Schoevers Executive Officemanagement Hbo

Schoevers Officemanagement

Klaar om jezelf onmisbaar te maken in het bedrijfsleven? Met de hbo-opleiding Executive Officemanagement van Schoevers houd jij je bezig met organiseren, plannen en coördineren op hoog niveau, en organiseer je succesvolle business events.
Ga bijvoorbeeld aan de slag als officemanager, eventmanager of projectmanager binnen grotere organisaties of run je eigen afdeling.

Meer weten? Vraag vliegensvlug de studiegids aan

Past deze opleiding bij jou?

De hbo-opleiding Executive Officemanagement Schoevers leidt je op tot allround professional binnen grote organisaties en multinationals. Passen de volgende termen bij jou? Ben jij:

 • Een organisatietalent?

  Coördineren en organiseren zit in je bloed. Jij vindt het leuk om alles in de puntjes te regelen. Een jaardag of afdelingsuitje voor alle medewerkers, een lunch voor 500 man of een managementoverleg met buitenlandse CEO's. Jij bent helemaal in je element! Het organiseren van evenementen leer je in de praktijk: tijdens de eventweek bedenk je een creatief concept voor een bedrijfsuitje van een echt bedrijf.

 • Graag de verbindende factor?

  Als officemanager ben je een echt mensen-mens. Je bent sociaal, kan anderen op waarde schatten en kan goed en makkelijk relaties met collega's opbouwen. Jij zorgt voor een goede sfeer op de werkvloer en bent voor iedereen het aanspreekpunt.

 • Gedreven?

  Als officemanager maak je het verschil dankzij je professionele en servicegerichte houding, eersteklas managementvaardigheden en brede kennis. Jij weet van aanpakken! Op jou kan de directie bouwen.

 • Flexibel en snel?

  Je werkt in een dynamische wereld waarin je snel schakelt tussen uitdagende werkzaamheden als leidinggeven, events organiseren, projecten coördineren en deelnemen aan managementoverleggen. 

 • Goed in knopen doorhakken?

  Als officemanager ben jij het aanspreekpunt op kantoor. Jij hebt er geen moeite mee, in welke situatie dan ook, om de knoop door te hakken. Maar naast dat je goed beslissingen kan nemen, ben je ook iemand die denkt in oplossingen. Voor jou geen uitdaging te groot. 

 • Veelzijdig?

  Na de opleiding Officemanagement beschik je over de juiste expertise, uitstekende managementvaardigheden en relevante praktijkervaring voor een mooie carrière. Je bent breed opgeleid en kunt daardoor terecht in veel verschillende branches. Ga bijvoorbeeld aan de slag als officemanager, executive assistant, HRM-medewerker of personal assistant.

 • Communicatief sterk?

  Jij weet hoe je een boodschap moet overbrengen. Een column in het personeelsblad, een slechtnieuwsgesprek, het vastleggen van het beleid of een brief naar alle medewerkers. Dankzij vakken als HRM en (zakelijke) communicatie leer jij de kneepjes van het communicatievak. 

 • Kritisch?

  Ben jij kritisch op jezelf en anderen? Jij neemt de verantwoordelijkheid en neemt anderen mee in jouw plan. Samen werken jullie aan een project of opdracht, waarbij jij controleert op kwaliteit.

Herken jij jezelf in bovenstaande termen? Voor meer informatie bekijk je het studieprogramma. Of kom sfeer proeven en maak kennis met studenten en docenten van deze opleiding op de open dag. 

Executive Officemanagement in beeld

 • Dit is Schoevers Officemanagement
  Dit is Schoevers Officemanagement
 • Stages bij de Schoeversopleiding Officemanagement
  Stages bij de Schoeversopleiding Officemanagement
 • Schoevers Officemanagement: carrière en baankansen
  Schoevers Officemanagement: carrière en baankansen
 • Projecten tijdens Schoevers Officemanagement
  Projecten tijdens Schoevers Officemanagement
 • Schoevers studente Lisanne is de spin in het web tijdens haar stage bij MyOffice!
  Schoevers studente Lisanne is de spin in het web tijdens haar stage bij MyOffice!

Organisatietalent

Van midden- en kleinbedrijf tot multinationals: elk bedrijf heeft een executive officemanager nodig. Tijdens de Schoevers-opleiding leer je om te werken in een dynamische wereld waarin je snel schakelt: projecten coördineren, deelnemen aan management overleggen en beslissingen nemen namens de directie. Daarnaast werk je aan je professionele en persoonlijke ontwikkeling, zodat jij straks een succesrijk leven leidt én een kickstart aan je carrière geeft.

Een groot personeelsfeest organiseren, of een klantendag?
Op jou kan de directie bouwen. Want jij bent er eentje van Schoevers!

Waardevol Schoeversdiploma

Schoevers-logoDankzij de hbo-opleiding Schoevers Executive Officemanagement ben je verzekerd van een waardevol Schoeversdiploma. Je volgt de opleiding op Tio, de opleider die bekendstaat om persoonlijk, excellent en ondernemend onderwijs. Na je opleiding ben jij er eentje van Schoevers en weten bedrijven dat ze kwaliteit in huis halen: Schoevers is al meer dan 100 jaar een begrip!

Tio en Schoevers slaan de handen ineen

Lees wat de voordelen zijn van de samenwerking tussen Schoevers en Tio. En wat de baangarantie van Schoevers voor jou betekent.

Samenwerking Tio en Schoevers

Waarom kiezen studenten voor Executive Officemanagement by Schoevers?

 1. Met je diploma in Officemanagement kun je op veel plekken aan de slag. Veel (grote) bedrijven staan te springen om goede officemanagers!
 2. Je kunt bij Tio versneld studeren: hbo-bachelor in 3 jaar en hbo-ad in 2 jaar.
 3. Daag jezelf uit tijdens de projecten: leer hoe je je hoofd koel houdt in onverwachte situaties tijdens de No stressweek, organiseer een personeelsuitje en ga op internationale studiereis.
 4. Met een Schoevers-diploma behoor je tot de top van je vakgebied. Daarom biedt Schoevers baangarantie.
 5. Ga internationaal! Je kunt stage lopen in het buitenland, een semester studeren in het buitenland en gaat op internationale studiereis.
 6. Schoevers is bekend in het bedrijfsleven, daarom wordt vaak in vacatureteksten om 'een van Schoevers' gevraagd.
 7. Bij Tio ben je geen nummer, er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en begeleiding. 

Studenten aan het woord

“Over de twee jaar durende Associate degree was ik gelijk erg enthousiast. Ook
speelde de baangarantie een grote rol in mijn studiekeuze.”
Maud Seignette | Schoevers-studente
“Het studieprogramma vind ik erg goed. De vakken die ik krijg zijn erg nuttig voor later in het bedrijfsleven, zoals effectief zakelijk communiceren, projectmanagement en business English.”
Zoë Munnik | Schoevers-studente
“Iedereen kent Schoevers; ik krijg daarom ook voorrang op banen binnen mijn vakgebied. Met een Schoeversdiploma kun je zeker bereiken wat je wilt!”
Fleur Hermkens | Schoevers-studente
“Twee stages, kleine klassen en persoonlijke begeleiding; voor mij is deze opleiding de perfecte kans om in twee jaar mijn diploma Officemanagement te halen”
Sylvana van Wanrooij | Schoevers-studente

Na de studie

Je kunt veel kanten op met je hbo-diploma Executive Officemanagement Schoevers. Wat dacht je bijvoorbeeld van projectmanager bij FonQ, officemanager bij een verzekeringsmaatschappij, executive assistant bij een advocatenkantoor of eventmanager bij een multinational. Bekijk dan hier je baankansen!

Bekijk jouw toekomstperspectief

De bacheloropleiding Executive Officemanagement Schoevers1 (CROHO-nummer 34063) is door de NVAO geaccrediteerd en leidt je in drie of vier jaar op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Arts (BA). Na het succesvol afronden van deze opleiding ontvang je het Hbo Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Executive Officemanagement’ van accreditatiehouder Hogeschool Schoevers. Het Associate degreediploma Officemanagement Schoevers1 (CROHO-nummer 80007) kun je in twee jaar behalen.

 1. De opleiding Schoevers Officemanagement is de Schoeversopleiding Executive Officemanagement, uitgevoerd door Hogeschool Tio. Hogeschool Schoevers is de accreditatiehouder van deze opleiding. Na afronding van je opleiding ontvang je het felbegeerde Schoeversdiploma, inclusief de baangarantieregeling.