1. Home
  2. Internationaal Toeristisch Management
  3. Beste studie

Internationaal Toeristisch Management hbo

11 jaarCROHO-nummer 34927

Waarom kiezen voor Internationaal Toeristisch Management?

Waarom kiezen voor Hogeschool Tio en de opleiding Internationaal Toeristisch Management? Omdat de reiswereld staat te springen om goed opgeleide managers zoals jij. En omdat deze hbo-opleiding voor het 10e jaar op rij is uitgeroepen tot beste toeristische opleiding van Nederland (Keuzegids).

Hieronder lees je waarom studenten voor deze unieke hbo-opleiding bij Hogeschool Tio kiezen.

Beste toeristische opleiding van Nederland

Beste Toeristische hbo-opleiding volgens de Keuzegids, al jaren op rij.Voor het 10e jaar op rij eindigt de hbo-opleiding Internationaal Toeristisch Management aan Hogeschool Tio op de eerste plek van alle toerismeopleidingen in Nederland. De Keuzegids schrijft:

  • “Tio is de sterspeler bij toerisme”. Niet zo vreemd, want Tio is al 50 jaar een begrip in de reisbranche.
  • “Tio is de absolute toerisme-topper. Er is niets waar de studenten niet enthousiast over zijn.”

Studente Sophie: “De wereld leren kennen vind ik geweldig, en dat kan dankzij Tio. Het internationale aspect was voor mij een belangrijke reden om voor deze opleiding te kiezen. Daarnaast sprak de kleinschaligheid en het persoonlijke van Tio mij aan. Ik wil later van reizen mijn werk kunnen maken en dankzij Tio is dat meer dan alleen een droom!”

Studente Fleur over haar studie: “Tio’s toerisme-opleiding is een superleuke opleiding. Het is niet alleen toerisme, maar ook bijvoorbeeld human resource management, e-commerce en (zakelijke) communicatie. Daarnaast ben je veel met de praktijk bezig, wat erg leerzaam is. Het hogere collegegeld is het absoluut waard!”

Marie over haar studie: “Vanwege het internationale aspect koos ik voor International Tourism Management. Daarnaast vond ik de hoge kwaliteit van het onderwijs op Tio ook belangrijk, net als de kleinschaligheid. En de baangarantie na je opleiding; Tio heeft een goede naam. Verder vond ik de balans tussen theorie en prakijk ook van belang. De vakdocenten op de opleiding hebben veel ervaring uit de praktijk, dat merk je.”

Studente Carmen Vollebregt over deze opleiding: “Je merkt wel dat het waar voor je geld is. De vakken overlappen niet en ik zit in de klas met 7 tot 8 studenten. De docenten kunnen hun aandacht heel goed verdelen over alle studenten.”

Bron: Keuzegids Hbo

Specialisatie e-commerce

Ruim 76% van de Nederlanders boekt hun vakantie online (bron: CBS). Er is binnen de reisbranche dan ook behoefte aan specialisten op dit vakgebied. Internationaal Toeristisch Management combineert toeristische kennis daarom met e-commerce.

Toerisme vraagt om Tio

De toeristische sector vindt het Tio-diploma zeer waardevol. Er is dan ook veel vraag naar afgestudeerde Tio-studenten.

Internationaal

De hbo-opleiding Internationaal Toeristisch Management biedt veel internationale mogelijkheden. Zo zijn er twee internationale studiereizen en volg je meerdere studieonderdelen in het buitenland.

Specialisatie eventmanagement

Toerisme is veel meer dan het boeken van een reis. MICE is niet meer weg te denken uit de toeristische wereld en eventmanagement is daarom een belangrijk onderdeel van de opleiding Internationaal Toeristisch Management.

Samenwerking met de branche

Tio werkt nauw samen met brancheverenigingen ANVR, Ecommerce Foundation en IDEA en experts uit de praktijk. Zo sluit de studie aan bij de laatste trends en ontwikkelingen.

Hoogwaardig diploma

Tio borgt de kwaliteit en het eindniveau van het onderwijs uitstekend. Zo ben je verzekerd van een waardevol diploma. Een diploma dat meer dan 73% van de eerstejaars toerisme-studenten bij Tio behaalt. Landelijk is dat 60%. Tio's toerisme-studenten staan daarnaast bekend om hun inzet en uitstekende communicatieve vaardigheden.

Leren door doen

Zo'n 60% van de opleiding Internationaal Toeristisch Management staat in het teken van de praktijk: projecten en praktijkvakken. Bovendien loop je twee stages, doe je een onderzoek in de praktijk en kun je kiezen voor een praktijkgerichte minor. De Tio-docenten komen allemaal uit de praktijk.


Breed inzetbaar

Je leert niet alleen alles over toerisme en events, je doet tijdens de opleiding Internationaal Toeristisch Management ook veel kennis op van onder meer marketing en e-commerce. Dat maakt Internationaal Toeristisch Management een brede commerciële opleiding die je opleidt voor verschillende functies, vakgebieden en bedrijfstakken.

Veel begeleiding

Gemiddeld heb je zo’n 25 tot 27 contacturen per week, met uitzondering van het laatste studiejaar, waarin je afstudeert. Door de kleine klassen krijg je veel persoonlijke aandacht. Ook bij projecten en stages krijg je een uitstekende begeleiding.

Kleine klassen

Je volgt de lessen met maximaal zo’n 16 studenten en praktijklessen met 10. Het gewogen gemiddelde voor Internationaal Toeristisch Management over het studiejaar 2018-2019 was – over heel Tio gemeten – 10 studenten per les.

Snel studeren

Je kunt je hbo-diploma in slechts drie jaar halen en je Associate degree-diploma in twee jaar.

Interessante projecten

Je stelt in teams een incentive- en groepsreis samen. Ook organiseer je als toekomstige reisprofessional een studiereis die je daarna zelf uitvoert en geef je advies aan een reisorganisatie. Ontwikkel jij de beste reis tijdens het project Touroperating? Dan mag je ook deze reis zelf uitvoeren.

Keuzevrijheid

Je kunt 42% van de inhoud van je opleiding zelf bepalen: je stageplek, je rol bij projecten, de minor die bij je past en je afstudeerthema.

Nederlands- en Engelstalig

Je kunt Internationaal Toeristisch Management niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Engels volgen aan Tio Amsterdam en Tio Utrecht.

Lesgarantie

Lessen die uitvallen worden gegarandeerd ingehaald.

Deze Tio-opleiding scoort een 4,6 uit 5 op basis van 16 beoordelingen.