1. Home
  2. Masters

Master of Master of Business Administration

Hbo Master Business & Ondernemen 1 jaar

In het kort

Na het behalen van je hbo-diploma werken of verder studeren? 
Je kunt direct aan de slag met het bachelordiploma van Tio op zak. Maar je kunt er ook voor kiezen je kennis te verdiepen of verbreden met een masteropleiding.

Bekijk de Master of Business Administration

Master na je bachelordiploma

Je hebt na Tio volop mogelijkheden om een master te volgen. Kies voor de Master of  Business Administration (MBA) bij Tio of een andere masteropleiding bij een van Tio’s partnerscholen in binnen- of buitenland. In het verlengde van je Tio-opleiding of in een andere discipline.

Waarom een master?

Een masteropleiding geeft academische verdieping aan je kennis en vaardigheden. Je bekijkt vraagstukken vanuit verschillende standpunten en leert wetenschappelijke literatuur snel te doorgronden. Zo leer je complexe problematiek op te lossen en op een innovatieve manier te denken. Je ontwikkelt een breed en diepgaand inzicht en leert kritisch te kijken. Hiermee vergroot je je kans op een baan en verhoog je bovendien het instapniveau en -salaris. Een masterstudie is dus een investering in je carrière.

8% van de Tio-studenten kiest voor een master
8% van de Tio-studenten kiest voor een master

Behaal je master in 1 of 2 jaar

De meeste masteropleidingen kun je in één of twee jaar afronden. Voor sommige masteropleidingen is een premaster een vereiste. Je volgt dan eerst een basisjaar om de overgang van het hbo naar de universiteit gemakkelijker te maken. Na het afronden van de master mag je de mastertitel achter je naam zetten.

Verder studeren aan een partneruniversiteit

Hogeschool Tio heeft overeenkomsten gesloten met vele partneruniversiteiten verspreid over Europa, Amerika, Zuid-Amerika, Australië, Azië en Oceanië. Hier kun je tijdens je Tio-opleiding een periode studeren of, bij een aantal partneruniversiteiten, na je hbo-opleiding je master behalen.