U bevindt zich hier

 
masteropleidingen

Masters

Je kunt direct aan de slag met het bachelordiploma van Tio op zak. Maar, je kunt er ook voor kiezen je kennis te verdiepen of verbreden met een masteropleiding.

Master na je Tio BBA

Je hebt na Tio volop mogelijkheden om een master te volgen. Bijvoorbeeld aan één van de partneruniversiteiten van Tio in het buitenland, of aan een Nederlandse universiteit. In het verlengde van je Tio-opleiding of in een andere discipline.Larissa Esser volgde na haar Tio-opleiding een masterstudie en is nu werkzaam bij Jones Lang LaSalle in Londen. “Bij Jones Lang LaSalle in Londen kan ik zowel mijn Tio-opleiding als master goed gebruiken. Praktijkervaring in combinatie met visie: een succesformule.”

Lees meer over Larissa’s ervaring

Partneruniversi-
teiten van Tio

Hogeschool Tio heeft overeenkomsten gesloten met 34 partneruniversiteiten verspreid over Europa, Amerika, Zuid-Amerika, Australië en Azië. Hier kun je tijdens je Tio-opleiding een periode studeren of, bij een aantal partneruniversiteiten, na je opleiding je master behalen.


Master in één of twee jaar

De meeste masteropleidingen kun je in één of twee jaar afronden. Voor sommige masteropleidingen is een premaster een vereiste. Je volgt dan eerst een basisjaar om de overgang van het hbo naar de universiteit gemakkelijker te maken. Na het afronden van de master mag je de mastertitel achter je naam zetten.


Waarom een master?

Een masteropleiding geeft academische verdieping aan je kennis en vaardigheden. Je bekijkt vraagstukken vanuit verschillende standpunten en leert wetenschappelijke literatuur snel te doorgronden. Zo leer je complexe problematiek op te lossen en op een innovatieve manier te denken. Je ontwikkelt een breed en diepgaand inzicht en leert kritisch te kijken. Hiermee vergroot je je kans op een baan en verhoog je bovendien het instapniveau en -salaris. Een masterstudie is dus een investering in je carrière.


Dit zeggen studenten

Oud-studente Larissa Esser: “Tio is een goede opstap geweest van waaruit ik heb kunnen doorgroeien naar mijn huidige baan.”

Oud-student Lennart van den Berg: “Tijdens het solliciteren bleek dat een combinatie van hbo en universiteit erg gewaardeerd wordt.”

Oud-student Herbert Jan Hamersteen: “Door Tio heb ik veel algemene kennis zodat ik van alle afdelingen het reilen en zeilen ken.”

Interviews met studenten