1. Home
  2. Hotel- en Eventmanagement
  3. Beste studie

Hotel- en Eventmanagement hbo

8 jaar (niet op rij)CROHO-nummer 34118

Waarom kiezen voor Hotel- en Eventmanagement?

Waarom kiezen voor Hogeschool Tio en de opleiding Hotel- en Eventmanagement? Omdat de hotel- en eventwereld staat te springen om goed opgeleide managers zoals jij. En omdat deze hbo-opleiding voor het zevende jaar is uitgeroepen tot beste hotelschool van Nederland (Keuzegids).

Hieronder lees je waarom studenten voor deze unieke Hotelschoolopleiding bij Hogeschool Tio kiezen.

Beste hotelschool van Nederland

Beste hotelschool van NederlandDe Keuzegids Hbo 2021 heeft Tio voor het zevende jaar uitgeroepen tot beste hotelschool van Nederland.
De Keuzegids schreef daarover:

  • "Als we de studenten moeten geloven, zijn de particuliere opleidingen stuk voor stuk goud waard. De onderwijskwaliteit is er tiptop in orde.” 

Daarnaast krijgt de opleiding in de Nationale Studenten Enquête de laatste jaren acht keer de hoogste cijfers en ook in het Elsevier-onderzoek ‘Beste studies’ behaalt HEM hoge scores. De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO), die alle instellingen in het hoger onderwijs beoordeelt, waardeerde de opleiding met een ‘goed’, wat betekent dat Tio een voorbeeld is voor andere opleiders.

  • Studente Claire: “Ik koos voor een Tio-opleiding vanwege het kleinschalige en persoonlijke karakter van de school en de mogelijkheid tot versneld studeren. Alle vakken zijn direct gericht op de praktijk. Ook de docenten komen uit de praktijk. Dit heeft ook tijdens mijn stage zeker een meerwaarde gehad.”
  • Studente Eveline: “Als student van Tio ben je heel erg gewild. Recruiters kijken nu al op mijn LinkedIn-pagina. Doordat de klassen kleiner zijn dan op andere hogescholen kun je de tijd nemen als je extra uitleg nodig hebt; je krijgt veel persoonlijke aandacht.”
  • Student Thijs Glaap: “Hogeschool Tio is een prettige school met veel mogelijkheden, zowel in Nederland als in het buitenland. Je krijgt er goede begeleiding in kleine klassen van enthousiaste docenten uit de praktijk.”

    Bron: Keuzegids Hbo

Specialisatie eventmanagement

Eventmanagement en hotellerie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De opleiding Hotel- en Eventmanagement is de klassieke hogere hotelschool, aangevuld met eventmanagement.

Internationaal

De opleiding Hotel- en Eventmanagement biedt veel mogelijkheden om internationaal ervaring op te doen. Je volgt meerdere studieonderdelen in het buitenland. In het derde jaar ga je op internationale studiereis.

Samenwerking met de branche

Tio werkt nauw samen met brancheverenigingen en netwerkorganisaties, zoals HotelloTOP, IDEA, Ecommerce Foundation, Eventbranche, Genootschap voor Eventmanagers en Koninklijke Horeca Nederland. Je studie sluit dus altijd aan bij de laatste trends en ontwikkelingen.

Hoogwaardig diploma

Tio borgt de kwaliteit en het eindniveau van het onderwijs uitstekend. Zo ben je verzekerd van een waardevol diploma. Een diploma dat zeker 73% van de eerstejaars Hotel- en Eventmanagementstudenten behaalt. Landelijk is dat 68%. Studenten Hotel- en Eventmanagement staan bekend om hun inzet en uitstekende communicatieve vaardigheden.

Breed inzetbaar

Het Hotelschooldiploma is ook waardevol buiten de hotelbranche. Je wordt opgeleid tot professional met gevoel voor dienstverlening en daar is ook in andere sectoren veel vraag naar. Zo’n 50% van de alumni werkt in andere bedrijfstakken, bijvoorbeeld in de consultancy of de financiële sector.

Leren door doen

Zo'n 60% van de opleiding Hotel- en Eventmanagement staat in het teken van de praktijk: projecten en praktijkvakken. Bovendien krijg je les van docenten uit de praktijk, loop je twee stages en kun je kiezen voor een praktijkgerichte minor.


Wonen waar je wilt

Meerdere hotelscholen verplichten je intern te wonen. Van Tio mag je wonen waar je wilt en hoef je je kamer niet te delen.

Tio-hotelschoolstudenten

Tio-studente Romy van Hiel loopt stage bij het Amster Interncontinental hotel

Specialisatie e-commerce

Het aandeel online bestedingen in de evenementen- en hotelbranche is de afgelopen jaren flink gestegen, en de verwachting is dat dit blijft stijgen. E-commerce speelt daarom een belangrijke rol binnen de opleiding Hotel- en Eventmanagement.

Veel begeleiding

Gemiddeld heb je zo’n 26 tot 28 contacturen per week, met uitzondering van het laatste jaar, waarin je afstudeert. Dankzij de kleine klassen krijg je veel persoonlijke aandacht. Ook bij projecten krijg je uitstekende begeleiding. De NVAO beoordeelt de begeleiding als ‘excellent’.

Kleine klassen

Je volgt de theorielessen met maximaal zo’n 16 studenten en praktijklessen met 10. Het gewogen gemiddelde voor Hotel- en Eventmanagement over het studiejaar 2019-2020 is 13 studenten per les.

Snel studeren

Behaal in slechts drie jaar je hbo-bachelordiploma en in twee jaar je Associate degree. Heb je vwo als vooropleiding? Dan kan je het hbo-bachelordiploma zelfs in 2,5 jaar behalen.

Interessante projecten

Je runt tijdens de Hotel- en eventweek een week lang een hotel met je medestudenten. Daarnaast strijd je mee in de Eventweek, waarbij je met je team een concept bedenkt voor een bedrijf. Ook speel je een hotelsimulatiegame, schrijf je een ondernemingsplan bij het project Food & beverage management en ga je op internationale studiereis.

Keuzevrijheid

Je kunt 42% van de inhoud van je opleiding zelf bepalen: je stageplek, je rol bij projecten, de minor die bij je past en je afstudeerthema.

Nederlands- en Engelstalig

Je kunt Hotel- en Eventmanagement niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Engels volgen aan Tio Amsterdam en Tio Utrecht.

Lesgarantie

Lessen die uitvallen worden gegarandeerd ingehaald.

Deze Tio-opleiding scoort een 4,6 uit 5 op basis van 60 beoordelingen.