiestrategieën en bedenk campagnes met aantrekkelijke, effectieve content. Na de hbo-opleiding Communicatie geef je merk- en communicatieadvies dat werkt, en weet je welke (digitale) media je inzet om jouw verhaal te vertellen. Binnen én buiten je organisatie.
Ga bijvoorbeeld aan de slag als communicatiespecialist, PR-adviseur, contentmanager of tekstschrijver. Of start je eigen onderneming!

Meer weten? Vraag vliegensvlug de studiegids aan

Past deze opleiding bij jou?

Tio’s hbo-opleiding Communicatie leidt je op tot allround communicatiespecialist. Passen de volgende eigenschappen bij jou? Ben jij:

 • Goed met tekst?

  Heb jij een vlotte pen, en vind je het leuk om pakkende teksten te schrijven? Na deze opleiding weet je hoe een goede tekst eruitziet, en schrijf je met gemak een persbericht, webtekst of posts voor social media.

 • Communicatief sterk?

  Kun jij helder communiceren, stel je de juiste vragen om tot de kern te komen en kun je ingewikkelde zaken simpel uitleggen aan je doelgroep? Die eigenschappen kun je goed gebruiken als communicatie-expert!

 • Overtuigend?

  Sta jij stevig in je schoenen, en weet je welke methodes je kunt gebruiken om mensen te beïnvloeden? Tijdens de Associate degree Communicatie & PR leer je hier alles over, zodat je met jouw communicatie succesvol je doelgroep overtuigt.

 • Geïnteresseerd in vormgeving?

  Ga jij altijd voor het beste ontwerp, en zie je het direct als er iets niet klopt aan een flyer? Leer welk design echt werkt om je doel te behalen.

 • Nieuwsgierig?

  Weet jij de juiste vragen te stellen en wil je het naadje van de kous weten? Leer tijdens de PR-week hoe je een interview voorbereidt, wat een goede mediaboodschap is en hoe je omgaat met lastige vragen.

 • Gek op media?

  Duik jij graag in de wereld van de media, en weet jij je weg online goed te vinden? Tijdens deze Associate degree leer je welke media je kunt inzetten voor welk doel, hoe je de pers naar je hand zet en hoe je de reputatie van je merk in de media kunt meten. Én beïnvloeden.

 • Geïnteresseerd in taal?

  Is taal zeg maar echt jouw ding? Mooi! Want taal heb je nodig in het vakgebied van communicatie en PR. Geschreven, gesproken, ondertiteld, vertaald: taal brengt jouw boodschap over.

 • Ondernemend?

  Zie jij jezelf al een eigen PR-bureau starten, of aan de slag gaan als freelancer? Tio leert je alle kneepjes van het ondernemersvak, zodat jij na je opleiding weet hoe bedrijven werken en aan de slag kunt met je eigen onderneming.

Herken jij jezelf in bovenstaande eigenschappen? is communicatie iets voor jou? Bekijk voor meer informatie het studieprogramma. Of kom sfeer proeven en maak kennis met studenten en docenten van deze opleiding op de open dag.

Hbo Communicatie in 2 minuten

Communicatie

Jij wil mensen bereiken, met ze in gesprek gaan en overtuigen. Jij bent nieuwsgierig naar goede reputaties, sterke merken en naar hoe je een boodschap écht laat landen. Leer hoe je het gedrag van jouw doelgroep beïnvloedt en hoe je jouw merk succesvol positioneert.

Alles wat bedrijven en merken doen vertelt een verhaal. Tijdens de opleiding Communicatie leer jij hoe je dit verhaal vertelt met frisse en aantrekkelijke content, precies afgestemd op jouw doelgroep. Hoe je door creatief te denken uitdagingen slim oplost. Online én offline. Via sociale media, brochuresof een innovatief idee voor een website. En altijd met een nieuwsgierige, ondernemende mindset, die je verder ontwikkelt tijdens je opleiding.

Waardevolle opleiding

Met Tio’s opleiding Communicatie ben je verzekerd van een waardevol diploma: Tio staat bekend om haar excellente onderwijskwaliteit. Dit blijkt onder meer uit de hoge scores die Tio’s opleidingen behalen in diverse rankings, zoals de Keuzegids hbo.

Waarom kiezen studenten voor hbo Communicatie?

 1. Je studeert aan de beste kleine hogeschool van Nederland (Keuzegids Hbo), die staat voor persoonlijk, excellent en ondernemend onderwijs.
 2. Je kunt bij Tio versneld studeren: hbo-bachelor in 3 jaar en hbo-ad in 2 jaar.
 3. De marketingcommunicatiesector is booming. Digitalisering en de veranderende wereld bieden genoeg uitdaging voor jou als communicatieprofessional.
 4. Je volgt interessante projecten, zo dompel je jezelf onder in de mediawereld en leer je meer over interviewen en branding van merken.
 5. Je specialiseert je in concepting: van idee tot ontwerp. Je ontwikkelt concepten, doet aan storytelling en denkt na over hoe je het onder de aandacht brengt.
 6. Door Tio's samenwerking met o.a. E-commerce Foundation sluit het studieprogramma naadloos aan bij de laatste trends en ontwikkelingen.
 7. Bij Tio ben je geen nummer, er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en begeleiding. 

Na de studie

Je kunt veel kanten op met je hbo-diploma Communicatie. Wat dacht je bijvoorbeeld van PR- of communicatieadviseur, accountmanager bij een bedrijf als Bol.com of ga aan de slag als contentmanager bij G-Star. Wil je weten wat je allemaal kunt worden? Bekijk dan hier je baankansen!

Bekijk jouw toekomstperspectief


Deze hbo-opleiding is door de NVAO geaccrediteerd. Deze bacheloropleiding Communicatie (CROHO-nummer 34405) leidt je in drie jaar of vier jaar op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Arts (BA). De opleiding is gebaseerd op het LOCO Landelijk Profiel (het Landelijk Overleg Communicatie Opleidingen). Na afronding van de opleiding ontvang je het felbegeerde getuigschrift van Hogeschool Tio.