1. Home
  2. Over Tio
  3. Goede start met o.a. Thérèse Boer en Chris Zegers

Goede start met o.a. Thérèse Boer en Chris Zegers

Honderden eerstejaars Tio-studenten vullen eind augustus de gangen en zalen van congrescentrum de Reehorst. Er staat ze een dag vol gastcolleges van inspirerende sprekers uit hun vakgebieden te wachten. Lees hier van een aantal sprekers wat zij de studenten meegeven tijdens hun college.

Het eerste advies dat de studenten in hun zak kunnen steken, komt van onze Tio-directeur: “Een dag heeft 24 uur. Als je 8 uur besteedt aan Tio en 8 uur slaapt, heb je 8 uur over voor jezelf. Op die manier kan iedereen Tio halen.”

Snel aanpassen
Alle hbo-studenten starten de dag met een gastcollege van expert in e-marketing en distance selling Cor Molenaar, die de snelheid laat zien waarmee digitale ontwikkelingen plaatsvinden. “Niemand weet wat de toekomst gaat brengen, maar jongeren kunnen zich wel het snelst aanpassen”, zegt hij.


e-marketing en distance selling Cor Molenaar

Op bezoek bij Google
De studenten E-commerce Marketing Sales krijgen daarna onder andere een gastcollege van Henk Wolbers van Google. Ze gaan met hem op een reis door de tijd als hij de nu al rijke historie van Google bespreekt. Wolbers speelt ook een quiz met de studenten, de twee winnaars mogen op bezoek in het Googlekantoor op de Zuidas in Amsterdam. 

Gastvrijheid volgens Thérèse Boer
Na het gastcollege van Thérèse Boer (De Librije) verzucht een studente Hotel- en Eventmanagement: “Ik heb er een nieuw rolmodel bij. Echt fantastisch!” De ultieme tip van de succesvolle zakenvrouw aan de jonge hospitality-studenten? “Probeer te begrijpen wat de gast wil. Onze kracht is om gasten op juiste manier te benaderen. Dat moet je gaan aanvoelen.”

Thérèse Boer (De Librije)

Keuzes volgens Chris Zegers
De studenten Internationaal Toeristisch Management en Steward(ess) Receptionst(e) Host(ess) worden getrakteerd op het bruisende en humoristische gastcollege van Chris Zegers. “Ga voor wat je energie geeft”, adviseert hij de studenten. “Niet wat het meeste geld oplevert. Als je eenmaal aan iets begint, zet er dan je tanden in!” Na zijn college stappen er gauw een aantal studenten op hem af om nog wat vragen te kunnen stellen. “Voor studenten spreken is het leukst”, vertelt Zegers later. “Zeker als er naderhand nog een aantal enthousiast op je afkomen.”

Bart Eskamp (reiskundig.nl) geeft de toerismestudenten ook een gastcollege. Hij wijst op het belang van persoonlijke verkoop: “Ondanks alle digitale ontwikkelingen, blijft toerisme mensenwerk.”

Chris Zegers

Ambitie loont
Wouter de Vries, bekend van het boek ‘Dienstenmarketing’, geeft de studenten International Business Management een inspirerende en humorvolle introductie op marketing. Wat hij de studenten wil meegeven? “Als je ambitieus bent, kun je bereiken wat je wilt. Prent je eerst in je hersenen en je hart in dat je goed bent, dan word je ook goed.”

Nieuwe oplossingen
Financieel journalist en ondernemer Marco Groot vertelt tijdens zijn gastcollege: “Jonge mensen zien mogelijkheden en nieuwe oplossingen.” In de zaal zitten meerdere studenten die al concrete plannen hebben voor te starten ondernemingen. “Stuur je ondernemingsplan vooral naar me op, wees niet verlegen”, zegt Groot.

Financieel journalist en ondernemer Marco de Groot

Passie voor ondernemerschap
De studenten Commercieel Business Management krijgen een presentatie van ondernemer Gert Meekens, die vertelt dat je als zelfstandig ondernemer passie moet hebben. “Om te kunnen slagen, moet je het heel graag willen en heel leuk vinden.” Uit de reacties in de zaal blijkt dat er nogal wat studenten zitten die ooit een eigen bedrijf willen starten. “Vergeet dit netwerk ook niet, je medestudenten zijn heel belangrijk voor je.”

ondernemer Gert Meekens

Start van het studiejaar bij Hogeschool Tio

Start van het studiejaar bij Hogeschool Tio

Start van het studiejaar bij Hogeschool Tio