U bevindt zich hier

  • Home
    • Hotelmanagement
 
Hotelmanagement

Hotelmanagement (mbo4)

Crebocode: 90303

De mbo4-opleiding Hotelmanagement (HMA) bereidt je voor op een managementcarrière in de hotellerie en eventbranche. Als toekomstig hotelmanager zit organiseren in je bloed! Mbo Hotelmanagement biedt je alle facetten van allround management, zodat je elke onderneming tot een succes kunt maken.

HOTELMANAGEMENT IETS VOOR JOU?

Je bent een perfectionist met oog voor detail, maar ook een ondernemer met lef. Je beleid op het gebied van financiën, personeel, gastvrijheid en marketing is goed doordacht en uitvoerbaar. Na Tio's mbo4 Hotelmanagement ben je commercieel en dienstverlenend. En geknipt voor een managementcarrière in de hotellerie en eventbranche.

 

MIDDELBARE HOTELSCHOOL IN 2 OF 3 JAAR

Bij Tio bepaal je zelf je studietempo. Na het vmbo kun je kiezen voor het driejarige traject, maar je kunt ook in slechts twee jaar je mbo4-diploma behalen. Na afronding van deze opleiding beschik je over de kwalificatie Manager/Ondernemer Horeca (crebocode: 90303) op niveau 4 (het Middelbare Hotelschooldiploma).

 

MIDDELBARE HOTELSCHOOL IN 1 JAAR

Heb je een havo- of mbo-diploma? Dan kun je zelfs in één jaar je mbo4-diploma behalen met een intensief fasttrackprogramma. Deze snelle formule van Tio is bedoeld voor studenten die zeer gemotiveerd zijn.

 

HOTEL- EN EVENTBRANCHE

Welkom in de bruisende wereld van gastvrijheid. Hotels en evenementen zijn bij uitstek plekken waar verschillende culturen bij elkaar komen. De gastvrijheidsbranche is internationaal en heeft veel potentie. Alleen al in de stad Amsterdam is de omzet in de hotellerie en het congreswezen jaarlijks 5,5 miljard euro.

 

 

PRAKTIJKGERICHTE HOTELOPLEIDING

De mbo4-opleiding Hotelmanagement bestaat voor meer dan 60% uit praktijk. Zo leer je vaktechnieken in het restaurantlokaal, leer je koken in de kookstudio, bezoek je een event en krijg je les van specialisten uit de branche. Daarnaast zijn managementvaardigheden en horecavakkennis belangrijke onderdelen. In het laatste jaar run je samen met medestudenten een week lang een hotel. Uiteraard organiseer je ook evenementen voor de gasten. Tot slot breng je het geleerde in praktijk tijdens twee (internationale) stages.

 

GEZOCHT: organisatietalent

 

Jasper van de Beek, student Hotelmanagement, koos voor een stage bij restaurant De Librije, goed voor drie Michelin sterren. Jasper: “Dit is topsport!”

 

Lees meer

HBO HOTEL- EN EVENTMANAGEMENT IN 4 JAAR NA VMBO

Verder studeren? Kies na de opleiding Hotelmanagement (HMA) de hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement (HEM) aan Hogeschool Tio. Met je diploma HMA op zak kun je de bacheloropleiding HEM in drie jaar halen. Voor excellente studenten bestaat zelfs de mogelijkheid om in het tweede jaar van de hbo-opleiding HEM in te stromen. In dat geval mag je je al naar twee jaar Bachelor of Business Administration noemen.