1. Home
  2. International Business Management

International Business Management hbo

8 jaarCROHO-nummer 34144

In het kort

Een glansrijke toekomst: je sluit een deal met een Amerikaans bedrijf en onderzoekt de mogelijkheden om zaken te gaan doen in Azië. De businesswereld is op zoek naar jou! Na de opleiding International Business Management leg jij makkelijk internationale contacten en creëer je zelf kansen. Deze opleiding brengt je een stap dichter bij internationaal succes.
Ga bijvoorbeeld aan de slag als accountmanager, financieel manager, sales- of marketingmanager. Of start je eigen onderneming.

Meer weten? Vraag vliegensvlug de studiegids aan

Past deze opleiding bij jou?

Tio’s hbo businessopleiding biedt je een stevige zakelijke en economische basis, met als extra aspect finance en e-commerce. Daarom ben jij na deze opleiding ook in de finance- en onlinewereld helemaal op je plek. Ben jij:

Competitief?

Heb jij de wil om te scoren? Je volgt internationale ontwikkelingen op de voet en bent trends altijd net een stapje voor. Je hebt contacten over de hele wereld en zet je kennis in als manager bij een multinational, als zelfstandig ondernemer of bij een bedrijfsovername. Jouw winnaarsmentaliteit zorgt ervoor dat jouw bedrijf succesvol is.

Geïnteresseerd in handelen op de beurs?

Wil jij alles weten over obligaties, aandelen, opties en futures? Je leert stapsgewijs de zaken die belangrijk zijn om de eerste stappen te kunnen zetten als belegger. Een beetje competitie mag natuurlijk niet ontbreken: de 3 studenten met de beste resultaten kunnen een mooi geldbedrag winnen tijdens het project Stocks & Bonds.

Graag met cijfers bezig?

Hoe kan het dat je deze week veel minder omzet hebt dan vorige week? Het is je natuurlijk opgevallen in de statistieken. Komt het door seizoensinvloeden of is er meer aan de hand? Bij de hbo-opleiding International Business Management leer je deze cijfers te begrijpen en daarop actie te ondernemen.

Internationaal georiënteerd?

Wil jij graag werken in een internationale omgeving? Deze businessopleiding stelt je in staat om meer van de wereld te zien! Tijdens de internationale studiereis bezoek je een partneruniversiteit en internationale bedrijven. Internationale werkervaring doe je op tijdens je (internationale) stages.

Ondernemend?

Zie jij altijd en overal kansen? Zou je graag je eigen onderneming starten? In deze businessopleiding kan je hiermee meteen aan de slag. Samen met je medestudenten richt je een onderneming op en adviseer je bedrijven op het gebied van strategie en bedrijfsvoering.

Nieuwsgierig naar andere culturen?

Het draait in de wereld om handel en jij wilt internationaal kunnen meedraaien. Daarom kom je al tijdens je studie International Business in contact met andere culturen tijdens de internationale studiereis, tijdens je internationale stage of als je in het buitenland gaat studeren. Zo kom je te weten hoe je succesvol zaken kunt doen in andere landen.

In control?

Heb jij graag de touwtjes in handen? En ambieer jij een leidinggevende functie? Tijdens de opleiding International Business Management worden je leidinggevende capaciteiten verder ontwikkeld bij het vak Managementvaardigheden en natuurlijk pak jij bij de verscheidene projecten meteen de leiding: word bijvoorbeeld algemeen directeur van jullie student company.

Goed in netwerken?

Leg jij makkelijk nieuwe contacten? Een hele goede eigenschap, want hiermee bouw je binnen no time een goed netwerk op. Heel waardevol voor je toekomst!

Herken jij jezelf in bovenstaande termen? Voor meer informatie bekijk je het studieprogramma. Of kom sfeer proeven en maak kennis met studenten en docenten van deze opleiding op de open dag. 

International Business Management in beeld

Dit is International Business Management
Dit is International Business Management
Tio-student Thomas runt zijn eigen game bedrijf FruskyGames
Project during the study International Business Management!
Internships at International Business Management at Tio!
Study trip to Riga!
Business and Marketing in the Big Apple
Het ontwikkelen van je eigen start-up
Do you want to study abroad?
International Business Management: Private Banking stage
Former Tio students at work
Business stage lopen? Ja natuurlijk in het buitenland
Business: leren door doen
Jesse nodigt je uit voor de open dag
International Business Management: student company Paraclick

Waarom kiezen studenten voor International Business Management?

  1. Je kunt bij Tio versneld studeren: hbo-bachelor in 3 jaar en hbo-ad in 2 jaar.
  2. Internationale handel leidt tot veel banen en kansen voor goed opgeleide jonge mensen. 
  3. Als je deze businessopleiding afrondt, ben je ook een specialist in finance. Je leert alles over aandelen, obligaties, futures, etc.
  4. Je studeert aan de beste businessopleiding van Nederland (al sinds de start van de studie, 8 jaar op rij, Keuzegids).
  5. E-commerce is een belangrijk onderdeel van de opleiding, omdat veel handel online plaatsvindt en cross channeling steeds populairder wordt.
  6. Na afronding van deze opleiding ben je breed inzetbaar.
  7. Bij Tio ben je geen nummer, er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en begeleiding.

Na de studie

Je kunt veel kanten op met je hbo-diploma International Business Management. Wat dacht je bijvoorbeeld van commercieel adviseur bij ABN AMRO of ga aan de slag als manager marketingcommunicatie bij de Amerikaanse Kamer van Koophandel. Wil je weten wat je allemaal kunt worden?


De bacheloropleiding International Business Management (CROHO-nummer 34144) is door de NVAO geaccrediteerd en leidt je in drie of vier jaar op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Business Administration (BBA). De opleiding is gebaseerd op het landelijk opleidingsprofiel International Business (IB), aangevuld met e-commerce. De opleiding is gebaseerd op het landelijk opleidingsprofiel International Business. Het Associate degree-diploma International Business Management (CROHO-nummer 80106) kun je in twee jaar behalen. Na afronding van de opleiding ontvang je het felbegeerde getuigschrift van Hogeschool Tio.

Deze Tio-opleiding scoort een 4,3 uit 5 op basis van 16 beoordelingen.