1. Home
  2. Hotel- en Eventmanagement
  3. Beste studie

Hotel- en Eventmanagement hbo

Hbo topopleiding 2017CROHO-nummer 34118

Waarom kiezen voor Hotel- en Eventmanagement?

Waarom kiezen voor Hogeschool Tio en de opleiding Hotel- en Eventmanagement? Omdat de hotel- en eventwereld staat te springen om goed opgeleide managers zoals jij. En omdat deze hbo-opleiding voor het vierde jaar op rij is uitgeroepen tot beste hotelschool van Nederland (Keuzegids).

Hieronder lees je waarom studenten voor deze unieke Hotelschoolopleiding bij Hogeschool Tio kiezen.

Beste hotelschool van Nederland

Keuzegids topopleiding 2017De Keuzegids Hbo 2017 heeft Tio voor het vierde jaar op rij uitgeroepen tot beste hotelschool van Nederland.
Tio’s opleiding Hotel- en Eventmanagement is met 92 punten de beste Hogere Hotelschool. De Keuzegids hbo 2017 schrijft hierover: “Het programma is van hoog niveau en sluit naadloos aan op de toetsing. Ook algemene vaardigheden, zoals een kritische houding ontwikkelen en analytisch denken, worden er gestimuleerd.”

Student Thijs Glaap: “Hogeschool Tio is een prettige school met veel mogelijkheden, zowel in Nederland als in het buitenland. Je krijgt er goede begeleiding in kleine klassen van enthousiaste docenten uit de praktijk.”

Bron: Keuzegids Hbo

Specialisatie eventmanagement

Eventmanagement en hotellerie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De opleiding Hotel- en Eventmanagement is de klassieke hogere hotelschool, aangevuld met eventmanagement.

Internationaal

De opleiding Hotel- en Eventmanagement biedt veel mogelijkheden om internationaal ervaring op te doen. Alle studenten volgen één of meerdere studieonderdelen in het buitenland. In het derde jaar ga je daarnaast op internationale studiereis.

Samenwerking met de branche

Tio werkt nauw samen met brancheverenigingen en netwerkorganisaties  zoals INCH, HotelloTOP, IDEA, Genootschap voor Eventmanagers en Eventbranche om ervoor te zorgen dat het studieprogramma is aangepast aan de laatste trends en ontwikkelingen.

Hoogwaardig diploma

Tio borgt de kwaliteit en het eindniveau uitstekend, zo ben je verzekerd van een waardevol diploma. Een diploma dat zeker 73% van de eerstejaars Hotel- en Eventmanagementstudenten behaalt. Landelijk is dat 65%. Studenten Hotel- en Eventmanagement staan bekend om hun inzet en uitstekende communicatieve vaardigheden.

Breed inzetbaar

Het Hotelschooldiploma is ook waardevol buiten de branche. Je wordt opgeleid tot young professional met gevoel voor dienstverlening en je bent daardoor breed inzetbaar in diverse bedrijfstakken. Ongeveer de helft van de afgestudeerden is werkzaam in dienstverlening buiten de branche, bijvoorbeeld in de consultancy of in het bank- en verzekeringswezen.

Leren door doen

Bijna 60% van de opleiding Hotel- en Eventmanagement staat in het teken van de praktijk: projecten en praktijkvakken. Bovendien krijg je les van docenten uit de praktijk, loop je twee stages en kun je kiezen voor een praktijkgerichte minor.

Verdeling onderwijstijd Hotel- en Eventmanagement

Wonen waar je wilt

Meerdere hotelscholen verplichten je intern te wonen. Van Tio mag je wonen waar je wilt en hoef je je kamer niet te delen.

Tio-hotelschoolstudenten

Enthousiaste hotelschoolstudenten van Tio

Specialisatie e-commerce

De evenementen- en hotelbranche staan in de top tien van branches met het grootste aandeel online bestedingen in Nederland. E-commerce speelt daarom een belangrijke rol binnen de opleiding Hotel- en Eventmanagement.

Veel begeleiding

Gemiddeld heb je zo’n 27 tot 29 contacturen per week, met uitzondering van het laatste jaar, waarin je afstudeert. Dankzij de kleine klassen krijg je veel persoonlijke aandacht. Ook bij projecten krijg je uitstekende begeleiding, de uren hiervoor vind je terug op je rooster. Daarnaast kun je kiezen voor huiswerkbegeleiding.

Kleine klassen

Je volgt de theorielessen met maximaal zo’n 18 studenten en praktijklessen met 10. Het gewogen gemiddelde voor Hotel- en Eventmanagement over het studiejaar 2015-2016 was – over alle vestigingen gemeten – 12 studenten per les.

Snel studeren

Je kunt je hbo-diploma in slechts drie jaar halen. Hiervoor moet je uiteraard veel tijd en energie in je studie steken. Ook in de zomer, want dan loop je stage.

Keuzevrijheid

Tijdens de opleiding mag je veel zelf beslissen: waar ga je stage lopen, wat wordt je rol bij de projecten, welke minor past bij je en op welk onderwerp studeer je af?

Nederlands- en Engelstalig

Je kunt Hotel- en Eventmanagement niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Engels volgen aan Tio Amsterdam en Tio Utrecht.

Lesgarantie

Lessen die uitvallen worden gegarandeerd ingehaald.

Kleine, sfeervolle vestigingen

Tio is een landelijke organisatie met kleine vestigingen. De docenten en staf zijn gemakkelijk te benaderen, iedereen kent elkaar en er hangt een goede sfeer. Bij Tio ben je geen nummer. De docenten en studenten kennen je bij naam.

Ja, ik accepteer cookies om optimaal van de mogelijkheden van Hogeschool Tio gebruik te kunnen maken. Accepteer cookies