1. Home
  2. Studeren bij Tio
  3. Studenten over...

Studenten over hun studiekeuze

Je zit in je laatste of voorlaatste schooljaar van mavo/vmbo, havo of vwo en je staat voor een belangrijke keuze: Welke vervolgopleiding ga ik kiezen? Wat wil ik worden? Misschien weet je van jongs-af-aan al wat je wilt worden of wellicht is de twijfel toegeslagen door het grote aanbod aan opleidingen.
Om jou een handje te helpen hebben wij een aantal kersverse Tio-studenten gevraagd hoe zij tot hun studiekeuze zijn gekomen en waarom zij voor Tio hebben gekozen. 

Q&A met Tio-studenten op Instagram

Natasja van den Burg

Hotel- en Eventmanagement
Tio-studente Hotel- en Eventmanagement over haar studiekeuze“Ik heb me in november al ingeschreven voor Tio. Ik hou veel van reizen en organiseren en twijfelde dus tussen Internationaal Toeristisch Management en Hotel- en Eventmanagement. Mijn idee was dat Hotel- en Eventmanagement een bredere studie zou zijn, dus koos ik daarvoor. Mijn ouders hebben een camping, maar willen zo lang mogelijk uitstellen dat ik daar ga werken. Ze willen dat ik eerst zoveel mogelijk zelf ga ontdekken. Ik heb al vaker gesurvivald, maar het is heel leuk en gezellig om nu tijdens het kamp veel mensen te leren kennen.”

Bram Woerdeman

Hotel- en Eventmanagement
Eerstejaarsstudent Hotel- en Eventmanagement student over zijn keuze voor Tio“Voordat ik begon met mijn opleiding Hotel- en Eventmanagement, heb ik eerst een jaar bedrijfseconomie gestudeerd. Deze opleiding lag mij niet helemaal, ik wilde graag meer uitdaging dan mij alleen storten op de cijfertjes. Mijn ouders gaven de tip om eens bij Tio te gaan kijken en dat heb ik gedaan. Tijdens de open dag werd ik goed en persoonlijk ontvangen. Er heerste een goede, open sfeer, waardoor ik mij hier direct thuis voelde. Wat voor mij de doorslag gaf, is dat een kennis van mij dezelfde opleiding volgt en hier zeer positief over is. Het is altijd fijn om van een bekende positieve verhalen te horen. Maar daarnaast spreekt mij het kleinschalige karakter van Tio ook erg aan. Ik vind het fijn dat er aandacht voor je is, dat je hier geen nummer bent.”

Jaimy-Lee Aarts

International Business Management
Business-studente Jaimy over haar keuze voor deze hbo-opleiding bij Hogeschool Tio.“Ik wist al vrij snel dat ik graag iets in de hotelwereld wilde gaan doen of iets op economisch gebied. Tio kwam een voorlichting geven bij mij op de middelbare school. Hier werd duidelijk en enthousiast vertelt over de school en hierdoor heb ik vervolgens in het eindexamenjaar ook een open dag van Tio bezocht. Deze open dag gaf voor mij de doorslag, maar ik heb ook nog een meeloopdag gedaan, omdat ik graag wilde ervaren hoe de sfeer op school is op een doordeweekse dag. Ik heb daarnaast ook vaak de website van Tio bezocht, ik vind dat daar veel informatie op te vinden is. De doorslag dat ik specifiek voor Hogeschool Tio heb gekozen is, omdat er goede voorlichting werd gegeven. Ik vind het prettig dat de docenten uit de praktijk komen en daardoor over veel kennis en ervaring beschikken. Maar ook het kleinschalige karakter vind ik prettig. De sfeer en goede voorlichting die werd neergezet tijdens de open dag gaven voor mij de doorslag.”

Louise Hagendijk

Commerciële Economie en Ondernemerschap
Studente Commerciele Economie maakt kennis met Tio op open dag en proefstudeerdag.“Mijn eerste kennismaking met Tio was via de website. Ik heb hier veel informatie op kunnen vinden, heb de studiegids aangevraagd en deze uitgebreid doorgenomen. Ik heb een open dag bezocht, omdat ik me graag zo breed mogelijk wilde oriënteren op Tio. In eerste instantie leek Hotel- en Eventmanagement mij ook erg leuk, maar voor mij zijn talen een struikelblok. Daarom heb ik uiteindelijk gekozen voor Commerciële Economie en Ondernemerschap. Voordat ik me heb aangemeld, heb ik een proefstudeerdag gedaan. Hier kreeg ik een goed en duidelijk beeld van Tio.
Op het moment dat ik de vestiging in Rotterdam binnenliep voelde ik me direct thuis. Er hangt een prettige sfeer en vooral de kleinschaligheid spreekt mij aan, maar ook zeker de kwaliteit van de opleidingen op Tio.”

Justin Nep

Hotel- en Eventmanagement
Een goede baangarantie dankzij het volgen van een van de Tio-opleidingen.“Ik ben twee jaar geleden gestopt met mijn andere opleiding en heb in de tussentijd gewerkt in de horeca. Een vriendin wees mij op Tio en zodoende ben ik mij gaan verdiepen in deze hogeschool. Ik heb veel informatie opgezocht op de website en de filmpjes bekeken met informatie over wat je kunt worden. Ik heb een open dag bezocht en een dag meegelopen. Beide keren kreeg ik een goed beeld van de school, de docenten, maar ook zeker van de opleiding zelf. Het feit dat Tio een kleinschalig karakter heeft, vind ik prettig. Daarnaast staat Tio voor een goede baangarantie. Het is de beste Hotelschool, waardoor je een goede basis wordt aangeleerd voor de toekomst.” 

Antoine van Hulst

Commerciële Economie en Ondernemerschap
Bij Tio kun je je goed voorbereiden op je studiekeuze dankzij de open dagen en meeloopdagen.“Mijn vorige hbo-opleiding verliep niet zo goed en wilde daarom graag iets anders doen. Ik kwam een studiegids van Tio tegen en heb samen met mijn vader een open dag van Tio bezocht. Deze vond ik zeer professioneel van opzet en ik vond het fijn dat de docenten zo goed naar mijn verhaal luisterden. Het kleinschalige karakter van Tio, maar ook zeker het persoonlijke karakter werkt voor mij erg prettig. Tijdens de meeloopdag heb ik een goede indruk gekregen van de school. Ik heb kennis gemaakt met een aantal serieuze studenten en ontdekt dat de studie wel echt voorop staat. Ik vind het fijn dat de docenten goed zijn opgeleid en goed weten waar ze over praten.”

Emma Bosman

International Business Management
Emma studente International Business Management over haar studie bij Tio“Ik heb eerst de Hotelschool Maastricht gedaan, maar dat was niet leuk. Internationaal Business Management aan Tio is een veel bredere studie, bovendien spreekt de stad Amsterdam me aan.”

Reinier Kuijt

Commerciële Economie en Ondernemerschap
E-commerce student Reinier vertelt waarom hij voor deze Commerciele Economie opleiding heeft gekozen.“Ik heb een aantal open dagen van verschillende hogescholen bezocht, omdat ik al vrij snel wist dat ik een economische opleiding wilde volgen. Mijn vader stelde voor om ook bij Tio te gaan kijken. Ik heb een open dag bezocht en me vervolgens aangemeld voor een meeloopdag. Deze dag bevestigde mijn goede gevoel over Tio. Je ziet tijdens de meeloopdag ook echt de kwaliteit van de docenten. Ik heb vooral voor Tio gekozen, omdat er veel persoonlijke aandacht is, het is een professionele school is en klein van karakter.”

Daan Groutars

International Business Management
Eerstejaarsstudent International Business Management over zijn keuze voor een studie bij Hogeschool Tio“Op de havo-voorlichtingsavond bij mijn middelbare school was Tio aanwezig met een stand. Ik heb hier veel informatie gekregen in de vorm van brochures en deze thuis uitgebreid doorgelezen. Ik heb een open dag bezocht waar ik een goede indruk kreeg van de school. Voordat ik mijn keuze ging maken, heb ik ook nog met verschillende Tio-studenten gesproken en hen gevraagd naar de ervaringen. Ik heb voor Tio gekozen, omdat er een informele sfeer hangt en het kleinschalig van opzet is.” 

Anick van den Berg

Internationaal Toeristisch Management
Toerisme-studente Anick over haar keuze voor Tio's Internationaal Toeristisch Management hbo-opleiding.“Het was voor mij al vrij snel duidelijk dat ik een opleiding wilde gaan volgen in het toerisme. Ik hou van reizen en ik heb al veel landen bezocht. Ik heb me breed georiënteerd op de verschillende toerisme-opleidingen in Nederland. Ik had via via al eens van Tio gehoord, maar ze stonden ook bij mij op de middelbare school met een stand op de studiemarkt. Dat was fijn, want op die manier kon ik met studenten van de opleiding praten over hun ervaringen. Ik ben drie keer naar een open dag geweest, omdat ik mij graag zo goed mogelijk wilde oriënteren op Tio, maar ook zeker op de opleidingen die Tio aanbiedt. Ik heb me op de open dag ingeschreven, want mede door de huiselijke sfeer die er hangt, voelde ik me bij Tio direct thuis.”

Esmee Nieuwkoop

Hotel- en Eventmanagement
Combinatie Hotelmanagement en Eventmanagement interessant bij Hogschool Tio.“Toen ik 15 jaar oud was, heb ik een spiegeltest gedaan. Hier kwam uit dat een managementopleiding mij het beste lag, het liefst in de richting van events. Tio kwam bij ons op de middelbare school met een informatiestand, hier werd ik enthousiast van. Vervolgens ben ik dan ook naar een open dag gegaan om me goed te oriënteren. Ik heb voor Tio gekozen voor de combinatie hotel en event, dit is uniek en heeft voor mij echt toegevoegde waarde.”

Carlijn Verbaas

Hotel- en Eventmanagement
Voordelen van het studeren bij Tio volgens hotelschoolstudente Carlijn“Ik was al begonnen aan een hbo-opleiding, maar dat bleek achteraf niet de juiste keuze. Ik heb in de tussentijd in de bediening gewerkt en ik merkte dat ik graag in de horeca wilde werken. Hiervoor heb ik een mbo-opleiding afgerond, welke ook particulier was, want dat werkt voor mij toch beter. Ik heb de discipline nodig en dat krijg je bij particulier onderwijs. Tio is kleinschalig en je leert de docenten goed kennen, maar de docenten jou ook. Dat vind ik prettig. Ik ben naar de open dag van Tio Amsterdam geweest, heb een gesprek gehad met een financieel adviseur en heb me meteen ingeschreven.”

Demi Knol

Hotel- en Eventmanagement
De combinatie van Hotel- en Eventmanagement bij Hogeschool Tio is heel fijn.“Om mij te oriënteren op een studie ben ik eigenlijk gestart met het zoeken naar informatie op internet. Onder andere Tio kwam hierbij naar voren en dit deed mij besluiten een open dag te bezoeken. Ik heb uiteindelijk gekozen voor Tio, omdat ik nu de combinatie kan leggen tussen Hotel- en Eventmanagement. Dat vind ik erg fijn.”

Robert Passtoors

Commerciële Economie en Ondernemerschap
De kleinschaligheid en persoonlijke aandacht zijn voor mij belangrijke redenen om voor Tio te kiezen.“Mijn zus heeft mij gewezen op Tio en toen ik hoorde dat er een nieuwe opleiding kwam, werd ik helemaal enthousiast. De goede verhalen van anderen, de kleinschaligheid en persoonlijke aandacht, maakt Tio voor mij de ideale hogeschool. Ik heb open avonden bezocht, waarbij ik het erg fijn vond dat er mensen uit het vakgebied spraken over hun ervaringen. Zelfs uit de muziekwereld en daar ligt echt mijn passie. De website van Tio vind ik trouwens ook prettig, het is heel overzichtelijk.”