1. Home
  2. Studeren bij Tio
  3. 5 redenen om in januari te starten met een opleiding bij Tio

5 redenen om in januari te starten met een opleiding bij Tio

Denk je aan beginnen met een opleiding dan denk je vaak aan september. Maar wist je ook dat je bij Tio met veel opleidingen ook in januari al kan starten? Soms kan dit zelfs een betere keuze zijn. Wij vertellen je waarom!

1. Ideaal voor een switch

https://nl.freepik.com/icoon/overdracht_3311820 Icoon Ivan HAJICONBen je in september aan een opleiding begonnen maar is het toch niet wat je had gehoopt? Denk je eraan om naar een andere studie te switchen? Dan kun je bij ons in januari met je nieuwe opleiding starten: zo kun je sneller doen wat je echt leuk vindt, en loop je geen vertraging op. Switchen naar een andere studentenstad kan ook: Tio heeft 6 vestigingen door heel Nederland. In het regulier onderwijs kun je vaak alleen in september starten, en wanneer je wel op een ander moment kunt beginnen is dat meestal pas in februari.

2. Ruimte om je nieuwe studie en studentenleven te ontdekken

https://nl.freepik.com/icoon/zoek-locatie_3405676 Icoon Ivan DooderBegin je in januari met een opleiding van Tio? Dan kun je het nog even rustig aan doen. Wanneer je in januari begint, heb je in je eerste én derde semester een stuk minder lesuren: 13 uur per week, tegenover 25 uur in andere semesters. Hierdoor heb je de ruimte om kennis te maken met het leven als student, en misschien wel je nieuwe studentenstad. Terwijl je wel al met je opleiding bezig bent!

Jolie vertelt je waarom zij in januari is gestart
Jolie vertelt je meer

3. Je doet bij Tio kosteloos langer over je opleiding

https://nl.freepik.com/icoon/geschenkdoos_3443661 Icoon Ivan DinosoftLabsWij bieden je bij Tio niet alleen deze relaxte start wanneer je in januari begint, je krijgt ook de ruimte om (kosteloos) een half jaar langer over je opleiding te doen. Bij onze hbo-opleidingen duurt het totale bachelor-traject 3,5 jaar als je in januari instroomt en 2,5 jaar voor de Associate degree. Voor de mbo-opleidingen duurt je studie 2,5 jaar.

4. Je loopt geen vertraging op

https://nl.freepik.com/icoon/certificaat_5058646 Icoon Ivan FreepikOok met dit extra halfjaar heb je dus eerder je diploma op zak dan bij een reguliere opleider. Je kunt dan meteen aan het werk, óf je studeert moeiteloos door binnen Tio. Van mbo naar een hbo-Associate degree of bachelor, en van je bachelor naar onze Master of Business Administration, een hbo-master die je al binnen één jaar haalt. Dankzij de beste begeleiding van je studiecoach en onze topdocenten, Tio’s praktijkgerichte onderwijs en ons grote internationale netwerk ben je straks helemaal klaar voor jouw succesvolle toekomst.

5. Win-win: een half tussenjaar is het beste van twee werelden

https://nl.freepik.com/icoon/mensen_3438755  Icoon Ivan RashadAl beginnen met studeren, of toch nog een tijdje reizen of werken? Als je in januari begint doe je eigenlijk allebei! Je bent niet direct een jaar kwijt, maar kunt wel de tijd nemen om iets van de wereld te zien, op avontuur te gaan of alvast wat waardevolle werkervaring op je cv te zetten voordat je aan je studie begint. Als dat geen win-winsituatie is?

Kortom: geen stress, wel succes! Tio staat voor persoonlijk, excellent en ondernemend onderwijs. Kom studeren bij de beste hogeschool van Nederland.

Je bent van harte uitgenodigd op één van onze open dagen om kennis te maken met Tio, onze studenten en docenten, en onze praktijkgerichte manier van lesgeven. Kijk hier alvast welke opleidingen bij ons ook in januari starten. Heb je vragen? Vraag ze dan aan ons via de webchat of Whatsapp, we staan voor je klaar!

Bezoek een open dag