1. Home
  2. Internationaal Toeristisch Management
  3. Beste studie

Internationaal Toeristisch Management hbo

Hbo topopleiding 2017CROHO-nummer 34927

Waarom kiezen voor Internationaal Toeristisch Management?

Waarom kiezen voor Hogeschool Tio en de opleiding Internationaal Toeristisch Management? Omdat de reiswereld staat te springen om goed opgeleide managers zoals jij. En omdat deze hbo-opleiding voor het zesde jaar op rij is uitgeroepen tot beste toeristische opleiding van Nederland (Keuzegids).

Hieronder lees je waarom studenten voor deze unieke hbo-opleiding bij Hogeschool Tio kiezen.

Beste toeristische opleiding van Nederland

Keuzegids topopleiding 2017In de Keuzegids Hbo komt de opleiding Internationaal Toeristisch Management voor het zesde jaar achtereen als beste toeristische opleiding uit de bus. Niet zo vreemd, want Tio is al 47 jaar een begrip in de reisbranche.

Internationaal Toeristisch Management eindigt met 84 punten op de eerste plek van alle toerismeopleidingen in Nederland. “Overal wordt toerismemanagers in spe een stevig programma voorgeschoteld. De docenten zijn deskundig en de communicatie vanuit de opleiding verloopt soepel. Tio is volgens de studenten die daar studeren een echte aanrader”, aldus de Keuzegids.
Studente Carmen Vollebregt over deze opleiding: “Je merkt wel dat het waar voor je geld is. De vakken overlappen niet en ik zit in de klas met 7 tot 8 studenten. De docenten kunnen hun aandacht heel goed verdelen over alle studenten.”

Bron: Keuzegids Hbo

Specialisatie e-commerce

In 2015 boekten vakantiegangers in Nederland bijna 80% van hun reizen online. Er is binnen de reisbranche dan ook behoefte aan specialisten in dit vakgebied. Internationaal Toeristisch Management combineert toeristische kennis daarom met e-commerce.

Toerisme vraagt om Tio

De toeristische sector beschouwt het Tio-diploma als zeer waardevol. Er is dan ook veel vraag naar afgestudeerde Tio-studenten.

Internationaal

De hbo-opleiding Internationaal Toeristisch Management biedt veel internationale mogelijkheden. Zo zijn er drie internationale studiereizen en volgen alle studenten één of meerdere studieonderdelen in het buitenland.

Specialisatie eventmanagement

Toerisme is veel meer dan het boeken van een reis. MICE is niet meer weg te denken uit de toeristische wereld en eventmanagement is daarom een belangrijk onderdeel van de opleiding Internationaal Toeristisch Management.

Samenwerking met de branche

Tio werkt nauw samen met branchevereniging ANVR en experts uit de praktijk om ervoor te zorgen dat het studieprogramma is aangepast aan de laatste trends en ontwikkelingen. Bovendien zijn de Tio-docenten uit de praktijk afkomstig.

Hoogwaardig diploma

Tio borgt de kwaliteit en het eindniveau uitstekend, zo ben je verzekerd van een waardevol diploma. Een diploma dat meer dan 73% van de eerstejaars Tio's toerisme-studenten behaalt. Landelijk is dat 63%. Tio's toerisme-studenten staan daarnaast bekend om hun inzet en uitstekende communicatieve vaardigheden.

Leren door doen

Zo'n 55% van de opleiding Internationaal Toeristisch Management staat in het teken van de praktijk: projecten en praktijkvakken. Bovendien loop je twee stages, doe je een onderzoek in de praktijk en kun je kiezen voor een praktijkgerichte minor.

Breed inzetbaar

Het diploma Internationaal Toeristisch Management is ook waardevol buiten de branche. Je leert niet alleen alles over toerisme en events, je doet tijdens de opleiding Internationaal Toeristisch Management ook veel kennis op van onder meer marketing en e-commerce. Dat maakt Internationaal Toeristisch Management een brede commerciële opleiding die je opleidt voor verschillende functies, vakgebieden en bedrijfstakken.

Hoogste score in NSE

Op Hogeschool Tio worden studenten Internationaal Toeristisch Management uitstekend voorbereid op een beroepsloopbaan, is de kennis van docenten over de beroepspraktijk goed en zijn de groepen precies groot genoeg. Veel studenten van de praktijkgerichte en persoonlijke toerismeopleiding van Tio raden hun opleiding aan anderen aan. Gemiddeld krijgt de studie aan Tio Rotterdam de beste score van alle vergelijkbare toerismeopleidingen in Nederland. Dat blijkt uit de Nationale Studentenenquête (NSE).

Gemiddeld scoren de opleidingen Internationaal Toeristisch Management (ITM) aan de vijf Tio-vestigingen een 3,82, landelijk is dat 3,67. Tio Rotterdam bezet met een score van 4,03 de eerste plaats op de landelijke ranglijst. Ook Tio Hengelo staat met deze studie in de landelijke top 5. Tio's toerismeopleiding haalt hiermee voor het zesde jaar op rij gemiddeld de beste scores.

“Tio een aanrader”

Op onder meer de thema’s groepsgrootte, kennis van de docenten over de beroepspraktijk, de mogelijkheid tot begeleiding, de aansluiting van de opleiding bij actuele ontwikkelingen, sfeer en voorbereiding op de beroepsloopbaan scoren de Tio-opleidingen ten opzichte van de andere, vergelijkbare hbo-opleidingen in Nederland uitstekend. Veel studenten zouden hun studie toerisme aan Tio aanraden aan anderen.

Veel begeleiding

Gemiddeld heb je zo’n 25 tot 27 contacturen per week, met uitzondering van het laatste studiejaar, waarin je afstudeert. Door de kleine klassen krijg je veel persoonlijke aandacht. Ook bij projecten krijg je een uitstekende begeleiding, de uren hiervoor vind je terug op je rooster. Daarnaast kun je kiezen voor huiswerkbegeleiding.

Kleine klassen

Je volgt de lessen met maximaal zo’n 18 studenten en praktijklessen met 10. Het gewogen gemiddelde voor Internationaal Toeristisch Management over het studiejaar 2015-2016 was – over alle vestigingen gemeten – 10 studenten per les.

Snel studeren

Je kunt je hbo-diploma in slechts drie jaar halen. Hiervoor moet je uiteraard veel tijd en energie in je studie steken. Ook in de zomer, want dan loop je stage.

Keuzevrijheid

Tijdens de opleiding mag je veel zelf beslissen: waar ga je stage lopen, wat wordt je rol bij de projecten, welke minor past bij je en op welk onderwerp studeer je af?

Nederlands- en Engelstalig

Je kunt Internationaal Toeristisch Management niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Engels volgen aan Tio Amsterdam en Tio Utrecht.

Lesgarantie

Lessen die uitvallen worden gegarandeerd ingehaald.

Ja, ik accepteer cookies om optimaal van de mogelijkheden van Hogeschool Tio gebruik te kunnen maken. Accepteer cookies