1. Home
  2. Start
  3. Voor ouders

 

Informatie voor ouders

Informatievoorziening richting ouder(s)/verzorger(s)

Hogeschool Tio informeert de ouder(s)/verzorger(s) over presentie en studievoortgang van hun zoon/dochter via het e-mailadres dat is opgegeven bij de aanmelding. De student kan dit e-mailadres terugvinden op het studentenweb: als de student is ingelogd klik hij of zij rechts bovenin op ‘Personal information’, en vervolgens op ‘Personal details’. Wanneer achter  het e-mailadres achter ‘email address of parents/guardians’ ‘Pending confirmation’ staat, dan is het e-mailadres nog niet bevestigd en wordt er nog geen informatie verstuurd. Bevestig het e-mailadres door op de link in de ontvangen e-mail te klikken. Geen bevestigingsmail ontvangen? Klik dan achter het e-mailadres op “Change personal details” en klik vervolgens op de knop “send confirmation request again”.

Is de student 18 jaar of ouder, dan kan hij/zij de informatievoorziening naar de ouders toe stopzetten door de vinkjes uit te zetten. Hierover wordt eenmalig een e-mail ter kennisgeving aan het e-mailadres van de ouder(s)/verzorger(s) verzonden.

Tio app

Via de Appstore of Google Play Store kan de student de MyTio-app gratis downloaden. Log in met dezelfde gegevens als de Tio-mail en je hebt op mobiel direct toegang tot het laatste nieuws, les- en tentamenrooster, digitale studentenkaart en bijvoorbeeld het rechtstreekse telefoonnummer van de vestiging. Tijdens het studiejaar vind je in deze app ook je cijfers en al je huiswerk. Hoe makkelijk is dat!

Ook ouders kunnen gebruikmaken van de MyTio-app en zo op de hoogte blijven van het laatste Tio-nieuws, roosterinformatie en jouw studieresultaten. Geef je ouders toegang via ‘Instellingen’, ‘Volg Functie’. Geef de naam van je vader en/of moeder op. Je ontvangt dan een code; je ouders kunnen vervolgens inloggen in de Tio-app met jouw e-mailadres en deze code. Bekijk hieronder de instructiefilm over de MyTio-app.

MyTio app voor studenten