1. Home
 2. Duurzaamheid innovatie business management

Business Management - Specialisatie Innovatie & Duurzaamheid Hbo Bachelor

Business Management - Specialisatie Innovatie & Duurzaamheid

People planet profit. Met de hbo-opleiding Business Management met specialisatie Innovatie & Duurzaamheid kijk je vooruit naar de business van morgen. Met focus op innovation en sustainability. Je ontwikkelt de vaardigheden en kennis om positieve verandering te bewerkstelligen in de bedrijfswereld en bij te dragen aan een betere wereld.
Ga bijvoorbeeld aan de slag als sustainability manager, business developer of innovatieconsultant. Of start je eigen onderneming!

Meer weten? Vraag vliegensvlug de studiegids aan

Past deze opleiding bij jou?

Tio’s hbo-bacheloropleiding Business Management leidt je op tot bedrijfskundig professional met focus op innovatie en duurzaamheid. Herken jij jezelf in één of meer van deze eigenschappen? Dan is deze studie iets voor jou! 

 • Ik wil bijdragen aan een betere wereld
 • Ik wil later voor mezelf aan de slag
 • Ik wil graag weten hoe een bedrijf in elkaar steekt
 • Ik ben ambitieus
 • Ik neem graag het voortouw
 • Ik ben en denk creatief
 • Ik ben op zoek naar nieuwe ervaringen
 • Ik bekijk uitdagingen van verschillende kanten
 • Ik ben alert op verbeteringen
 • Ik denk in mogelijkheden

Herken jij jezelf in bovenstaande termen? Bekijk dan het studieprogramma. Of kom sfeer proeven en maak kennis met studenten en docenten van deze opleiding op de open dag

Innovation & sustainability

Duik tijdens de opleiding Business Management in manieren om de zakenwereld duurzamer te maken en zet nieuwe technologieën in om processen nog soepeler te laten verlopen. Leer projecten managen vanuit dit perspectief en doe praktijkgericht onderzoek naar originele toepassingen. Je verkent duurzame bedrijfsmodellen en onderzoekt hoe bedrijven kunnen bijdragen aan de circulaire economie. Ook creëren technologieën als kunstmatige intelligentie, Internet of Things en blockchain nieuwe kansen.

Een duurzame carrière

Heb jij lef en ben je geïnteresseerd in innovatie, duurzaamheid en de toekomst van onze planeet? Dan is deze specialisatie absoluut de moeite waard om te verkennen! Een praktijkgerichte benadering is essentieel bij de specialisatie Innovatie & Duurzaamheid. Je voert realistische casestudies uit en werkt aan projecten waarbij je duurzame en innovatieve concepten toepast in echte zakelijke scenario’s. Dit stelt je in staat om je theoretische kennis in de praktijk te brengen en waardevolle ervaring op te doen die je kunt meenemen naar je carrière. 

Waardevolle opleiding

Met Tio’s opleiding Business Management ben je verzekerd van een waardevol diploma: Tio staat bekend om haar excellente onderwijskwaliteit. Dit blijkt onder meer uit de hoge scores die Tio’s opleidingen al twaalf jaar op rij behalen in diverse rankings, zoals de Keuzegids hbo.

Waarom kiezen studenten voor business, innovatie & duurzaamheid?

 1. Je studeert aan de beste hogeschool van Nederland, die staat voor persoonlijk, excellent en ondernemend onderwijs.
 2. Je kunt bij Tio versneld studeren: hbo-bachelor in 3 jaar.
 3. Je specialiseert je in innovation en sustainability met onderwerpen als innovatie, duurzaamheid en de toekomst van onze planeet.
 4. Je bouwt aan een sterk (internationaal) netwerk en stoomt jezelf klaar voor de dynamische businessbranche.
 5. Je duik meteen de echte wereld in! Tijdens projecten, stages en businesscases ontwikkel je de skills die je tijdens je hele carrière inzet.
 6. In kleine klassen van gemiddeld 10 studenten heb je bij Tio 24-26 contacturen per week.
 7. Bij Tio ben je geen nummer, er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en begeleiding. 

Na de studie

De specialisatie Innovatie & Duurzaamheid voegt een extra dimensie toe aan je hbo-diploma Business Management en opent de deur naar talloze carrièremogelijkheden. Je bouwt aan je kennis, inzicht en juist die ondernemende skills die hard nodig zijn in de zakenwereld. Jij durft van de gebaande paden af te wijken. Je kijkt vooruit naar een duurzame en innovatieve toekomst. Wil je weten wat je allemaal kunt worden? Bekijk dan hier je baankansen! 

Bekijk jouw toekomstperspectief

Deze hbo-opleiding wordt aangeboden onder voorbehoud van accreditatie. Deze hbo-bacheloropleiding Business Management (CROHO-nummer 34035) leidt je in drie jaar of vier jaar op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Science (BSc). Kies je voor de specialisatie Innovatie & Duurzaamheid, dan komt deze specialisatie als aantekening op je diploma te staan. De opleiding is gebaseerd op het landelijk opleidingsprofiel Bedrijfskunde. Na afronding van de opleiding ontvang je het felbegeerde getuigschrift van Hogeschool Tio.