1. Home
  2. Over Tio
  3. Inspirerende kick-off dag

Inspirerende kick-off dag

De jaarlijkse Kick-off dag is hét teken dat het nieuwe studiejaar officieel begonnen is. Netjes in pak arriveerden alle studenten van de vijf vestigingen ’s morgens bij Congrescentrum ReeHorst in Ede. Tio staat voor praktijkgericht leren en dus wachtte de studenten een dag vol inspirerende gastcolleges van professionals uit de hotel-, event-, toerisme-, business- en e-commercebranche.

De studenten Hotel- en Eventmanagement en Hotelmanagement kregen onder meer een gastcollege van Frank Lindner van Food Inspiration. Daarin leerden zij alles over de laatste trends en nieuwste concepten binnen de foodbranche. Dat dit gastcollege in de smaak viel, bleek wel uit de reacties:

“De spreker van Food Inspiration vond ik erg interessant en inspirerend, hij liet vette concepten zien”.

Ook op het programma van de studenten Hotel- en Eventmanagement stond een boeiend college van Erwin van Lambaart, eigenaar van zijn eigen evenementenbureau en organisator van SAIL Amsterdam. Niet alleen studenten zijn enthousiast over de Kick-off dag:

Erwin van Lambaart: “Het was opnieuw een groot plezier om dit gastcollege te verzorgen”.
P:\Documenten\WebHare_files\20150826_nieuwsberichtKickoff\Kickoff12.jpg

Max Raaijmakers van ABN-AMRO MeesPierson mocht de studenten Internationaal Business Management en Commercieel Business Management een inkijk geven in financiële wereld. Daarin verwerkte hij veel van zijn persoonlijke ervaringen en dat werd gewaardeerd door de aanwezige studenten:
“Ik vond het gastcollege van ABN AMRO het leukst omdat hij veel met het publiek bezig was en persoonlijke verhalen vertelde”.

De kersverse Tio-studenten van de nieuwe studierichting E-commerce Marketing Sales leerden pas echt wat praktijkgericht onderwijs bij Tio in houdt. Zij schoven namelijk aan bij een workshop Google Adwords van Bob van de Vooren van adviesbureau SoetHart. Kennis die direct in de praktijk kan worden toegepast.

P:\Documenten\WebHare_files\20150826_nieuwsberichtKickoff\Kickoff10.jpg

De studenten van de richtingen Internationaal Toeristisch Management en Steward(ess), Receptionist(e), Host(ess) mochten in de grote theaterzaal plaats nemen voor een college van de altijd energieke Chris Zegers. Zijn belangrijkste boodschap: “Vraag jezelf af; wat geeft je energie en wat kost je energie? Ga voor datgene wat je energie geeft!”

Een mooie afsluiting van een inspirerende Kick-off dag 2015. Vol nieuwe ideeën, motivaties en ambities keerden de studenten weer huiswaarts.