1. Home
 2. Schoevers Executive Officemanagement

Schoevers Executive Officemanagement hbo

CROHO-nummer 34063/80007

In het kort

Schoevers-logoKlaar om jezelf onmisbaar te maken in het bedrijfsleven? Met de hbo-opleiding Executive Officemanagement van Schoevers houd jij je, als organisatieprofessional, bezig met plannen, organiseren en coördineren op hoog niveau.
Ga bijvoorbeeld aan de slag als officemanager, eventmanager of projectmanager binnen grotere organisaties of run je eigen afdeling.

Meer weten? Vraag vliegensvlug de studiegids aan

Past deze opleiding bij jou?

De hbo-opleiding Executive Officemanagement Schoevers leidt je op tot allround professional binnen grote organisaties en multinationals. Passen de volgende termen bij jou? Ben jij:

Een organisatietalent?

Coördineren en organiseren zit in je bloed. Jij vindt het leuk om alles in de puntjes te regelen. Een jaardag of afdelingsuitje voor alle medewerkers, een lunch voor 500 man of een managementoverleg met buitenlandse CEO's. Jij bent helemaal in je element! Het organiseren van evenementen leer je in de praktijk: tijdens de eventweek bedenk je een creatief concept voor een bedrijfsuitje van een echt bedrijf.

Graag de verbindende factor?

Als officemanager ben je een echt mensen-mens. Je bent sociaal, kan anderen op waarde schatten en kan goed en makkelijk relaties met collega's opbouwen. Jij zorgt voor een goede sfeer op de werkvloer en bent voor iedereen het aanspreekpunt.

Gedreven?

Als officemanager maak je het verschil dankzij je professionele en servicegerichte houding, eersteklas managementvaardigheden en brede kennis. Jij weet van aanpakken! Op jou kan de directie bouwen.

Flexibel en snel?

Je werkt in een dynamische wereld waarin je snel schakelt tussen uitdagende werkzaamheden als leidinggeven, events organiseren, projecten coördineren en deelnemen aan managementoverleggen. 

Goed in knopen doorhakken?

Als officemanager ben jij het aanspreekpunt op kantoor. Jij hebt er geen moeite mee, in welke situatie dan ook, om de knoop door te hakken. Maar naast dat je goed beslissingen kan nemen, ben je ook iemand die denkt in oplossingen. Voor jou geen uitdaging te groot. 

Veelzijdig?

Na de opleiding Executive Officemanagement Schoevers beschik je over de juiste expertise, uitstekende managementvaardigheden en relevante praktijkervaring voor een mooie carrière. Je bent breed opgeleid en kunt daardoor terecht in veel verschillende branches. Ga bijvoorbeeld aan de slag als officemanager, executive assistant, HRM-medewerker of personal assistant.

Communicatief sterk?

Jij weet hoe je een boodschap moet overbrengen. Een column in het personeelsblad, een slechtnieuwsgesprek, het vastleggen van het beleid of een brief naar alle medewerkers. Dankzij vakken als HRM en (zakelijke) communicatie leer jij de kneepjes van het communicatievak. 

Kritisch?

Ben jij kritisch op jezelf en anderen? Jij neemt de verantwoordelijkheid en neemt anderen mee in jouw plan. Samen werken jullie aan een project of opdracht, waarbij jij controleert op kwaliteit.

Herken jij jezelf in bovenstaande termen? Voor meer informatie bekijk je het studieprogramma. Of kom sfeer proeven en maak kennis met studenten en docenten van deze opleiding op de open dag. 

Executive Officemanagement in beeld

Dit is Schoevers Officemanagement
Dit is Schoevers Officemanagement
Stages bij de Schoeversopleiding Officemanagement
Beroepen na Schoevers Officemanagement
Projecten tijdens Schoevers Officemanagement
Schoevers studente Lisanne is de spin in het web tijdens haar stage bij MyOffice!

#organisatietalent

Als officemanager werk je aan de top binnen grotere organisaties of run je je eigen afdeling. Je maakt het verschil dankzij je professionele en servicegerichte houding, eersteklas managementvaardigheden en brede kennis. Op jou kan de directie bouwen. Je werkt in een dynamische wereld waarin je snel schakelt tussen uitdagende werkzaamheden als projecten coördineren, deelnemen aan managementoverleggen, events organiseren en leidinggeven. Bovendien ben jij het visitekaartje van het bedrijf.

Associate degree in 2 jaar

De hbo-opleiding Officemanagement kun je in 2 jaar afronden met een associate degree-diploma. En na je associate degree kun je in slechts 1 jaar je volledige bachelordiploma behalen! 
Het is natuurlijk ook mogelijk in om in één keer voor de bachelor te gaan en dit diploma in 3 of 4 jaar te behalen.

Wat is het verschil tussen een hbo-associate degree en een hbo-bachelor?

Het niveau van de associate degree-opleiding ligt tussen mbo4 en hbo-bachelor in.

 • De associate degree is een hbo-opleiding die 2 jaar duurt. Je behaalt 120 studiepunten (ECTS).
 • De bachelor is een hbo-opleiding die 3 of 4 jaar duurt. Je behaalt 240 studiepunten (ECTS).
 • Nadat je het associate degree-diploma hebt behaald, kun je ervoor kiezen om door te stromen naar de hbo-bachelor of je kunt meteen de arbeidsmarkt op.

Voltijd of deeltijd?

De hbo-opleiding Schoevers Officemanagement is een voltijdopleiding. Dat betekent dat je de hele week lessen hebt en naast je studie wellicht een bijbaantje hebt.

Bij Schoevers kan je opleiding Officemanagement ook als deeltijdopleiding volgen. Dat bekent dat je naast je opleiding ook een (volledige) baan hebt. Je hebt één dag of een aantal avonden per week les. 

Schoevers Officemanagement op Tio

Schoevers-logoHogeschool Tio is onderdeel van de Salta Group (voorheen NCOI Groep), en slaat de handen ineen met collega-opleider Schoevers!  
Hogeschool Tio biedt de voltijd hbo officemanagement-opleiding van Schoevers aan. Deze wordt op alle Tio-vestigingen aangeboden. En dat biedt voordelen! Zo profiteren alle studenten voortaan van één groot (internationaal) netwerk van Tio en Schoevers samen. Met een breder aanbod van opleidingen kunnen Tio-studenten meer kennis en inzichten met elkaar kunnen delen.

Behaal je Schoevers-diploma mét baangarantie

Nieuwe studenten die een voltijd hbo-opleiding van Schoevers gaan volgen, doen dat vanaf september 2020 op Tio. Zij profiteren dan, óók als Schoevers-student, van de voordelen van Tio’s persoonlijke, excellente en ondernemende onderwijs. Denk aan kleine klassen, docenten uit de praktijk en kleinschalige, sfeervolle vestigingen. Verder verandert er voor hen niets: ze staan ingeschreven bij Schoevers, volgen het Schoevers-studieprogramma en ontvangen, na afronding van hun opleiding, een Schoeversdiploma inclusief 100% baangarantie van Schoevers.

Ontdek meer

Studenten aan het woord

Maud Seignette | Schoevers-studente
“Over de twee jaar durende Associate degree was ik gelijk erg enthousiast. Ook
speelde de baangarantie een grote rol in mijn studiekeuze.”
Maud Seignette | Schoevers-studente
Zoë Munnik | Schoevers-studente
“Het studieprogramma vind ik erg goed. De vakken die ik krijg zijn erg nuttig voor later in het bedrijfsleven, zoals effectief zakelijk communiceren, projectmanagement en business English.”
Zoë Munnik | Schoevers-studente
Fleur Hermkens | Schoevers-studente
“Iedereen kent Schoevers; ik krijg daarom ook voorrang op banen binnen mijn vakgebied. Met een Schoeversdiploma kun je zeker bereiken wat je wilt!”
Fleur Hermkens | Schoevers-studente
Sylvana van Wanrooij | Schoevers-studente
“Twee stages, kleine klassen en persoonlijke begeleiding; voor mij is deze opleiding de perfecte kans om in twee jaar mijn diploma Officemanagement te halen”
Sylvana van Wanrooij | Schoevers-studente

Waarom kiezen studenten voor Executive Officemanagement by Schoevers?

 1. Met je diploma in Officemanagement kun je op veel plekken aan de slag. Veel (grote) bedrijven staan te springen om goede officemanagers!
 2. Je kunt bij Tio versneld studeren: hbo-bachelor in 3 jaar en hbo-ad in 2 jaar.
 3. Daag jezelf uit tijdens de projecten: leer hoe je je hoofd koel houdt in onverwachte situaties tijdens de No stressweek, organiseer een personeelsuitje en ga op internationale studiereis.
 4. Met een Schoevers-diploma behoor je tot de top van je vakgebied. Daarom biedt Schoevers baangarantie.
 5. Ga internationaal! Je kunt stage lopen in het buitenland, een semester studeren in het buitenland en gaat op internationale studiereis.
 6. Schoevers is bekend in het bedrijfsleven, daarom wordt vaak in vacatureteksten om 'een van Schoevers' gevraagd.
 7. Bij Tio ben je geen nummer, er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en begeleiding. 

Na de studie

Je kunt veel kanten op met je hbo-diploma Executive Officemanagement Schoevers. Wat dacht je bijvoorbeeld van projectmanager bij FonQ, officemanager bij een verzekeringsmaatschappij, executive assistant bij een advocatenkantoor of eventmanager bij een multinational. Bekijk dan hier je baankansen!

De bacheloropleiding Executive Officemanagement Schoevers1 (CROHO-nummer 34063) is door de NVAO geaccrediteerd en leidt je in drie of vier jaar op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Arts (BA). Na het succesvol afronden van deze opleiding ontvang je het Hbo Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Executive Officemanagement’ van accreditatiehouder Hogeschool Schoevers. Het Associate degreediploma Officemanagement Schoevers1 (CROHO-nummer 80007) kun je in twee jaar behalen.

 1. De opleiding Schoevers Officemanagement is de Schoeversopleiding Executive Officemanagement, uitgevoerd door Hogeschool Tio. Hogeschool Schoevers is de accreditatiehouder van deze opleiding. Na afronding van je opleiding ontvang je het felbegeerde Schoeversdiploma, inclusief de baangarantieregeling.