1. Home
  2. Hotel- en Eventmanagement
  3. Beste studie

Hotel- en Eventmanagement hbo

5 jaarCROHO-nummer 34118

Waarom kiezen voor Hotel- en Eventmanagement?

Waarom kiezen voor Hogeschool Tio en de opleiding Hotel- en Eventmanagement? Omdat de hotel- en eventwereld staat te springen om goed opgeleide managers zoals jij. En omdat deze hbo-opleiding voor het vijfde jaar op rij is uitgeroepen tot beste hotelschool van Nederland (Keuzegids).

Hieronder lees je waarom studenten voor deze unieke Hotelschoolopleiding bij Hogeschool Tio kiezen.

Beste hotelschool van Nederland

Topopleiding volgens Keuzegids Hbo 2018De Keuzegids Hbo 2018 heeft Tio voor het vijfde jaar op rij uitgeroepen tot beste hotelschool van Nederland.
De Keuzegids hbo 2018 schrijft over de hoge scores van particuliere instellingen: “Als we de studenten moeten geloven, zijn de particuliere opleidingen stuk voor stuk goud waard. De onderwijskwaliteit is er tiptop in orde.” 

Student Thijs Glaap: “Hogeschool Tio is een prettige school met veel mogelijkheden, zowel in Nederland als in het buitenland. Je krijgt er goede begeleiding in kleine klassen van enthousiaste docenten uit de praktijk.”

Student Flip: “Tio staat goed op je cv en je hebt daarnaast meer kennis en (praktijk)ervaring. Ik merk het nu al; ik hield laatst tijdens een open dag een presentatie en werd naderhand al direct aangesproken door een bedrijf dat interesse in me had. Je hebt toch een voordeel als Tio-student.” 

Bron: Keuzegids Hbo

Specialisatie eventmanagement

Eventmanagement en hotellerie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De opleiding Hotel- en Eventmanagement is de klassieke hogere hotelschool, aangevuld met eventmanagement.

Internationaal

De opleiding Hotel- en Eventmanagement biedt veel mogelijkheden om internationaal ervaring op te doen. Je volgt één of meerdere studieonderdelen in het buitenland. In het derde jaar ga je op internationale studiereis.

Samenwerking met de branche

Tio werkt nauw samen met brancheverenigingen en netwerkorganisaties  zoals HotelloTOP, IDEA, Genootschap voor Eventmanagers, Thuiswinkel.org en Koninklijke Horeca Nederland. De studie is zo altijd aangepast aan de laatste trends en ontwikkelingen.

Hoogwaardig diploma

Tio borgt de kwaliteit en het eindniveau uitstekend. Zo ben je verzekerd van een waardevol diploma. Een diploma dat zeker 73% van de eerstejaars Hotel- en Eventmanagementstudenten behaalt. Landelijk is dat 65%. Studenten Hotel- en Eventmanagement staan bekend om hun inzet en uitstekende communicatieve vaardigheden.

Breed inzetbaar

Het Hotelschooldiploma is ook waardevol buiten de branche. Je wordt opgeleid tot professional met gevoel voor dienstverlening en je bent daardoor breed inzetbaar in diverse bedrijfstakken. Ongeveer de helft van de afgestudeerden is werkzaam in andere bedrijfstakken, bijvoorbeeld in de consultancy of in de financiële sector.

Leren door doen

Zo'n 60% van de opleiding Hotel- en Eventmanagement staat in het teken van de praktijk: projecten en praktijkvakken. Bovendien krijg je les van docenten uit de praktijk, loop je twee stages en kun je kiezen voor een praktijkgerichte minor.

Verdeling onderwijstijd Hotel- en Eventmanagement

Wonen waar je wilt

Meerdere hotelscholen verplichten je intern te wonen. Van Tio mag je wonen waar je wilt en hoef je je kamer niet te delen.

Tio-hotelschoolstudenten

Enthousiaste hotelschoolstudenten van Tio

Specialisatie e-commerce

De evenementen- en hotelbranche staan in de top tien van branches met het grootste aandeel online bestedingen in Nederland. E-commerce speelt daarom een belangrijke rol binnen de opleiding Hotel- en Eventmanagement.

Veel begeleiding

Gemiddeld heb je zo’n 28 tot 30 contacturen per week, met uitzondering van het laatste jaar, waarin je afstudeert. Dankzij de kleine klassen krijg je veel persoonlijke aandacht. Ook bij projecten krijg je uitstekende begeleiding. Daarnaast kun je kiezen voor studiecoaching.

Kleine klassen

Je volgt de theorielessen met maximaal zo’n 16 studenten en praktijklessen met 10. Het gewogen gemiddelde voor Hotel- en Eventmanagement over het studiejaar 2016-2017 was – over alle vestigingen gemeten – 12 studenten per les.

Snel studeren

Je kunt je hbo-diploma in slechts drie jaar halen. Hiervoor moet je uiteraard veel tijd en energie in je studie steken. Ook in de zomer, want dan loop je stage.

Interessante projecten

Tijdens de opleiding run je tijdens de Hotel- en eventweek een week lang een hotel met je medestudenten. In het tweede jaar strijd je mee in de  eventgame, waarbij je in een team een concept bedenkt voor een bedrijf of goed doel.

Keuzevrijheid

Tijdens de opleiding mag je veel zelf beslissen: waar ga je stage lopen, wat je rol wordt bij de projecten, welke minor bij je past en op welk onderwerp je afstudeert. 

Nederlands- en Engelstalig

Je kunt Hotel- en Eventmanagement niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Engels volgen aan Tio Amsterdam en Tio Utrecht.

Lesgarantie

Lessen die uitvallen worden gegarandeerd ingehaald.